e39, 530d пуши черно
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- d840
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530D
e39, 530d пуши черно
Колеги колата е 530д, без каталозатори, карам я от 3 години и не пушеше почти грам... Вчера 1 майсрор ми ъпдейтна софтуера, и в момента съм като рейс... пуши чернилка яко отзад, чак цапа бронята.. питах майстора защо така се получи, отговора е че е дизел и нормално да чади, а преди не ми е пушела понеже със стария софт не си откривала дебитомера а сега го намира и си прави смесите... нормално ли е това ? колата си пуши и в ниски обороти... грозна работа...
Bmw e39 530d: https://youtu.be/2MoF-uG0qb4
Последна промяна d840 на 06 Апр 2015, 13:47, променена общо 2 пъти
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки !!!
Re: e39, 530d пуши черно
Смени майстора.
P.S.
Какъв е тоя отговор, че е нормално да пуши щото е дизел. Да не е Чавдарка да правиш диагностика по цвета на пушека?
P.S.
Какъв е тоя отговор, че е нормално да пуши щото е дизел. Да не е Чавдарка да правиш диагностика по цвета на пушека?
- d840
- кандидат ентусиаст
-
Сменям го... но чак след празниците ще се ходи при друг майстор, направо за ремап... Но нз дотогава да не багясам нещо колата.... просто до тоя момент не пушеше грам, сега ми става черна бронята около гърнето....
п.с
Проверих и за скъсани турбо маркучи и сичко е ок...
п.с
Проверих и за скъсани турбо маркучи и сичко е ок...
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки !!!
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Този "майстор", колега, не знам какво ти е ъпдейтвал, но най-вероятно е объркал сериозно горивната таблица... Иди при някой който знае какво прави и този го забрави изобщо...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- d840
- кандидат ентусиаст
-
каза че ще изтрие стария софт, и ще качи по-нов, понеже колата ми има некви ядове откакто съм я взел и не дава да се прави пълна диагностика...така и не се разбра защо... та ми се струваше малко мудна, затова и отидох до майстора.... той ми обясни че ако е сменян дебитомера без да се въведе софтуерно към колата, нямало да го разчита и нямало да върви като хората.... от там и предложението за новият софт който разчитал сички дебитомери.... закачи към колата зарядно за акумолатори, и почна да налива софт, като 2 пъти колатаотказа новият софт и закратно загина.... на 3-ти път успя да се налее... и се почнаха пушеците .... колата е 99-та ако има значение
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Колега бягай далече от този "майстор" и откарай колата при някой от колегите от форума, има доста такива които се занимават само със софт...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- fitter
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535D
Проверихте ли дебитомера дали е правилният номер за този двигател? Може и самият дебитомер да е заминал. Пробвай с друг и виж дали ще има разлика или поне вижте при разкачен как ще е колата (буксата на дебитомера се разкача само при изгасен двигател) Предполагам сте гледали живи данни в движение. Направихте ли адаптация на дебитомера след ъпдейта?
Sent from my LT22i using Tapatalk
Sent from my LT22i using Tapatalk
- d840
- кандидат ентусиаст
-
Не може да се върже с колата дотам че да направи адаптация, колата си има проблем с диагностиките открай времв, затова го и ъпдейтна софта. По неговите думи с този софт не трябва адаптация ?
d840 написа:Не може да се върже с колата дотам че да направи адаптация, колата си има проблем с диагностиките открай времв, затова го и ъпдейтна софта. По неговите думи с този софт не трябва адаптация ?
Ето значи имаш отправна точка.
1. Намираш читав майстор (няма да правя реклама на колеги, а и тези които със сигурност ще ти помогнат не се нуждаят от такава, само малко се зачети из форума).
2. Оправяш проблема с диагностиката на колата.
3. Диагностицирате колата и съответно разбирате какъв е проблема.
4. Оправяте проблема
5. Като се накефиш, че проблема е оправен: Сядаш пред компютъра и ни даваш обратна връзка за проблема. (Хем да имаме едно на ум и ние, хем да сме спокойни за теб, че всичко е ОК.)
- d840
- кандидат ентусиаст
-
Към края на клипа се вижда за какво идва реч.. без да и давам кои знае каква газ... развръзката ще опиша към средата на месеца... тва не се трае :х
- d840
- кандидат ентусиаст
-
3 седмици каране по този начин, и хвърлих турбина... дали е съвпадение незнам...
ходих при доста добър "мапър" който след като ми наля първо нормален софт, и колата пак си пушеше яко, отказа да я чипне.... каза първо да прегледам турбо пътищата, кулера, колекторите понеже според него испуска въздух отнякаде и проблема не е софтуерен....
Оттам в сервиза нищо не откриха по пътищата.... нз какво да правя.... направо не ми се кара от шубе да не пръсне и новото турбо...
ходих при доста добър "мапър" който след като ми наля първо нормален софт, и колата пак си пушеше яко, отказа да я чипне.... каза първо да прегледам турбо пътищата, кулера, колекторите понеже според него испуска въздух отнякаде и проблема не е софтуерен....
Оттам в сервиза нищо не откриха по пътищата.... нз какво да правя.... направо не ми се кара от шубе да не пръсне и новото турбо...
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
Според мен, проверете за сцепен маркуч от или към интеркулера, от както пуши има ли спад в мощноста на колата?
6>4
- d840
- кандидат ентусиаст
-
няма спад в мощноста... и видимо няма спукани маркучи....
- d840
- кандидат ентусиаст
-
Ходих при колега тук от форума майстор, излезна че някакво време на инжекторите е двойно.... намали ги в норма и колата пуши осезателно по-малко... дано да е бил това проблема, макар че 2-ма други колеги ми наливаха обикновенни софтуери без да бърникат вътре и пак си пушеше....
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
Колега от къде сипваш нафта ?
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3