Първа кола :)
Модератор: Общи модератори
- SHOWTIME_BG
- Потребител
-
- Мечтае да кара: BMW i8
Първа кола :)
Здравейте , изкарах книжка педи около година но досега нямах пари за да закупя автомобил.Сега съм се спрял на 3 варианта. BMW (E46) (150) hp , BMW 320i (150)hp BMW Coupe (E46) 320Ci (150)hp.Голям почитател съм на марката и на 3-та серия по специално и не на последно място автомобилите от тази серия са ми по възможностите на джоба не само за покупка но и поддръжка.Моля споделете мнение относно тези модели и впечатленията си от тях ако имате такива.Приемам и предложения за други модели до 4000лв които ми бихне препоръчали.
П.С.
Извинявам се ако темата е повтаряща ,но се нуждая от помощ и съвет....
П.С.
Извинявам се ако темата е повтаряща ,но се нуждая от помощ и съвет....
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Първа кола :)
Местя темата тук, защото си написал и други модели. Но Е46 до 4000лв.. ?
Дано имаш още пари поне за първоначално обслужване и т.н., но не живам, как ще ти стигнат.
Успех.

Успех.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
с 4000 ще е пълен гроб колега ,ще вземеш някой дрънгулник и ще се видиш в чудо сигурно и най-вероятно ще намразиш и марката 
За тези пари поддържана е36 поне аз така бих направил. (Пари в резерв също трябва да имаш)

За тези пари поддържана е36 поне аз така бих направил. (Пари в резерв също трябва да имаш)
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Като цяло 3-та серия се кара от 18-20 годишни събрали някой лев от абитурентската
, дето и взимат душата а нямат пари да поддържат. И после си я биеш от главата
Това са моите наблюдение!
Ако искаш да вземеш хубав автомобил трябва да търсиш нещо над средната пазарната цена. А за е46 тя е доста над 4 бона. И не забравяй че с покупката НЕ СВЪРШВАТ разходите по едни автомобил а тепърва започват
Освен ако не купиш нещо от магазина
Аз ако имам 4 бона не бих гледал коли по скъпи от 3 хил лв и по възможност регистрирани. Успех

Ако искаш да вземеш хубав автомобил трябва да търсиш нещо над средната пазарната цена. А за е46 тя е доста над 4 бона. И не забравяй че с покупката НЕ СВЪРШВАТ разходите по едни автомобил а тепърва започват

Аз ако имам 4 бона не бих гледал коли по скъпи от 3 хил лв и по възможност регистрирани. Успех

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
е36 купе М-пакет
Лично на мен ми харесва повече от базово е46 седан, но всичко е до вкус де... А и парите, които си отдели клонят към е36 повече
е39 също е вариант - зависи какви коли предпочиташ 

..Bayerische Motoren Werke..

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Айде... пак се почва, как е46-ците са от 10 бона нагоре и как няма пари за поддръжка. Това е най-масовата кола в момента и частите са без пари особено, ако не те е страх да отвиеш 2-3 гайки
За купенце или дизелче няма да стигнат 4к, ама за прилична 318i с газов инжекцион, що па не?
газов инжекцион, зимни и летни гуми, минетка, преглед, и нови накладки, че и регистрирана
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=94kt8h
ако вътре не е на тор и няма да падне някое колело в движение е бомба

За купенце или дизелче няма да стигнат 4к, ама за прилична 318i с газов инжекцион, що па не?

газов инжекцион, зимни и летни гуми, минетка, преглед, и нови накладки, че и регистрирана

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=94kt8h
ако вътре не е на тор и няма да падне някое колело в движение е бомба

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
А май масово се забравя, че тия коли вече са на по 13-14г. дори след фейслифта...колко пък да струват...като оставим обикновенната фенщина настрани....
. Иначе и на мен повече ми харесва Е36 пред Е46, ама не бих я препоръчал за първа кола, просто вече си е морално остарял модел 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Дайте 2-3 обяви за пример за читави. Ама такива със снимки поне
Аз също мисля, че за тези пари ще вземе някой гробник и ще се види в чудо. Или да помисли за вдигане на бюджета, или за смяна на модела. Както казаха по-нагоре... трябва нещо поне на средната пазарна цена, а този бюджет е по-скоро за абсолютното пазарно дъно, т.е. най-евтините обяви.

- vicho
- старши ентусиаст
-
аз го виждам така, момчето има книжка от една година... като си знам акъла преди 10 години и като гледам този на момчетата на тия години и 318i му е много...
Така, че съвсем не е оферта да си вземе мощна е36-ца, а пък 318i e36 за 4к
Ако имах син на 18-19 и бюджета ми е 4 бона, с удоволствие ще му купя Форд Фокус 90 коня
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=94l5sm
чудесен
Така, че съвсем не е оферта да си вземе мощна е36-ца, а пък 318i e36 за 4к

Ако имах син на 18-19 и бюджета ми е 4 бона, с удоволствие ще му купя Форд Фокус 90 коня

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=94l5sm
чудесен

Е кой е казал, че 36-цата трябва да е мощна.. 20-ка или Ис и е идеален, нито са самолети, нито кой знае какво от към вървеж. Само дето повечето нямат ASC ама ако внимава няма да има проблеми 

..Bayerische Motoren Werke..

- vicho
- старши ентусиаст
-
M-coupe написа:Е кой е казал, че 36-цата трябва да е мощна.. 20-ка или Ис и е идеален, нито са самолети, нито кой знае какво от към вървеж. Само дето повечето нямат ASC ама ако внимава няма да има проблеми
и 20-ската и йес-ката правят 220 км/ч и 0-100 около 10 сек
за първа кола си е самолет

освен това доста повече ядове са възможни с 320i e36, отколкото с 318i e46

- SHOWTIME_BG
- Потребител
-
m.dimitrov1992 написа:Като цяло 3-та серия се кара от 18-20 годишни събрали някой лев от абитурентската, дето и взимат душата а нямат пари да поддържат. И после си я биеш от главата
Това са моите наблюдение!
Ако искаш да вземеш хубав автомобил трябва да търсиш нещо над средната пазарната цена. А за е46 тя е доста над 4 бона. И не забравяй че с покупката НЕ СВЪРШВАТ разходите по едни автомобил а тепърва започватОсвен ако не купиш нещо от магазина
![]()
Разбирам се аз за това съм написал ,че 4000лв ми е бюджета за евентуалното закупуване на автомобила, а за задължителното обслужване след покупката и евентуални малки проблеми съм заделил към 1000-1500 лв мисля, че ще ми бъдат достатъчни.
- spec-V
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
- Детайли за колата: ...E36 M50 B20
E36 M52 B20
E39 M57 D25
E46 coupe M57 D30
Е39 M57 D30
E46 coupe M52 B28TU
Е91 N43B20A
E46 coupe M54B30 SMG II
F31 Touring N47D20C
Бе хора к'ви 46-ци ...,човека има 4 бона чисто на чисто..... като го вземе тва лай..о от 4 000лв. после какво да го прави ?
гуми , спирачки, троп хлоп, ролки фучат,не загрява,масло ,филтри ... ....итн итн....
Учудвам се просто какви коли се продават ,и най-вече какви гробове купуват от безкрайно обезценения пазар препълнен с боклуци по 500 000 км падали в геран
Е36 -ката му е предела !
гуми , спирачки, троп хлоп, ролки фучат,не загрява,масло ,филтри ... ....итн итн....
Учудвам се просто какви коли се продават ,и най-вече какви гробове купуват от безкрайно обезценения пазар препълнен с боклуци по 500 000 км падали в геран

Е36 -ката му е предела !
- SHOWTIME_BG
- Потребител
-
Благодаря ви за изказаните мнения ще ми бъдат полезни при избора на автомобил.Също така имам възможност ако изчакам няколко месеца да говоря с мои роднини които живеят в Германия и се прибират всяко лято да закупят автомобила от там и да се приберат с него в България.Това по добър вариант ли е или е по-добре да закупя автомобила от България.Също така ще мога и да увелича бюджета поне до 5000 лв.и искам само да подчертая това е бюджета само за закупуването на автомобила за задължителното обслужване след евентуалното закупуване съм отделил 1000лв отделно.