Съвети за жилищен кредит?
Модератор: Общи модератори
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Re: Съвети за жилищен кредит?
acho.rs написа: От темата за евреите дето ги спонсорираме , отидохме на всяка жаба да си знае гьола и как извземали апартаменти на сульо и пульо, който си надскачал възможностите![]()
ти трябва да си кьорав с извинение, за да не виждаш връзката - сериозно ти казвам момче...
acho.rs написа: Да изясним някои важни неща - ако живееш под наем и "се згромолясаш" точно колко дни след като не платиш ще те изритат - залагам на максимум 90 дена - в най-добрия случай .
Ако нямаш възможност за да плащаш ипотека какво става :
1. - уговаряш си гратисен период да плащаш само лихва 18м
2. уговаряш гратис да не плащаш нищо 12м
3. - удължаваш срока да падне вноската
4. - продаваш апартамента с заместване в дълг [/color]
Колко добре звучи, банката ти е най-добрия приятел, а? Направо е нелепо.
В другата тема с наемите - в нея всеобщото заключение беше, че да си наемодател не е на сметка - значи излиза, че да си наемател е на сметка, нали така?
Плащаш наема и заделяш настрана, ако искаш да заделяш повече - отиваш в по-гадна квартира.... или ако трябва отиваш да се мъчиш при "мама и тате" и не плащаш, нали така? И какво ти пречи хубавите ти моменти от живота да са под наем, докато спестяваш? Това, че живееш в свое ако си на кредит - свое ама друг път...
Една проста сметка - двама души общо изкарват да кажем 2500лв на месец. 350лв квартира(няма да си на най-скъпата), 500лв сметки и храна. Айде още 650лв непредвидени някакви харчове, за да не живеете като скотове... 1000лв са настрана. За година 12000лв, за пет години 60000лв - можеш да купиш вече нещо. Да панелка, но до преди няколко години сте нямали нищо. Всеки иска по-добро, но хубавите неща стават бавно. За още пет години - 120000лв ако не си взел панелката. Ако пък си я взел, ще имаш допълнително 20000лв, освен каквото си спестил, понеже вече не плащаш квартира.
Да се върнем в началото. Ако се напънете и живеете като скотове - 1650лв на месец, 20000лв на година. За три години напън 60000лв, за 6 години напън 120000лв.
Ако имате родители и се "унизите" да живеете пак по скотски временно при тях - сметката е 2000лв на месец - 24000лв на година и т.н.
Я ми сметни сега с кредит какво ще се случи, все пак си по-наясно с нещата - да видим дали ще се окаже, че аз греша или ти?
acho.rs написа:И какво значи нещо да се прецака ? Аз ако 9 месеца съм на борсата и после още 18 месеца не си намеря начин да изкарвам пари - само ще се застрелям, няма да чакам да ме изгонят на улицата или да ми вземат апартамента, който ако имам повече от 2 грама мозък, отдавна да съм продал по горепосочената схема .
щом искаш да го докараш до азиатските самоубийства в стил "уволниха ме, ще мра" ти си знаеш...
acho.rs написа:Другия въпрос - ти с какво се занимаваш, само ли разви бизенса, колко апартамента си закупи или поне докъде стигна със спестяването на поне 70 000 за панелка![]()
То мама и тати като ти дадат всичко наготово е лесно да се се правиш на милиардер по форуми, но когато започнеш от нула и разчиташ на себе си е по-различно .
Моля те без хипотетични подмятания и догадки, особено не намесвай "мама и тате", тъй като нито знаеш нещо за мен, нито нещо за тях - ти явно във всеки свой неуспех виждаш причината някъде отвъд. Следващия път като се чудиш защо не се получава, започни със себе си.
И пак казвам, това, че мнението ми относно кредитите се различава от вашето, не ме прави бизнесмен, милионер, милиардер и т.н. По-скоро заради моето мислене, някой друг ще стане милионер и милиардер по-трудно.
acho.rs написа:А аз да речем разчитам на това, че финансовия ми статус, ще продължи да се подобрява и не смятам най-хубавите си години да живея като мишкар за да мога на 65г. и с радост да усеят, че могат да ме закопаят в собствената кутия .
Това е едно от важните качества в живота - да си оптимист.... него го имаш, което е добре.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
acho.rs написа::OT: Като се сетя и аз преди години когато бях на положение - чул недочул , пишех предимно глупости ...
There I fixed it

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
~$ sub_eleven
Ти с кой живееш и кой ти плаща сметките???
Цитираните 500лв за двама за сметки и храна са някаква абсолютна глупост!
На квартира няма да сте с модерни климатици или изолация, щом е за 350лв.
Ако се сметнат особено зимата едни 250лв за ток, вода и телефони, не слагам нет и кабелна, излиза че остават 250лв за ядене, което прави по 4лв на ден на човек.
Ако няма рамо от село, родители или ниви, не знам как някой би ял с 4лв на ден. Не че не може, 3 пъти по една баница и готово
Ако се сметнат особено зимата едни 250лв за ток, вода и телефони, не слагам нет и кабелна, излиза че остават 250лв за ядене, което прави по 4лв на ден на човек.

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
alekangg написа:~$ sub_eleven
Ако се сметнат особено зимата едни 250лв за ток, вода и телефони, не слагам нет и кабелна, излиза че остават 250лв за ядене, което прави по 4лв на ден на човек.![]()
Ако няма рамо от село, родители или ниви, не знам как някой би ял с 4лв на ден. Не че не може, 3 пъти по една баница и готово
Кажи честно това в червеното нарочно ли го написа

Следя темата и ми е любопитна. Но няма какво да кажа, понеже ми е принцип заеми просто да не взимам. Така съм възпитан. Дано никога не ми се налага. Иначе "дупе знае две и двеста" и няма смисъл да ги правите тия сметки

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Да,реалистично е,но това са 0.01% от младежите.Кой по дяволите взима 2000+ заплата,щото аз в провинцията просто не познавам такива младежи.Познавам хора с такива доходи,но тия хора са на 40+год и разходите са й почти колкото доходите.Все пак нали говорим за цялата държава,ако си говорите само са София аз съм пас 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Колко добре звучи, банката ти е най-добрия приятел, а? Направо е нелепо.
Нелепо е за хора които или не знаят за какво става на въпрос или нямат елементарна култура да поискат съдействие .
Понеже съм предоговарял дооооста кредити ще ти кажа едно - банката ВИНАГИ търси начин да се уреди проблемното задължение без да се ходи на ЧСИ или да се запорират сметки. Изземане на имущество, пък хептен трябва да си се замозабравил. И да - писал съм безброй мейли да се опрости 50% от лихвата по кредит на безработен,клиент със здравословен проблем,клиент с рязък спад в доходите

И искаш ли да ти кажа нещо невероятно - 8 от 10 човека отказват да си предоговорят задълженията по гореописания изгоден начин . Дори споразумения при които се отписва 25%/50%/75% от задължението (по кредити до 10 000лв) пак бай ганьо се скатава и тн и тн . После се ходи и се жалва от банката наляво надясно.
Вярвай колко искаш - за мен са факти и се радвам когато съдействам на хора, които са закъсали с вноските .
Не съм съгласен със простите ти сметки, но няма и да ги коментирам защото има много хипотетични моменти и са предпоставка за безкраен безсмислен спор .
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
При апартамент 58000 евра и първоначални 33-36% самоучастие вноската по кредита е около 430 лева. По-оферта ми се струва от наем 500 лева. 
Съобразно цените в момента и очакваната тенденция за покачване може да излезе по-изгодно да се вземе СЕГА на кредит и да се изплаща, отколкото да се събират пари да се купи кеш след 6-7 години(съответно да се погаси за няколко години), когато същия може и да е 80000евра. Е да, може и да е по-малко, но тенденциите не са такива.

Съобразно цените в момента и очакваната тенденция за покачване може да излезе по-изгодно да се вземе СЕГА на кредит и да се изплаща, отколкото да се събират пари да се купи кеш след 6-7 години(съответно да се погаси за няколко години), когато същия може и да е 80000евра. Е да, може и да е по-малко, но тенденциите не са такива.
Колеги, имам въпрос:
Какви панелки ви гонят? "Най-младите" панелки са 85-ти набор. Да я купите с 30-35 годишен срок на изплащане, мислите ли че тях физически ще ги има? Да не говоря, че искате да ви "хранят" на старини"???
Какви панелки ви гонят? "Най-младите" панелки са 85-ти набор. Да я купите с 30-35 годишен срок на изплащане, мислите ли че тях физически ще ги има? Да не говоря, че искате да ви "хранят" на старини"???
Съгласен съм с последното заключение, но с добавката, че кредитът трябва да е с фиксирана лихва. Иначе - не е ясно какво става.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
jordanov написа:При апартамент 58000 евра и първоначални 33-36% самоучастие вноската по кредита е около 430 лева. По-оферта ми се струва от наем 500 лева..
За какъв период е тази вноска? Колко години?
alekangg написа:~$ sub_eleven
Ако се сметнат особено зимата едни 250лв за ток, вода и телефони, не слагам нет и кабелна, излиза че остават 250лв за ядене, което прави по 4лв на ден на човек.![]()
ти четеш ли изобщо? Още 650лв/месец съм оставил допълнително в сметката за харчове - за зимата + други неща.
Ако можеш сам да си наложиш дисциплина без да теглиш кредит, ще успееш. В противен случай теглиш и вече щеш нещеш трябва да си дисциплиниран, понеже примката е на врата. И между другото никъде не съм разглеждал нещата извън тандема - всичките сметки са с партньор, когато вече имаш такъв.
Ачо, колкото и да ми говориш за банки, няма да ми стане благо на сърцето - това си е най-голямото зло на земята. Търтеи и кърлежи до една.
Аз спирам да пиша - всеки да се оправя както знае.
п.п Митак, извън София заплатите са ниски, но и цените на жилищата също.
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Заплатите да,но жилищата не толкова.В смисъл,че не са пропорционално толкова по-ниски колкото са по-ниски заплатите!
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Аз даже бих казал, че във Варна цените на имотите ако не са по-високи от София то са на сходна цена, а средната работна заплата е двойно по-ниска.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
sub_eleven написа:Ачо, колкото и да ми говориш за банки, няма да ми стане благо на сърцето - това си е най-голямото зло на земята. Търтеи и кърлежи до една.
Анатема!

По-добре да спестяваш 10г и да живееш при вашите със семейството си ...
Купуваш една панелка после и шапка на тояга

пп. Сетих се и още нещо ... то панелката е единственото решение ... новото строителство е правено с кредити от строителите
демек 1-во е двойно зло, второ става 4-ри пъти по-скъпо, щото нали там кредита по 2 за Ротшилд и тн

На мен ми навя едни спомени цялата тая работа.
По паметливите ще се сетят

За бога братя, не купувайте

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
30г. sub_elevan, но с твоята схема за спестяване може да се изплати за около 5-7 години.
Тука излязоха страшните сметки
Жилища по 35к евро (аз рядко виждам ставащи за нещо под 70к, но...) - панелки, които я оцелеят още 30 години, я не и пълни само с пенсионери и циганене при събиране на пари от всякакъв характер свързан със сградата... Няма да говоря за старите тръби и т.н., които нямат оправяне (не говоря за личните в апартамента).
Задължително да спестяваш с партньора си (ами ако те напусне преждевременно? Или пък се разведете и половината вече не е твой?). Да живееш с вашите няма да го коментирам
Аз само ще добавя, че трябва да се има предвид и инфлацията, защото 70к евро сега ще са повече от 100к евро след 10 години примерно
Всеки сам си преценява, това е истината за мен. Аз примерно няколко пъти съм вземал техника за по 2к лева на изплащане за 6 месеца (повечето пъти даже и без лихва покрай промоции) и ми беше супер. Можех да ги спестя за 2-3 месеца, но ги предпочитах веднага и да ги плащам на суми по 300 лева на месец, които не ми пречат на другия бюджет по никакъв начин. Подобно е положението за мен и с жилищата, и колите на лизинг...
П.С.: Относно провинцията - там съм виждал едностайни на цената на голям гараж в София, та...

Жилища по 35к евро (аз рядко виждам ставащи за нещо под 70к, но...) - панелки, които я оцелеят още 30 години, я не и пълни само с пенсионери и циганене при събиране на пари от всякакъв характер свързан със сградата... Няма да говоря за старите тръби и т.н., които нямат оправяне (не говоря за личните в апартамента).
Задължително да спестяваш с партньора си (ами ако те напусне преждевременно? Или пък се разведете и половината вече не е твой?). Да живееш с вашите няма да го коментирам

Аз само ще добавя, че трябва да се има предвид и инфлацията, защото 70к евро сега ще са повече от 100к евро след 10 години примерно

Всеки сам си преценява, това е истината за мен. Аз примерно няколко пъти съм вземал техника за по 2к лева на изплащане за 6 месеца (повечето пъти даже и без лихва покрай промоции) и ми беше супер. Можех да ги спестя за 2-3 месеца, но ги предпочитах веднага и да ги плащам на суми по 300 лева на месец, които не ми пречат на другия бюджет по никакъв начин. Подобно е положението за мен и с жилищата, и колите на лизинг...
П.С.: Относно провинцията - там съм виждал едностайни на цената на голям гараж в София, та...

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV