Качвалка за гараж

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Re: Качвалка за гараж

Мнение от mishoval » 06 Апр 2013, 14:36

И аз преди години имах подобен проблем с бордюра пред гаража, затова си бях направил 2 елегантни талпички, по 70-80 см., леко скосени от единия край. Държах ги в гаража, слагах и ги махах при всяко вкарване/изкарване на колата. Леко, лесно , удобно, без пари...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 06 Апр 2013, 15:59

да вземеш един секач и един по-голям чук ( става и само с по-голям чук ) и направи скосение в бордюра или си вземи е дъски и ги подлагай преди да качиш колата. С бетон ще стане достатъчно добре. на моя гараж бордюра също е 6 см и бетона го налях наново 30 години след като е бил налят веднъж така че наливай и това е ;)
Изображение
ATR-42/72

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 06 Апр 2013, 17:53

Абе то така се "дялка" бордюр, особено ако е от старите големи бордюри..
Ще го счупиш, но далеч няма да е перфектно, ще стане остро..
Истината е къртене, арматура и цимент. Да се направи като хората.
Това всеки път да слагаш някакви неща преди да се качиш, малко в повече ми идва заигравката :roll:

Прави го като хората да знаеш, че ще е трайно и няма да го мислиш повече. Пък следващата кола може да е по-ниска :lol:
Есента разбивахме целия тротоар пред нас (в къща съм), заради едно неприлично ниско бмв (и едно още по-ниско амг, де), и го наляхме целия тротоар с цимент и арматура и стана перфектно, сега и с кола на 4/5см. от земята си минавам без да намалявам едвам едвам :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Апр 2013, 18:32

laviatan написа: В този ред на мисли тия лежащи полицай дето изникват всеки ден по разни улици в София - на 2/3 от тях задирам :banghead:

Е щом сток Е39 със сток окачване задираше на едни спящи на паркинга на супермаркет... Не знам какви кретени ги правят тези спящи. Двама бяхме в колата, а не 5 човека и багажник с картофи :mhihi:

П.П. Нямаш ли някой познат, който е правил, да го питаш дали е доволен? Всичко е възможно от написаното в темата, въпроса е кое ще е най-евтино, качествено и т.н. А и както казаха, за следващата кола да не е наново :mhihi:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Апр 2013, 19:35

налей го с бетон, като се изкърти ще го направиш отново - не е чак толкова сложно. Ако е възможно изкърти го малко надолу, може да му сложиш арматури и въобще колкото повече ти се занимава толкова по-здраво ще стане. В краен случай извади бордюрите или с един къртач им разкажи играта :mhihi: , после си го налей както трябва

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i

Мнение от Exesus » 06 Апр 2013, 19:50

То голямо мислене пада тука за един бордюр :dunno: Отиваш и си взимаш цимент и пясък, добавяш вода и си ти. Елементарни неща за 5 минути работа...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 07 Апр 2013, 2:43

Exesus написа:То голямо мислене пада тука за един бордюр :dunno: Отиваш и си взимаш цимент и пясък, добавяш вода и си ти. Елементарни неща за 5 минути работа...

Ти мани ама всичко това за бордюр 5см, те дупките по пътищата ни са по-големи. Колегата дето си мисли че колата ще се строши от това качване (при това за паркиране, а не на магистралата) да спи спокойно колите са измислени за такива неща. ( освен ако не си прави окачването сам в гаража от рециклирана хартия)

P.S.
Ако пък толкова искате мога да предложа вариант със студен асвалт. Само се трамбова и за 30 мин може да се минава с кола.
(за да не правя рекалама, ако някой се интересува може на ЛС да му пратя координати за асвалта)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 07 Апр 2013, 3:18

Мятате две ///М дъски в багажника и си правите бордюр хайкинг кит :mhihi:

А за постоянно можеш да нахакаш полегато едно каре армировка дето да го набухаш с теракол и ситна фракция ;) От това колко си ентусиазиран зависи дали да сложиш и два винкела/тръби (с малко фи) в краищатa. :yes:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Апр 2013, 16:55

Kris написа:
Exesus написа:То голямо мислене пада тука за един бордюр :dunno: Отиваш и си взимаш цимент и пясък, добавяш вода и си ти. Елементарни неща за 5 минути работа...

Ти мани ама всичко това за бордюр 5см, те дупките по пътищата ни са по-големи. Колегата дето си мисли че колата ще се строши от това качване (при това за паркиране, а не на магистралата) да спи спокойно колите са измислени за такива неща. ( освен ако не си прави окачването сам в гаража от рециклирана хартия)

P.S.
Ако пък толкова искате мога да предложа вариант със студен асвалт. Само се трамбова и за 30 мин може да се минава с кола.
(за да не правя рекалама, ако някой се интересува може на ЛС да му пратя координати за асвалта)

този студен асфалт не е ли твърде нетраен ? питам от чисто любопитство, да не ме обвини някой, че се вманиачавам :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 07 Апр 2013, 21:20

Ако не асвалтираш много голяма площ, издръжливостта е същата. Т.е. за изрезки като от газифицирането (през цялата улица) и малко по-големи е перфектен. Както и за описаното от колегата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 02 Апр 2015, 9:19

Тук стигна ли се до някакво решение, че и аз съм на същата вълна. Намерил съм си гараж, но качването ми мисия невъзможна и се чудя кви да ги мисля? :dunno:
За сега най-ми допада вариянта с тръба, която ще залея с бетон за да стане по-плавно. Рових из интернет за готови триъгилници които да подлагам като ше се ползва, но дори не знам как се казват и кой би ги продавал.
Ето снимка на гаража:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 02 Апр 2015, 9:30

Колега смени си майстора, отиди до голяма строителна борса и си купи торба мразоустойчив цимент нещо такова го водиха имал добавки и с обикновен става, два чувала пясък и си ти, ако желаеш може да грундираш с бетон контакт и нема да мрадне 20 години. Чакъл не слагай. Зада си още по сигурен си купи на цересит М17 или М17 лепила тогава и с хилти ще ти е зор да го изкъртиш.
Поздрави
Няма начин да няма начин

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 02 Апр 2015, 15:49

Ако се отнася за мен,
Като че ли предпочитам да е подвижна конструкция, защото ще съм под наем там и много не ми се затварят пари.

Някой ако може да ме насочи към сайт/фирма която изработва такива подвижни "Качвалки" ще съм благодарен. Може и на ЛС

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 02 Апр 2015, 15:54

rhase написа:Ако се отнася за мен,
Като че ли предпочитам да е подвижна конструкция, защото ще съм под наем там и много не ми се затварят пари.

Някой ако може да ме насочи към сайт/фирма която изработва такива подвижни "Качвалки" ще съм благодарен. Може и на ЛС

Те подвижните със сигурност ще са по-скъпи от колкото да забъркаш една торба цимент, пясък и т.н.

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Апр 2015, 17:04

една торба цимент е 10лв, пясък и малко труд - от това по-евтино няма на къде

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата