Споделете опита си с летните гуми! :)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Re: Споделете опита си с летните гуми! :)
Що ще правиш глупости? Няма как да имаш М окачване, джанти и да искаш коНфорт. Или спорт или комфорт, всичко останало е лоша идея.
Sent from my iPhone using Tapatalk
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- cfm56
- Потребител
-
- Кара: самолед
- Детайли за колата: E61LCI 530xD
Trixster написа:Що ще правиш глупости? Няма как да имаш М окачване, джанти и да искаш коНфорт. Или спорт или комфорт, всичко останало е лоша идея.
това с 'коНфорта' направо ме

- foxi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540i Xdrive
Аз карам с CONTINENTAL CONTI ECO CONTACT 5 и съм супер доволен няма такава гума.
Някой кара ли с dunlop гуми в момента? Бях харесал такива да взимам за лятото, но нещо като чета мнения, качеството май им е паднало.
Гледам основно SP01 SPMAXX.
cfm56 написа:Trixster написа:Що ще правиш глупости? Няма как да имаш М окачване, джанти и да искаш коНфорт. Или спорт или комфорт, всичко останало е лоша идея.
това с 'коНфорта' направо ме![]()
. Иначе по темата , някой с Continental SC-5 да е имал проблем с твърдоста на гумите? Чета по разни форуми ,че са доста меки и правят лесно балони при дупки на пътя, което при нашата мила родна картинка след зимата е ...
Колега,аз съм с SC5 18ки и съм супер доволен от поведението и возията като цяло!С нормално окачване съм.Наистина и аз имам чувството,че е леко мекичка сместа на самата гума,но това играе роля за поведението и усещането.Миналата година спуках предна лява и задна лява,но минах ,през нощта на ботевградско, през супер остра, със стърчаща арматура дупка и не мога да съм сигурен,дали друг модел гума би издържала също???Аз карам с предните напомпани една десета над указаното и като цяло ,съм доволен от гумите.Всичко зависи от стила на каране и до ква степен човек е склонен на извращения и чобастрене спрямо автомобила.

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Rennfahrer написа:Тази таблица малко се разминава с други данни в нета - примерно задните ми джанти са 9J 18-ки и го дават 275 мм ширина, а в таблицата пише 265. Кой размер да избера? Конфигурацията дето съм я гледал на няколко места е 245/40/18 предни и 275/35/18 задни - предни джанти 8J, задни 9J. Това ли е правилния размер?
Ето една публикация, конкретно за оригиналните джанти на Е60 - http://www.angelfire.com/biz7/bmwheelie/e60_wh.htm
Моите са Star Spoke - style 124.
Аз лично за 9x18 бих заложил на 265. Вижда ми се малко множко 275,това не значи че не става но ще стои странно

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
На 9 инча дори на 255 би изглеждало добре 275 ще има малко стреч и ще се вижда.
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
Пилев написа:Някой кара ли с dunlop гуми в момента? Бях харесал такива да взимам за лятото, но нещо като чета мнения, качеството май им е паднало.
Преди години взех нови SP01 и останах изключително очарован. От зимните SP Winter Sport 4D също съм много доволен. Като цяло ако ми предстои покупка на нови гуми, пак ще заложа на Dunlop.
В крайна сметка поръчах goodyear asymmetric 2 , дано да ми харесат.
- Rennfahrer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E60
- Мечтае да кара: М6
///M_Martin написа: Аз лично за 9x18 бих заложил на 265. Вижда ми се малко множко 275,това не значи че не става но ще стои странно
Taruno написа:На 9 инча дори на 255 би изглеждало добре 275 ще има малко стреч и ще се вижда.
Скоро се загледах в лепенката на вратата с показанията за различните видове гуми и колко трябва да се помпят, и една от възможните конфигурации беше точно 275/35/18 и 245/40/18. Явно това е конфигурацията по книжка, но пък от друга страна гледах гуми от много сайтове, навсякъде този размер гуми се предлагат само със скоростен индекс Y (до 300 км/ч). А аз си търся със скоростен индекс W (до 270 км/ч), че са по-меки. Четох някъде, че гумите с високоскоростен индекс били много твърди и им трябвало висока температура/много каране, за да влязат в работна температура, като преди това спирачният път бил много по-дълъг. А аз карам предимно градско. Не знам доколко е вярна тази теория, но има някаква логика. Та ако не намеря 275-ци с индекс W, може би ще взема 265, че с този размер по-лесно се намират сякаш.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Гледай сега като цяло ако си караш просто така всичко над 255 е изгъзица, за която ще плащаш в гориво, аз си карах на 245 и никога не съм има проблеми да е "нестабилна" или да не седи добре на пътя.
- themoldestone
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
Колеги,
Мисля да взимам джанти за летните гуми, че нещо ми писна да ги меня. Тук идва дилемата. Понеже съм с XD, ЕТ-то при мен е 43 и J7½ . Летните ми гуми са 245/45/17. Харесал съм си едни джанти, оригинални на БМВ , J8 ЕТ47 5х120
Притеснява ме дали това, че са с малко по-голям офсет няма да се отрази в закачане някъде, или пък дали няма да стоят грозно навътре? Кофтито е, че джантите ще трябва по Еконт да ги пратят и няма да мога да ги пробвам. Моля някой ако е с ХД или пък има идея да удари едно рамо.
Другите джанти, които съм харесал са 18-ки, предни ЕТ47 J8 задни ЕТ50 J8.5. Те обаче са поодрани, отделно за тях ще тряя да купувам и гуми, а и най-вероятно ще стоят бая навътре 50-ките.
Понеже съм решил до няколко дни да приключа с този въпрос, ще пусна мнението и в темата "19 цола джанти и пълна промяна" (предварително се извинявам)
Мисля да взимам джанти за летните гуми, че нещо ми писна да ги меня. Тук идва дилемата. Понеже съм с XD, ЕТ-то при мен е 43 и J7½ . Летните ми гуми са 245/45/17. Харесал съм си едни джанти, оригинални на БМВ , J8 ЕТ47 5х120

Притеснява ме дали това, че са с малко по-голям офсет няма да се отрази в закачане някъде, или пък дали няма да стоят грозно навътре? Кофтито е, че джантите ще трябва по Еконт да ги пратят и няма да мога да ги пробвам. Моля някой ако е с ХД или пък има идея да удари едно рамо.
Другите джанти, които съм харесал са 18-ки, предни ЕТ47 J8 задни ЕТ50 J8.5. Те обаче са поодрани, отделно за тях ще тряя да купувам и гуми, а и най-вероятно ще стоят бая навътре 50-ките.
Понеже съм решил до няколко дни да приключа с този въпрос, ще пусна мнението и в темата "19 цола джанти и пълна промяна" (предварително се извинявам)
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Цъкни ги в калкулатора в E90post.com/forum и ще видиш разликата.
- themoldestone
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
Ето това показва калкулатора, но значи ли, че ще станат, не мога да се ориентирам..

Ей тука дават, че Е60 xdrive е в диапазона ЕТ43-46, но дали някой е пробвал 47:
http://www.bmwforums.info/bmw-wheels-fo ... sizes.html

Ей тука дават, че Е60 xdrive е в диапазона ЕТ43-46, но дали някой е пробвал 47:
http://www.bmwforums.info/bmw-wheels-fo ... sizes.html
Колега, можеш да ползваш и ето този калкулатор, в него има и графика и може по-лесно да се ориентираш:
http://www.rimsntires.com/specspro.jsp
http://www.rimsntires.com/specspro.jsp