Android mini USB PC - за телевизор?
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Android mini USB PC - за телевизор?
Мерси за инфото колега. Малко не е точно това, което търся в момента (лесен и евтин начин да гледам цифрова телевизия без да опаша апартамента с кабели), но все пак инфото ми е мн. полезно за куп друго неща и вярвам, че някой ден ще ми влезе в полза.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Без да ми се обиждате, но китовете с боровинката, Olimex и т.н. не са за хора, на които трябва да се обясни какво е това. Все пак това са къстъм Линукс дистрибуции за девелопъри, които неведнъж показват собствен нрав и трябват добри Линукс познания, за да се справиш (особено с продуктите на Олимекс). Отделно, че за някои неща си е необходимо да пишеш код, за да стане като хората.
mit-kong написа:Мерси за инфото колега. Малко не е точно това, което търся в момента (лесен и евтин начин да гледам цифрова телевизия без да опаша апартамента с кабели), но все пак инфото ми е мн. полезно за куп друго неща и вярвам, че някой ден ще ми влезе в полза.
За да не опасваш апартамента с кабели, може да си вземеш няколко броя PowerLine http://www.tp-link.com/iq/products/details/?categoryid=3140&model=TL-PA6030KIT. Така може да изградиш локална LAN мрежа по ел. мрежата си. Предполагам, че до всеки телевизор имаш контакт. След това се връзваш към Мтел и до всеки телевизор ще имаш отделен приемник, който е закачен само към контакта и към телевизора.
Всеки ден разбирам колко съм изостанал от новите технологии
Тази лан мрежа по ел. мрежата достатъчно сигурна ли е? Колко е бърза?
колкото до боровинките от пръв поглед се вижда, че нещата отиват към посоката дадена от колегата stocky

колкото до боровинките от пръв поглед се вижда, че нещата отиват към посоката дадена от колегата stocky
© написа:Всеки ден разбирам колко съм изостанал от новите технологииТази лан мрежа по ел. мрежата достатъчно сигурна ли е? Колко е бърза?
ЛАН мрежа по ел. мрежата е достатъчно сигурна, достатъчно бърза и достатъчно скъпа.

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Далеч не е скъпа вече. Скоростта и зависи от парите, с които си готов да се разделиш. Сигурността е на нивото на WiFi сигурността. Можеш да си изградиш мрежа от твои устройства и устройствата на съседа ти (например) да не влизат в нея. Това не значи, че няма да си пречат, защото все пак преносната среда е една и съща (кабелите), а филтрирането става на най-горно приложно ниво, а не на ниво физическа комуникация. Технологията е чувствителна на шум в ел.мрежата и затова трябва да имаш читава инсталация и да свързваш адаптерите в директен контакт по възможност. Аз ползвам 500 мегабитови адаптери на Tp-Link в разклонители (противопоказно) и последно видях показание от около 80мегабита свързаност. Когато на едното ми РС харддиска си замина чисто физически, се получаваха някакви смущения и устройствата спираха да се чуват. Когато майка ми пусне прахосмукачката в същия разклонител също скоростта пада.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
mit-kong написа:© написа:Всеки ден разбирам колко съм изостанал от новите технологииТази лан мрежа по ел. мрежата достатъчно сигурна ли е? Колко е бърза?
ЛАН мрежа по ел. мрежата е достатъчно сигурна, достатъчно бърза и достатъчно скъпа.
Ами не е чак толкова скъпо, около 110 лева взех подобно устройство.
Трафика е повече от приличен за апартамент, само не е хубаво да се включва устройството през разклонител с по-дълъг кабел.
Аз моя апартамент съм го разбил достатъчно и съм пуснал кабели дори и повече от колкото трябва, но ако някъде изникне нужда ще се ползва това. Много полезно
Дайте все пак някакъв евтин вариант на андроид тв от ибей? Например - този става и да купувам

Дайте все пак някакъв евтин вариант на андроид тв от ибей? Например - този става и да купувам

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Взимаш си за 90-100 лв такава джаджа и си цар . Имам такова от повече от 2 години - родих се . Фулл ХД филми, чете хард 1 до 2 ТБ , субтитри каквито се сетиш . Ползваш андроид точно като от мобилен телефон, процесорите в актуални са бая силни, моя е 1.4 А9 със там някаква популярна видеокарта нещо 200 беше .
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2