Наногел,против спукване на гума
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Наногел,против спукване на гума
Здравейте,случайно попаднах на този "нано" гел който се явява превантивна мярка за спукана гума...на клипчето изглежда добре,но в действителност как е...нещо не намирам инфо другаде освен в БГ сайтове... https://www.youtube.com/watch?v=j7Aqx9Vetv0 как ли се балансират гумите с него...гледам на клипа,че се отмива лесно...но кой знае?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Наногел,против спукване на гума
Това ми е малко като таблетките за резервоара, които намалят разхода 

- sean-john
- ентусиаст
-
Колкото повече ровя и не намирам никакво инфо,толкова повече и на мен ми заприличва на тези магарии с намаляването на разхода...
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Това един познат го ползва за гумите на колелото си и беше доста доволен
По бензиностанциите има такива спрейчета. Струват около 9-10лв и идеята е като спукаш гума да го изпръскаш през винтила (има си накрайник за винтила), като също така напомпва и гумата до някаква степен. А ти трябва да тръгнеш и да покараш малко и после да донапомпаш до колкото е нужно. Ползвал съм го доста пъти с колата и един път с мотора и си върши работата, но идеята е да стигнеш до гумаджия да си оправиш гумата, а не да караш още 200км така.
Реално е някакъв разтвор, който като "види" въздух и става веднага на една лепкава пяна и после на дъвка. Така като излезе през дупката и реално я запушва. Само после при гумаджията го предупредете че има спрей в гумата, да не опръска целия сервиз. И да измива се много лесно, на свалена гума.
Реално е някакъв разтвор, който като "види" въздух и става веднага на една лепкава пяна и после на дъвка. Така като излезе през дупката и реално я запушва. Само после при гумаджията го предупредете че има спрей в гумата, да не опръска целия сервиз. И да измива се много лесно, на свалена гума.
- sean-john
- ентусиаст
-
Такъв спрей имам в колата колега,знам го от доста години (първото ми BMW дойде с такъв спрей от Италия та тогава разбрах какво е това
) но този който е на клипчето е съвсем различно нещо...тук като спукаш гума дори не разбираш,че е спукана...няма спадане,няма нищо... принципа доколкото разбрах е следния: Спадаш гумата, изваждаш игличката на винтила и изсипваш шишенцето с разтвора,после помпиш и при първия оборот на колелото течността се разпределя по цялата гума.След спукване този "гел" директно запушва дупката и гумата не спада,можело да издържи до 10 спуквания...

Имаше едно подобно нещо, което гледах от българи в щатите (на клипа бяха българи които живеят там и съответно го работят това). Но там го нанасяха по някакъв начин на свалена гума. И общо взето клиповете бяха същите, даже мисля, че с мотора може и от техния клип да е изрязано.
А и честно казано не мисля, че има смисъл от това покритие. Нито гумите ще спаднат веднага, като се спукат. Нито пък ще помогне при по-голяма дупка, тип срязване.
А и честно казано не мисля, че има смисъл от това покритие. Нито гумите ще спаднат веднага, като се спукат. Нито пък ще помогне при по-голяма дупка, тип срязване.
7 мнения
• Страница 1 от 1