Паспорт за газова уредба
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Паспорт за газова уредба
Здравейте, колеги, някой знае ли човек, който издава паспорти за газови уредби и ако може да ми даде координати, че на баща ми Citroen Xantia-та, която купи преди 1 година старият собственик сам и е слагал газовата уредба и като не е слагана в сервиз следователно няма издаден паспорт за нея и миналата година едвам я минах на преглед. Сега ми изпадна Е36 318-ка за бартер с доплащане, но няма как да я бартеросам и да прецакам човека като му дам колата без паспорт, така че моля помагайте!
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Re: Паспорт за газова уредба
До колкото знам тия паспорти вече не важът, нали газовата минава преглед барабар с колата, следователно паспорта е излишен. Няма кой да ти издаде паспорт или поне аз не съм чувал на този етап да се изкарва.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Трябва ти само книжката, която върви с газовата бутилка. Паспорти доколкото знам вече няма.

- red_bull92
- младши ентусиаст
-
В пункта за ГТП ми искат паспорта, миналата година минах колата на преглед като казах, че най-вероятно съм го забравил вкъщии с големи зорове ги убедих и минах колата на преглед. Следващият път обаче може да не мине и или да ми кажат да отремонтирам газовата уредба или да ме спрът от движение... Миналата година, когато регистрирахме колата в КАТ пак питаха за паспорт и като им казахме, че нямаме се заядоха и казаха газовата уредба да се махне...
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
Паспорт се издава/ше/ само за бутилката, а не за цялата газова. Сега газовата се проверява при прегледа на автомобила и не се изисква паспорт.
- djindjiplqktora
- Потребител
-
- Кара: E39 520d
- Мечтае да кара: M, EVO, GTR, WRX STI, OPC, AMG, S и RS
- Детайли за колата: Голяма с малък двигател
За да ти издадат паспорт, изискваха документи за бутилката, ако е по стара от 10 години, трябва да я надуват на налягане за да се провери дали е изправна. Също така, задължително изискваха евросонда......това преди, като се минаваха на отделни пунктове прегледите, сега идея си нямам как е.
В момента при годишен технически преглед на автомобил в СБА с АГУ изискват и паспорт.
В момента при годишен технически преглед на автомобил в СБА с АГУ изискват и паспорт.
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M

купих колата в началото на 2014 , има газова уредба на около 4 години монтирана в Италия . В талона италианския си пишеше че колата има монтирана газова уредба монтирана около 2010(по спомен) . Тогава вече се говереше за нещата от тая тема и аз им обърнах внимание в КАТ че колата има газ и съответно това си беше отразено в голямия талон . Сега дойде време да мина преглед , на редовен пункт за Г.Т.П. и ми искат паспорт ?!!?

Има ли някой минал по моя път ?
поздрави !

Миналата година минах преглед,с газ съм без паспорт мацката ми вика дай паспорт на бутилката,викам нямам тя добре и написаха серийния номер на бутилката и марката на един лист и си ми писаха в талона за прегледа че колата е на газ,и си минах преглед,става въпрос за Пловдив.
карам спокойно
- Простак
- Старши Алкохолик
-
- Кара: колата да харчи
mitrax написа::arrow: УП
купих колата в началото на 2014 , има газова уредба на около 4 години монтирана в Италия . В талона италианския си пишеше че колата има монтирана газова уредба монтирана около 2010(по спомен) . Тогава вече се говереше за нещата от тая тема и аз им обърнах внимание в КАТ че колата има газ и съответно това си беше отразено в голямия талон . Сега дойде време да мина преглед , на редовен пункт за Г.Т.П. и ми искат паспорт ?!!?Показвам аз в големия талон какво пише , но това било " НИЩО ! "
Бързах за път и не ми се тръгваше без преглед , казаха че са я писали само на бензин "все едно си си демонтирал уредбата след като си излязал от КАТ"
Ко правиме в тоя случаи ? Трябват им годината на производство на бутилката , ама на документ ли им трябват или можеха да погледнат бутилката и да устаноявт сами кога е произведена ? В оригиналния талон италианския пишеше кога е монтирана уредбата и май и сериен номер имаше , но талона се иззема при регистрация ... Да ходя в КАТ да ги вида дали го пазат някаде и да искам копие или ??? Пълна простотия . В Италия са платили 1500Е щтото работят по стандарт и със сертификати , сега в Бг-то трябва и техно тест ли да си платиме ? щото са ми взели оригиналния талон ?? и щото няма кой един закон да напише като хората ...
Има ли някой минал по моя път ?
поздрави !
По новия закон независимо дали в талона е вписано,че колата има газ трябват документи подобни на паспорта в който са описани компонентите изпарител,бутилка,мултиклапан и всичко останало. Този документ се издава в серзивизи който се занимават с монтиране на газови уредби.
Ако нямаш налични такива документи има няколко начина.
1-Минаваш преглед не се вписва,че колата има газова-45лв-може и така да се кара но ако те спрът го отнасяш за без преглед на газова
след това
2.Отиваш в сервиза издават документ за газовата и идваш пак за преглед на самата газова около 70-80лв струва
и най накрая след всичко това се прави нормален преглед на колата и се вписва с газта-55лв
Това нещо се въведе в системата от този месец! просто системата не допуска да се завърши прегледа без този или подобен документ
За хората с документи за монтирана газова не важи това там се минава преглед с газова и на всеки 5 години се минава преглед на самата газова който споменах по нагоре
Съшо така бутилката не трябва да е по стара от 5г!
- Простак
- Старши Алкохолик
-
bat kir4o написа:Миналата година минах преглед,с газ съм без паспорт мацката ми вика дай паспорт на бутилката,викам нямам тя добре и написаха серийния номер на бутилката и марката на един лист и си ми писаха в талона за прегледа че колата е на газ,и си минах преглед,става въпрос за Пловдив.
Това с четенето и вписването минаваше до миналия месец но вече не
- red_bull92
- младши ентусиаст
-
Колеги, проблема с паспорта за газовата уредба го реших много отдавана, но съм забравил да пиша тук в темата. Един колега тук от форума ми даде адрес на сервиз за газови уредби в Суходол. Отидох там и срещу 20 лв ми дадоха чисто нов паспорт, ако някой се интересува ще се разровя за адрес и снимка в google street view. 

- mitrax
- ентусиаст
-
днес ходих за второ мнение в друг пункт за ГТП , трябва си паспорт , независимо че в голямия талон пише че е на газ/бензин. Всъщност не съм сигорен че им трябва паспорт , трябват им данни като от паспорт - модел , сериен номер , дата на производство и тнт на LPGто. Не мисля че им изискват фото копие от тоя паспорт , а само данните. Тоест е недоказуено дали са снели данните за газовата от самата кола .. или са ги преписали от "паспорта" . Човека който беше на канала , и с който говорих предположи че един паспорт излиза около 100лв. Ще мина като имам път там дето ми казаха че ги правят и ще кача инфо.
поздрави !
поздрави !

- Простак
- Старши Алкохолик
-
mitrax написа:днес ходих за второ мнение в друг пункт за ГТП , трябва си паспорт , независимо че в голямия талон пише че е на газ/бензин. Всъщност не съм сигорен че им трябва паспорт , трябват им данни като от паспорт - модел , сериен номер , дата на производство и тнт на LPGто. Не мисля че им изискват фото копие от тоя паспорт , а само данните. Тоест е недоказуено дали са снели данните за газовата от самата кола .. или са ги преписали от "паспорта" . Човека който беше на канала , и с който говорих предположи че един паспорт излиза около 100лв. Ще мина като имам път там дето ми казаха че ги правят и ще кача инфо.
поздрави !
Паспорта или документа с данните се сканира за това трябва да го има,до миналия месец просто се четяха номера на бутилка,клапан... и се въвеждаха но вече трябва да има сканиран документ

- mitrax
- ентусиаст
-
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
mitrax написа:днес ходих за второ мнение в друг пункт за ГТП , трябва си паспорт , независимо че в голямия талон пише че е на газ/бензин. Всъщност не съм сигорен че им трябва паспорт , трябват им данни като от паспорт - модел , сериен номер , дата на производство и тнт на LPGто. Не мисля че им изискват фото копие от тоя паспорт , а само данните. Тоест е недоказуено дали са снели данните за газовата от самата кола .. или са ги преписали от "паспорта" . Човека който беше на канала , и с който говорих предположи че един паспорт излиза около 100лв. Ще мина като имам път там дето ми казаха че ги правят и ще кача инфо.
поздрави !
Точно 35лв в Пловдив платих януари месец .
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2