Неизправности водещи до ПТП

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Неизправности водещи до ПТП

Мнение от u`F`o » 13 Мар 2015, 21:16

Привет, колеги,

Иска ми се да обсъдим най-честите технически неизправности, които водят до фатални ПТП. Гледам снимки от катастрофата вчера и се чудя, това е46 с различни гуми ли е било или без грайфер на задна дясна гума?

Поздрави,
Николай
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Re: Неизправности водещи до ПТП

Мнение от DiGital » 13 Мар 2015, 21:23

Е те тва е резервната гума и изглежда пренапомпена и определено е изтрита.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 13 Мар 2015, 21:41

Не е резервната гума (разлепена е от външния ръб на джантата и затова създава илюзия за по-тясна гума), но определено е на търлък, до колкото се вижда и предната е на същото дередже :banghead:
За съжаление в България е ежедневие да гледаш лъскави скъпи коли с гуми на конци или казано на гумаджийски жаргон за "гъста мъгла" :mhihi:
Другия проблем е прекаленото самочувствие на всички шофьори, всеки стана батка бияч, никой не зачита пътни знаци, светофари, униформени, пешеходци и доста по-важния фактор "пътна обстановка", добавете неизправното мпс и "бедствието" се пече, само не се знае кога, къде и с колко жертви ще завърши :censored:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 13 Мар 2015, 22:53

Не е резервна гума. Джантите са стайл 46. Предната гума изглежда по-добре, поне има грайфер де. Според вас може ли от удара да е такова състоянието на гумата, или просто е карал с такава гума (може би се е въртял с пренапомпана гума или нещо от тоя сорт :kuku: )

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Мнение от Angelov91 » 14 Мар 2015, 0:01

в тази катастрофа загина приятелката на един колега и още едно момче :( Шофера е в тежко състояние в болницата по интересното е ,че линейката прекарвала го до болницата и тя прави ПТП :ranting:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 14 Мар 2015, 0:06

Мене ме е страх да вдигам повече от 100 с 5 годишни гуми с 4мм грайфер, защото не ги знам какво може да се случи, а при тази катастрофа скоростта е била сигурно двойна :banghead:

Самоизбиваме се по пътищата, това е жалкото...

Според мен от много голямо значение са гумите, състоянието на спирачната система и окачването.
- Едни кофти гуми, може да подхлъзнат колата в завой, да я пързулнат при спиране и куп други магарии.
- Неподдържана спирачна система може да изиграе лоша шега, ако трябва да се спре екстремно. Дори едни амортизирани спирачни маркучи, при екстремно спиране може да се пръснат и до там....
- Едно окачване с изпуснали амортесьори и омекнали пружини например има негативно влияние върху поведението на автомобила.

Карайте разумно! Преценявайте възможностите на колата си и пътната обстановка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 14 Мар 2015, 1:24

Проблеми със спирачната система, стри гуми, изтървали/омекнали амортисьори и/или пружини, лоша преценка на обстановката, завишено самочувствие, предоверяване във възможностите на автомобила, предоверяване в гумите.
Сигурно има и други фактори.

Много коли в BG, са занемарени.. Забелязвам много, много се подценяват гумите ( Тип / Възраст) Кара с до конци или се сменят само двигателните гуми. Изумен съм, че където се е отварял разговор за гуми - разни познати започват да ми се хвалят от колко години не били барали гумите си и колко мноого още можело да изкарат. Това е нелепо. Икономията не бива да е от тези неща..

Не е техническа неизправност, но Прекаленото самочувствие което спомена Дон Диего, също е голям проблем.
Гледам по кръстовища и светофари пишлеменца със разнебитени скърцащи BMW-та правят всички на пушилка, или въртят 360' и се оттеглят на прекъсвач.. Вероятно си мислят че предизвикват възхищение и гордост у всички присъстващи мадами (по коли и по спирки) но всъщност, освен псувни, ругатни и цъкане с език друго не отнасят. В разговор относно каското ми, служителката на застрахователите ми каза че BMW-тата се водят рискови автомобили... прозвуча сякаш всички BMW-та по улиците са М-ки.. в ръцете на 18 годишни.

Но истината е, че при завишено самочувствие /ниски възможности, /голям мерак за доказване / комплекси или кое да е от изброените, няма нужда от Мка... готов си пребит и с сток 316ка.

Човек в общи линии има няблюдения върху колата си, и знае кое/какво трябва да се сменя. Пример: омекнали, да не казвам изтървали амортисьори и наближава планираната дата за смяна на спирачки,течности, дискове, мъркучи. Ами тогава, най-бавно и внимателно към сервиза. А не дрифт по кръстовищата или извън града в завои с по 120+км/ч. Техниката си е техника, има си ресурс и дотам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 14 Мар 2015, 9:56

От две седмици забелязвам един голф3 ,на който задна дясна е патеричка,а колата постоянно е пълна,май са "римляни"!? Шофьора кара с около 100,120км,говоря за междуселски път. Страшно! А вътре и деца има. Когато го видя пред мен умишлено намалям и го оставям 10коли пред мен. Когато го видя зад мен,използвам " свръх светлинна скорост",и пак поне 5коли между мен и него.
С много любов към децата!

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 14 Мар 2015, 12:19

Говорейки за скоростта. Не съм убеден, че причината е в нея. До колкото се вижда, удърът е в тавана. Таванът от своя страна е мек и може би и удар със 60-70км/ч би го сгънал така. Какво мислите ?

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 14 Мар 2015, 13:18

Всъщност някои хора казаха, че там имало и легнал полицай. Автомобила се е обърнал на таван и така влачейки се е ударил и в дървото. А аз си мисля, че задната гума е изтъркана от набити спирачки и влачене настрани примерно или де да знам, но нищо чудно и предишния ден да е била въртяна покрай някой стълб.

Поклон пред паметта на жертвите.

карайте разумно!
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 14 Мар 2015, 14:34

Ох аз първо прочетох "неравности" водещи до ПТП, то сега с тея кратери дето са се отворили навсякъде :banghead: А инак главната неизправност е липсата на сиво в-во във водачите. И не се е обърнал по таван със 60-70 и така да се смачка, виждал съм подобни катастрофи с такава скорост (на надлеза на Подуене към Слатина и обратно, много ги влече така да се обръщат) освен леко изкривен таван и чукната броня в мантинелата няма други щети, излизат си на "собствен ход" отвътре да осмислят какво им се е случило. Инак за гумите какво да кажа :banghead: И най-кучата марка гуми при едно рязко спиране така не могат да се изтъркат - просто са си били такива от много време. И едва ли е излетял при рязко спиране - все пак е46 е с АБС (сега до колко е работел е друг въпрос) - по-скоро си е раздавал газ "героя" на галошите. Жалко за момичето
Не Мы такие, Жизнь такая

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 14 Мар 2015, 16:13

Аз скорост не съм писал. А и никъде не съм чул, че става дума за 60-70км/ч. Ако скоростта беше такава е ясно, че последиците нямаше да са такива. Скоростта за съжаление е била двойно-тройно по-голяма. Това е версията, която аз съм чул-недочул от новини/сайтове и т.н. и не претендирам, че е истина.

Ето и една снимка заради която мисля, че колата е била по таван и така се е ударила в дървото.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 14 Мар 2015, 19:24

Докато има 20 -годишни кошняци и докато ги пускат да минат на технически преглед, така ще е. Не съм убеден, че на 15 годишна кола работят на 100 % въздушните възглавници. Не си спомням на коя от колите ми в упътването даваха задължителна смяна на 8 години. Относно гумите изобщо не отварям въпрос. На три години трябва да се заменят с нови, особено зимните. На два комплекта накладки трябва задължително да се сменяват дисковете, на три години май беше, спирачната течност и така нататък. Мишленки втора употреба били по-добри от нови гуми нисък клас. Айде бе! И защо тогава са ги изхвърлили а не си карат с тях. Петнадесет годишен барутник от премиум клас бил по-надежден от нов Форд. Само ако през тези години е подържан във фирмен сервиз, без да се пропуска нищо по програмата за смяна. А и сега сме 2015-та година. Един Хюнадй I30, че и една нова Дачия дори има поне 4 еърбега, Ей Ес Пи, АБС, Тракшън, асистент при екстремно спиране, контрол на налягането в гумите(от септември 2014 е задължително за новите автомобили в ЕС) и о Небеса, Всемогъщи Боже :bowdown: :bowdown: :bowdown: възпроизвежда МП - тройки и даже ...Света дева Марио...възпроизвежда музика от Ю Ес Би -носител, даже и от смартфона чрез блутут :bowdown: :bowdown: . Така че ако можете купувайте си нови коли, по-сигурни са. Ама БМВ-то било автомобилът създаден за вас. Ами хубаво тогава. Учете, работете, развивайте се, станете преуспяващи бизнесмени, кардио хирурзи, адвокати, генерални директори и си го купете ново от магазина. Ама нямате възможност, а ви се кара БМВ. Купете си нов или две годишен Форд, Рено, Пежо, Пунто или нещо подобно, но възможно по-ново, с нови гуми. То по тая логика и на мен ми се живее в Монте Карло и ми се кара Ролс, ама по тамошните стандарти съм прошляк отвсякъде. Дайте тогава да взема да си закарам една каравана в Алпите, някъде около Кол де Тюрини, защото нямам 6 милиона за апартамент в Монако и да си купя някой изтърбушен Ролс курник 60-та година, защото ми се кара. Толкова от мен за нуждите и възможностите.
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 14 Мар 2015, 19:46

Ето и една снимка заради която мисля, че колата е била по таван и така се е ударила в дървото.[/quote]
Тука пожарната е разразила тавана за да извадят телата..
Неизправност не знам, но скоростта убива! Несъобразената скорост..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 14 Мар 2015, 20:04

Задкормилното ...
Защото колкото и системи и МП3-ки да има, все таз :no:
Укееее, я го питай Иван (dokie) при тази катастрофа : viewtopic.php?f=3&t=127139&p=3959648#p3959648
дали му се е искало да бъде в "новият" Ярис на жена му, или в 34-ката ... ?!
Тъпото е че пунктовете за ГТП си затварят очите .. А всички на тях разчитат !!
Факт е че моят колега гледа основно няколко неща, едно от които са спирачките ! После аз го подсещам за гумите и най-накрая тестваме спирачната течност .. Уви, всичко има препоръчителен характер :evil:
Факт е обаче че хотел за гуми който предлагаме като услуга е пълен с гуми с дот на повече от 4-5 години ...
Да не говоря измекярите с Ес-класите и разни други премиум автомобили, и rft гуми с дот 04 или 05 :bang:
Иначе има пари за BESO и т.н. :dummy:
Тъжна картинка е ...
Кой беше пуснал даже линк как се буторяса в канаФката ?! Че и се чудеше защо .. .После се оказа че зимните му гуми били лееееко стари :censored:
Те и темата - viewtopic.php?f=112&t=388232 :dunno:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

Следваща

Назад към Извън Темата