Ромбовиден ключ спря да работи

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
Детайли за колата: Carbon Schwarz

Ромбовиден ключ спря да работи

Мнение от valeri_ignatov » 12 Апр 2015, 11:34

Зд.Колеги появи ми се следния проблем,изведнъж ключът спря да функционира не отключва и заключва от бутоните,иначе от ключалката си отключва и заключва централното си работи,какво може да му е станало изведнъж на този ключ.Как да пробвам да разбера дали батерията се е скапала или е от нещо друго.Благодаря ви предварително :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Re: Ромбовиден ключ спря да работи

Мнение от Rosendo » 12 Апр 2015, 12:46

valeri_ignatov написа:Зд.Колеги появи ми се следния проблем,изведнъж ключът спря да функционира не отключва и заключва от бутоните,иначе от ключалката си отключва и заключва централното си работи,какво може да му е станало изведнъж на този ключ.Как да пробвам да разбера дали батерията се е скапала или е от нещо друго.Благодаря ви предварително :bchug:

Не бързай Колега да обвиняваш батерията. Първо пробвай да го обучиш (има писано във форума на много места как става) “Въоръжи“ се с търпение защото не става от първия път. Другият вариянт е да си изпускал ключа и да е станало като при мен..... отказа да работи. Занесох го в сервиз за телевизори и момчето намери спукана спойка на платката. Пипна всички спойки с поялника и всичко заработи отново. Разбира се че може и батерията да е сдала багажа, но е малко вероятно според мен, за това нея остави като последен вариянт.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 12 Апр 2015, 13:04

valeri_ignatov написа:Зд.Колеги появи ми се следния проблем,изведнъж ключът спря да функционира не отключва и заключва от бутоните,иначе от ключалката си отключва и заключва централното си работи,какво може да му е станало изведнъж на този ключ.Как да пробвам да разбера дали батерията се е скапала или е от нещо друго.Благодаря ви предварително :bchug:

Ще трябва да се отвори ключа първо се замерва батерията, антената и се проверява за студена спойка както ти написа колегата. Ако се провери с тестер по лесно ще се намери проблема

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
Детайли за колата: Carbon Schwarz

Мнение от valeri_ignatov » 02 Май 2015, 19:12

Благодаря ви колеги :bchug: забравил си паметта да го еб.........а обучих го стана от първия път и всичко си е ОК

Потребител
Аватар
Кара: Е39 530D '99 E30 318i '88 M20B25
Мечтае да кара: S62

Мнение от alien666 » 29 Юни 2015, 22:34

И аз съм с такъв ключ, но купих колата с не работещ такъв .. целия е измазан с поксипол и само от ключалката се отключва, пали си всичко е точно по принцип. Та преди 2/3 дена на една от пукнатините поксипола не издържа и се отчупи едно парче, и се отделиха острието и ромба. Аз успях да по изкъртя лепилото и отворих ключа, вътре е като бетонова плоча излята :bang: не виждам нито чипове нито нищо, само малка пластмаса различавам правоъгълна леко скосена в единия край, (която май е имобилайзер, поне от това дето видях из нета). Та можели да няма чип тоя ключ, и можели ключ от друга кола (от морга) да се обучи за моята кола и всичко да си работи ?
38996

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 29 Юни 2015, 22:45

Можеш да си обучиш друго дистанционно, от друга кола. Слагаш си тоя чип и ще ти отключва и пали.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е39 530D '99 E30 318i '88 M20B25
Мечтае да кара: S62

Мнение от alien666 » 29 Юни 2015, 22:55

То хубаво ама ... предложи как да го изкарам Изображение то така е бетонирано, няма мърдане..

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
38996

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 29 Юни 2015, 22:58

Ами тогава отиваш при ключар да ти направи нов чип за твоя евс и пак с друго дистанционно.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 30 Юни 2015, 2:06

Колегата xm_net продава такива ключове на доста по човешки цени от ключарите. Намери му темата :yes:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 30 Юни 2015, 13:07

alien666 написа:То хубаво ама ... предложи как да го изкарам Изображение то така е бетонирано, няма мърдане..

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Някой си е правил съчинения по картинки :mhihi:

Назад към E39