ПАРАГРАФ 22 - мале в к'къв филм се вкарах! ПОМАГАЙТЕ!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: ПАРАГРАФ 22 - мале в к'къв филм се вкарах! ПОМАГАЙТЕ!!!

Мнение от BAVAREC1 » 31 Мар 2015, 3:58

Когато закупи колата имаше ли друг с теб?жалба до прокуратурата, че си измамен

Потребител
Аватар
Кара: XC90 V8
Мечтае да кара: F30 318d M Pack

Мнение от matanasov » 31 Мар 2015, 10:35

На Сценик 99г трудно и 1500лв ще му вземеш, разкости я на части и я продай; и как ги купувате тия коли на честна дума, поне един хвърчаш лист където пише че след като му я изплатиш е длъжен да ти я прехвърли.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toper78 » 31 Мар 2015, 17:07

matanasov написа:На Сценик 99г трудно и 1500лв ще му вземеш, разкости я на части и я продай; и как ги купувате тия коли на честна дума, поне един хвърчаш лист където пише че след като му я изплатиш е длъжен да ти я прехвърли.

Колеги, явно не съм бил докрай точен в описването на казуса. Имам ПРЕДВАРИТЕЛЕН ДОГОВОР за покупко-продажба, но той сам по себе си не ми дава право да я прехвърлям.
Днес ходих на нотариус и той се нави ако към всичко, което имам представя и Декларация от собственика по чл. 264 липса на данъчни задължения свързани с МПС, да ми прехвърли колата на мое име. На практика тя няма юридически последствия за собственика, защото си остава при нотариуса, който я е издал.

Само, че собственика не си вдига телефона. Писах му 2 SMS-а и му обясних какво ми трябва. Аз имам такава декларация от него, но е за 2013 г. Няколко пъти му звънях, не вдига...

Отчаян съм

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 31 Мар 2015, 17:55

Според мен решението е очевадно:
караш колата докато не стане за вторични и накрая я продаваш на части или я оставяш да гние някъде зарязана.
За всеки случай му изпрати нотариална покана да се яви за сделка, иначе след 5 години може да има претенции към теб от рода: искам си колата, дай да я прехвърлиме и кой знае какво, а ако е на части може пък да я иска цяла :banghead:
Недей да я продаваш на друг защото нямаш право и ако, например, блъсне човек и избяга тебе ще те търсят....
Карай до дупка и накрая я зарежи на магистралата, него ще го намерят :mhihi:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 31 Мар 2015, 18:02

Колега, въобще не се отчайвай, ами гледай на нещата по- прагматично. Покарай автомобилчето известно време, като не влагаш пари в него. В крайна сметка то ще ти върши работа. Иначе нотариусът, за да изповяда сделката трябва да се явите и двамата пред него- купувач и продавач. Щом имаш предварителен договор имаш и друг път за действие- да го обявиш за окончателен по съдебен ред. Тогава съдебното решение замества договора пред нотариус. Малко си е разправия, но като гледам, че собственика се е дезинтересирал от автомобила, си мисля, че даже няма и да се яви пред съда и да ти опонира. Ако си силно решен да легализираш покупката си, това е валиден вариант и то с висока степен на сигурност. От коя година ви е предварителния договор?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от barty » 31 Мар 2015, 18:17

^ Лошото е че е свързано с адвокати, съдилища...само даване на пари за кола, която струва 1500лв - не си струва :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toper78 » 31 Мар 2015, 18:43

От 2013 е предварителния.

Нотариусът ми каза, че имам вариантът с нотариална покана и обявяване на предварителния договор за окончателен, но е свързано с адвокати, съдилища и т.н. Ще стане бавно и ще струва пари. После съдът щял да ги начисли на оня, ама аз пак съм разправия.

А колата аз си я покарах и вече искам друга. Тя с тая и разправията покрай ГТП става много голяма, едвам минах последния път.

1200-1500 лв. не са много, но все пак с нея мога да си покрия целия масраф по една нов внос кола - такси, застраховки, обслужване....

Ето затова искам всичко да е легално, да си я продам на някой, дето ще му върши работа и всичко шест. Тя колата си е в добро състояние.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 31 Мар 2015, 19:09

toper78 написа:1200-1500 лв. не са много, но все пак с нея мога да си покрия целия масраф по една нов внос кола - такси, застраховки, обслужване....

Не, че няма да влезеш в друг филм де :mhihi:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toper78 » 31 Мар 2015, 22:37

Днес ходих на нотариус. Каза, че ще ми я мине с документите, които имам: двата талона, предварителен договор за покупко-продажба и декларация за семейно положение на собственика (неженен е)

Нотариусът ми иска само нова Декларация по чл. 264 от собственика, че не дължи данъци свързани с МПС за 2015 г. Аз имам такава оригинална от собственика, но е за 2013 г., нотариално е заверена.
Собственика не ми вдига, не отговаря на SMS-ите ми. Обясних му с SMS, че тази декларация не води до последствия с данъчните, защото си остава при нотариуса.
Ако продължава да не вдига единственото, което ми остава е да търся някой да ми "изготви" и "завери" такава. Да имате някого в предвид? Мога да сканирам или да пратя оригинала, който имам от 2013 г.

Поради естеството на въпроса приемам отговори на това мнение и на ЛС.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от barty » 01 Апр 2015, 10:01

Колега, за едно пикливо Рено си готов да влезеш в схема с измама, фалшиви документи и т.н.?!?! :kuku:
Не си струва! Последствията могат да бъдат тежки заради една глупост.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 01 Апр 2015, 10:17

И после идва въпроса ЗАЩО направих тая простотия :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 01 Апр 2015, 10:22

Имаш предварителен договор, плащал си си вноските, намери си адвокат който да привика собственика, защото не може той да ти отказва прехвърляне на собствеността. Може и да развалите сделката и да ти връща парите. Намери си адвокат. Останалото са мишарски работи и все в твоя г*з.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 01 Апр 2015, 11:12

Колега, в текста на пълномощното записано ли е, че можеш да се разпореждаш с автомобила? Имаш ли някакъв текст в пълномощното, който да е в духа на следната формулировка: "във връзка с разпоредителните действия да депозира, получава и подписва всякакви документи, декларации и релевантни с прехвърлителното действие книжа". Ако съществува такъв текст, то ти можеш сам да подпишеш декларацията в качеството си на пълномощник оттам нататък да договаряш сам със себе си за прехвърлянето на возилото.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toper78 » 01 Апр 2015, 12:06

...еди кой си....УПЪЛНОМОЩАВАМ ....мене

със следните права:

1. Да продаде на купувач при цена и условия - каквито намери за добре, вкл. да договаря сам със себе си следното МПС...

Това пише. И пише, че е безсрочно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 01 Апр 2015, 12:28

toper78 написа:...еди кой си....УПЪЛНОМОЩАВАМ ....мене

със следните права:

1. Да продаде на купувач при цена и условия - каквито намери за добре, вкл. да договаря сам със себе си следното МПС...

Това пише. И пише, че е безсрочно.

Хахаха то така пише ама за да стане дадена сделка трябва нещото, което се продава юридически да е изрядно, а именно в твоя случай да е регистрирана колата и да и е платен данъка. Колега мой съвет както ти казаха и по горе колегите - карай я колата до като се скапе и после за скрап. като не и плащаш данъците също ще избиваш по малко от парите, които си дал.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата