Пътуване до Бордо, Франция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Пътуване до Бордо, Франция

Мнение от datchko » 07 Апр 2015, 21:45

Късна пролет или началото на лятото обмислям с приятели да си направим екскурзия с кола до Бордо, Франция.
Имаме съученичка, която в момента следва там, и ми се иска да я изненадаме.
Пътувал съм 4 пъти до Франция, но 2 с автобус и 2 със самолет, а с кола ще ми е за първи път и искам да питам някои въпроси, на които имам отговори, но е добре да ги потвърдя от хора, които пътуват и са наясно с нещата, за да си планувам разходите по-добре.

В calculator.bg има опция да изчислиш разхода на гориво в едната и в другата посока, което е добре, защото ми дава насока това, какви пари за гориво ще са ни нужни. Но картата, която е вградена в сайта, е малко стара и няма сегашните опции на Гугъл мапс, където ти дава 2-3 варианта за маршрут и ти си избираш.
Та генералният ми въпрос е - кой маршрут да избера - От София до гр. Бреша (между Венеция и Милано) и да продължа през Милано, Торино, Лион, Бордо, или на гр. Бреша да се пуснем на юг през Пиаченца, Генуа, Ница, Кан, Марсилия, Монпелие, Толуза, Бордо?
Нямам особен критерий за избора на маршрут, защото и двата са добри, всички, които ще пътуваме, сме ходили в тези градове, така че не ни е много за гледки и забележителности, отколкото да поспестим малко пари от гориво, пътни такси и т.н.

Другият ми въпрос е за таксите по пътищата и винетките - в Сърбия знам, че е пътна такса, но не съм сигурен колко. В Хърватия е пътна такса (колко), Словения е винетка (15 евро за 1 седмица), в Италия май са на пътни такси, но не съм сигурен как се изчисляват парите - във vinetki.eu виждам, че излиза около 50.90 евро транзита от Словения до Франция, и най-вече как се плаща във Франция? Знам, че там таксите са най-високите, но ми е трудно да се ориентирам.

В допълнение да кажа, че често шофирам дълго и знам как да почивам, така че преспиване по пътя не искам.

П.П. -Понеже моята кола (от подписа ми) няма газ, а само бензин, ще ми дойде доста като разход и ще търся кола от познати. Та как седят нещата с ползването на чужд автомобил извън България? Какви документи ми трябват?

Потребител
Аватар

Re: Пътуване до Бордо, Франция

Мнение от tidji » 07 Апр 2015, 21:59

Колега Франция и Италия се плаща на каси ,малко скъпи но това е,Хърватска 30еуро 15еуро Словения.Пълни резервоара в БГ,после в СЛО,и би трябвало да стигнеш до Фр, там горивото е по евтино от Ит, пожелавам ти успех :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M3 & 320i

Мнение от kpa » 07 Апр 2015, 23:28

Колега, от тук си смятай разходите и маршрута:
http://bit.ly/1N4MjL9
Обмислте идеята за преспиване някъде в Италия, реално до Бреша имаш около 10-12 часа, а 2400 километра си е много път, както и да го погледнеш.
Добре е да имаш едно пълномощно за колата, най-вече заради нашите и сръбските граничари, но ако не правиш глупости по пътя, не очаквай някой да те спре в Европа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 08 Апр 2015, 0:02

Във Франция може да се кара безплатно по националните пътища, това са всички пътища обозначени със зелени табели, но съответно се губи повече време. Иначе по магистралите като пари излиза малко по-скъпо от Италия.
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 08 Апр 2015, 9:32

nickstorm написа:Във Франция може да се кара безплатно по националните пътища, това са всички пътища обозначени със зелени табели, но съответно се губи повече време. Иначе по магистралите като пари излиза малко по-скъпо от Италия.

:yes: точно така, но пък и по заобиколните пътища ще разгледаж. За такива еднократни минаванки излиза скъпо ако имате годишна винетка или там едно електронно уредче е срвнително по добре но триябва да патуваш да ти се върже рентабилно. Ако си на газ имат почти на всички бензиностанции. По закон трябва да си носиш дрегер тест за алкохол в колата продава се на всички бензиностанций, да ти кажа спира ли са ме няколко пъти за алкохолна проверка но така и не са ми го искали.
Няма начин да няма начин

Назад към Извън Темата