Съвет за наематели?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Re: Съвет за наематели?

Мнение от kiko » 19 Мар 2015, 15:40

520i написа:Като човек, който 10+ години се е занимавал с отдаване на апартаменти под наем, ще ти дам един безплатен съвет- НЕДЕЙ!

Вкарай парите в банка и дори на 5% лихва пак по-висока доходност ще имаш. Да не говорим за нервите.

.

Колега ти хубави съвети даваш,ама това последното защо не отидеш на опашката пред КТБ и не им го обясниш така по компетентно :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 19 Мар 2015, 18:35

А за Слънчев Бряг дали има ''файда'' да се отдава жилище под наем,което е било първоначално купено просто с цел ваканционно жилище за лично ползване само?За стандартите на България обзавеждането е ''висок лукс''.Самостоятелен кухненски хипер-обзаведен отсек,отворен дневен тракт,тераси,собствен паркинг,уай-фай,охрана,видео наблюдение,строг пропуаквателен режим само за собственици или гости на сградата.....Малкото жилища които се дават в същия затворен тип комплекс започват от 65 евро на денонощие в пиковия сезон до 110 евро за двустаен като ценови диапазон.Обекта се поддържа целогодишно.няма месеци на замразяване .
Специалисти по въпроса да се изкажат?

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 19 Мар 2015, 19:16

jorsenbmw написа:...

В Слънчев бряг да платиш 110 ЕУРО/вечер, даже не мога да си представя подобен мазохизъм :paranoid: .
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 19 Мар 2015, 19:29

Нека специалистите наистина да се изкажат, защото аз не съм такъв, но според мен ако си вложил твърде много в обзавеждането наема трябва да е доста висок за да има смисъл. Ако го правиш с цел печалба отиваш и купуваш най-евтиното възможно, защото едва ли някой наемател ще ти каже - Браво, купил си ми еди каква си печка :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 19 Мар 2015, 20:53

Така...
Колкото и елементарно да изглежда на пръв поглед, наемите и инвестицията в недвижими имоти е не просто бизнес, направо си е предприемачество и то за хора с капитал.

На борсата примерно 95% от пробвалите се или се провалят или печелят посредствени суми. Това значи ли ,че от борсови сделки не се печели???

Същото и със наеми и препродажба на недвижимо имущество. Също като и на борсата, може да се прави прогноза за растежа/спада на цената евентуални движения на пазара и т.н

Ще го кажа така ( и не щото си измислям или съм чул недочул) За БГ става въпрос.
Един "близък приятел" щеше да спечели около 150 000 евро за 3 години от имот (3 години защото след това време не дължите данък печалба при продажба). като го разделите на 3 става по 50Е на година + това за поне две от годините щеше да взима стабилен наем от апартамента и накрая като го разделиш се получава близо 10К на месец доход, без много много да работиш....

За съжаления приятеля се пазари твърде много за цената и го изпервариха. Смисъл такива имоти седят на пазара за продан около седмица-две и без връзки с добри брокери т.н. въобще не може да се доберете до тях. Смисъл имота още не беше дори качен в сайта на агенцията. Те просто добрите си познават такива инвеститори и им звънят още преди имота да е на пазара официално. ДА колкот и да ви е странно в БГ се продават имоти за 7 цифрени суми и се печели от тях. И това не е някакъв мутренски или черен бизнес.

Та така....не държа да ми вярвате :mhihi: :mhihi:
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 20 Мар 2015, 1:18

BMW_RIDER написа:
За съжаления приятеля се пазари твърде много за цената и го изпервариха. Смисъл такива имоти седят на пазара за продан около седмица-две и без връзки с добри брокери т.н. въобще не може да се доберете до тях. Смисъл имота още не беше дори качен в сайта на агенцията. Те просто добрите си познават такива инвеститори и им звънят още преди имота да е на пазара официално. ДА колкот и да ви е странно в БГ се продават имоти за 7 цифрени суми и се печели от тях. И това не е някакъв мутренски или черен бизнес.

Та така....не държа да ми вярвате :mhihi: :mhihi:
защо да не ти вярваме,това е така от мнооого години,магазини на Витошка например се търгуваха/даваха под наем точно както ти го описа,като в повечето случаи и до агенция въобще не стигаха.Сега с тези молове не знам дали не се е променил казуса,но принципно си прав де
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 20 Мар 2015, 11:13

Аз от година търся апартамент и на пазара не излиза нищо смислено, всичко се продава на зелено или преди да излезе за официална продажба. На читав брокер също не съм попаднал. Двата прилични (не идеални) апартамента на смислена цена, които видях заминаха за нула време докато се наканя.
Never mistake motion for action...

Слави
Аватар

Мнение от © » 20 Мар 2015, 12:57

Аз близо 6 месеца се занимавах със софийски агенции. Установих следното - един и същи имот се продава от 20 агенции, коя от коя по-нагли :mhihi: След известно време само като прочета обявата се сещах за какво говорят, защото само цената беше различна.

Предишна

Назад към Извън Темата