Какъв Телефон
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Какъв Телефон
Здравейте другата седмица ще ходя да си купувам нов телефон та се чудя какъв да си взема .Двоумя се между 3 телефона.Единия телефон е LENOVO VIBE X2 ,a другия е SONY XPERIA Z3 SONY XPERIA Z2 .Питането ми е към ,кои телефон да се насоча ,че нали знаете всеки е с различен вкус.Гледам,че ЛЕНОВОТО има 2 ГБ РАМ,а Сонито има 3ГБ.Другото,което ми направи впечатление ,е че единия е 8 ядрен,а другия 4 ядрен.Едни викат,не гледай сонито ,за нищо не стават трети ти казват,не гледай леново пълни боклуци,че така нататък.Общо взето гледам,че сонито е доста по-мощен и ми се струва като по стилен смартфон.Общо взето всичко,което знаете за тези 2 телефона ще ми е от полза.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Какъв Телефон
Ако е от тия трите да избираш, и разликата в цената не те бърка... най-добре е Z3-ката... спрямо Z2 няма кой знае какви разлики, но са пипнали тук-там по проблемните моменти на Z2, което хич не е малко... Lenovo-то е притен телефон, но според мен е една идея под Z3...
Колкото до многоядрените телефони - четирите ядра на Z3-ката са като 8-те на lenovoto... не гледай какво ти пее Antutu Benchmark... 'се тая е... в user experience няма да хванеш никва разлика... а и 3 GB RAM са си 3 GB RAM... не, че имаш нужда от тях, ама си е възможност да бухаш приложения и да не се притесняваш, че ще са активни...
Колкото до многоядрените телефони - четирите ядра на Z3-ката са като 8-те на lenovoto... не гледай какво ти пее Antutu Benchmark... 'се тая е... в user experience няма да хванеш никва разлика... а и 3 GB RAM са си 3 GB RAM... не, че имаш нужда от тях, ама си е възможност да бухаш приложения и да не се притесняваш, че ще са активни...
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Mollov написа:Ако е от тия трите да избираш, и разликата в цената не те бърка... най-добре е Z3-ката... спрямо Z2 няма кой знае какви разлики, но са пипнали тук-там по проблемните моменти на Z2, което хич не е малко... Lenovo-то е притен телефон, но според мен е една идея под Z3...
+1 , Другото предимство на сони е камерата която е без аналог , не случайно в повечето нови модели слагат камери на сони , а най голямото предимство е , че е водоустйчив , така , че - SONY Z3

Последна промяна krasi2bmw на 23 Мар 2015, 14:26, променена общо 2 пъти
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Офф: ползвам Сони Xperia L и Lenovo A606 като сухите параметри са в полза на Lenovo но Сонито е доста по добро.
Батерията на Lenovo е в пъти по добра.
Сони забива, Lenovo не.
Батерията на Lenovo е в пъти по добра.
Сони забива, Lenovo не.

- turbonetic
- ентусиаст
-
До сега четох различни мнения.Уж викат,че Сонито имало доста бъгове и един от тях бил ,че доста загрявали ..
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Преди една седмица си взех леново с90 и е просто
За качеството на изработката няма да коментирам дори на колко високо ниво е, батерията не е впечатляваща като размер, но учудващо изкарва по 2 дни нормално ползване.
Не знам ценово как стоят нещата между з2 и з3 , но единствения плюс според мен на сонито пред леновото е камерата и водоустойчивостта.
Леновото не ми харесва как стърчи камерата отзад, това не мога да разбера, защо се опитват да го наложат някой компании, но е адски тъпо и това е първото място което ще се надере веднага.
Евентуално да минеш през някой мол където има магазин на леново да погледнеш вайба и после през някой оператор за сонито и да прецениш. Аз ако се колебаех, може би щях да взема сонито заради камерата, която не се знае колко точно пък е по-добра от на леновото.

Не знам ценово как стоят нещата между з2 и з3 , но единствения плюс според мен на сонито пред леновото е камерата и водоустойчивостта.
Леновото не ми харесва как стърчи камерата отзад, това не мога да разбера, защо се опитват да го наложат някой компании, но е адски тъпо и това е първото място което ще се надере веднага.
Евентуално да минеш през някой мол където има магазин на леново да погледнеш вайба и после през някой оператор за сонито и да прецениш. Аз ако се колебаех, може би щях да взема сонито заради камерата, която не се знае колко точно пък е по-добра от на леновото.
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
525dнаписа:До сега четох различни мнения.Уж викат,че Сонито имало доста бъгове и един от тях бил ,че доста загрявали ..
ако говорим за тел . за 300-500 лв - да но този с тези параметри ................ не , ако пуснеш игра от последно поколение на ком. за 500-1000 лв , ще вьрви , но ще тормози и то яко понеже няма ресурс , това имам в предвид . Тел . с 500м , или 1 g. ram работи , но е бавен и при як тормоз загрява и забива , все пак мнения много , избора е твой но преди всичко гледай параметрите и вземи по доброто

- Mollov
- Мародератор
-
525dнаписа:До сега четох различни мнения.Уж викат,че Сонито имало доста бъгове и един от тях бил ,че доста загрявали ..
При Z3-ката проблема с греенето е оправен донякъде... затова и като снимаш видео 4K не умира след 3-4 минути... при Z2 ако направиш 5 мин при нормални условия (без страничен вятър или под вода) си е постижение.. загрява зверски... при Z3 направих 20 минути клип без ядове...
- turbonetic
- ентусиаст
-
Мерси колеги за сонито придобих някаква представа.Сега,ако може да споделите нещо и за Леново дето ви споменах ще ми е от голяма полза.
- Mollov
- Мародератор
-
Vibe X2 също е приятен телефон... много производителност, 2 GB RAM... дизайна му е интересен... приличен апарат е, камерата му е по-слаба от на Z2 и Z3 (не съм се интересувал от кой производител е сензора, ама няма да се учудя ако е SONY)... също би трябвало да ти е напълно достатъчен.
Съветвам те да отидеш в магазин на оператор, където ги има двата телефона и да ги "разцъкаш" на място... как ги виждаш на работа, на дизайн, ако щеш на вътрешно усещане... и сам си прецени кое те дърпа повече да го купиш
SONY-то има предимство заради IP67 сертификата - би трябвало да е по-издръжливо като сглобка (заради водо и прахоустойчивостта), както и заради 3 GB RAM... с появата на Android 5.0 и разни нови приложения може и да ти потрябват повече от 2 GB RAM, ама това е по-скоро според начина на употреба на смартфона...
Ходи на място и виж сам как ги усещаш като апарати... разни хора, разни идеали
Съветвам те да отидеш в магазин на оператор, където ги има двата телефона и да ги "разцъкаш" на място... как ги виждаш на работа, на дизайн, ако щеш на вътрешно усещане... и сам си прецени кое те дърпа повече да го купиш

Ходи на място и виж сам как ги усещаш като апарати... разни хора, разни идеали

- 6per40
- младши ентусиаст
-
- Кара: "пъргава" 316-ка
- Мечтае да кара: IS-ka
Колега, жена ми има Леново Вайб Х2 и мога да ти кажа, че не бих го препоръчал. Два пъти съм го разцъквал и заби. На нея също заби няколко пъти, а тя не използва игри. Дизайнът е добър и до там. Относно батерията - на нея й държи максимум 8 часа, но тя доста говори по него, та не е много критерий. Снимките са добри, но не са това, което трябва да бъдат за тази камера. Ако го намериш за 200лв, а не за 800 , то го взимай. В противен случай се замисли.
Забрави за Sony и Lenovo. Това е по-добрият телефон:
http://www.emag.bg/mobilen-telefon-alcatel-onetouch-hero-2-16gb-4g-cheren-8030y-blue-black/pd/DZSM5BBBM/
http://www.emag.bg/mobilen-telefon-alcatel-onetouch-hero-2-16gb-4g-cheren-8030y-blue-black/pd/DZSM5BBBM/
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
room101 написа:Забрави за Sony и Lenovo. Това е по-добрият телефон:

Някой iPhone фен, няма ли да каже колко са уникални и единствените телефони са те?
iPhone никога няма да имат 6 инчов телефон на тази цена.
- turbonetic
- ентусиаст
-
Мерси за отговорите колеги.Да задължително ще ги пробвам телефоните.Сега гледам,че има ли дори Сони Z3 Compact при него положението как е ? В крайна смет,ако не успея да си харесам един от 2-та телефона другия дето съм загледал е Samsung galaxy Not3
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2