НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: НВ-ВМХ

Мнение от Bogat-Beden » 10 Апр 2015, 0:48

Mи и аз това си мислех,как се пренася тази стъклария,трябва каса да има човек :paranoid:
Но си струва дългосрочно при всички положения,особено пък за малко дете си е наистина задължително
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Апр 2015, 0:37

https://www.youtube.com/watch?v=I1asirqFmQw#t=41 :mhihi: :mhihi: :mhihi:

А има ли някакви външни белези, по които лесно може да различим по-качествените? Цвят, твърдост ? Че на проба-грешка бая боклуци съм изял :ok:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 15 Апр 2015, 10:09

Има да. Само на вид мога да кажа какъв му е вкуса, но като цяло гледайте цветът да е равномерен, ако се вижда разрязана пита отвътре трябва да е с еднаква, плътна консистентност, без шупли, "парцалчета" и каквито и да е дефекти - това говори за лошо месене или зреене. Кашкавалът трябва да е твърд, да иска усилие да потънат леко пръстите, мекият кашкавал има кисел вкус и обикновено върви с някои от предните белези. По питата не трябва да има видими следи от мазнина, нито вътре, нито вън, иначе е съхраняван лошо, не е зрял правилно или има палмови добавки. Цветът трябвас да е жълт. По-белият кашкавал също може да е добър на вкус, но със сигурност не е добре узрял или има примеси, тоест не става за ВМ хранене. Това е в най-общи линии, но като цяло трябва да си намерите вкусен кашкавал, да видите как изглежда и да търсите това. Аз лично от година купувам само на Златоград - винаги е с отлично качество. Или си нося от Сърбия и Турция :mhihi:
Never mistake motion for action...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 15 Апр 2015, 11:01

Напоследък купувам на Елена кашкавал от пита аз от фирмен техен магазин и съм доста доволен.

Нямам толкова подробни наблюдения, но отдавна не бях ял толкова добър кашкавал :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 15 Апр 2015, 14:04

Хубавия кашкавал трябва да може да се "дели на конци" а не да е като пластелин и да лепне по ножа.
Също като се дъвче да е леко еластичен... като гумен и да се усеща все едно поскърцва по зъбите.
Това са ми наблюденията от домашно приготвен кашкавал и е съществената разлика спрямо почти всички купешки и 100% от вакуумираните разфасовки
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 15 Апр 2015, 18:45

Като стана въпрос за сирене, кашкавал и други млечни аз да питам - изглежда те са основната ябълка на раздора между различните НВ-ВМХ вариации? Обикновенно като чета за палео тотално ги отричат. Аз ги обичам. По никакъв начин не чувствам да ми вредят. Освен това явно съм от по-малката част от световното население, което няма никаква непоносимост към прясното мляко и не ми създава никакви стомашни проблеми. Вие как смятате и практикувате?
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 15 Апр 2015, 18:47

Btw ето моите любими купешки сирене и кашкавал. Честно казано никъде другаде освен в кварталния магазин "Буров" не съм ги срещал, освен това общо взето май са най-скъпите от предлагания асортимент. Надявам се има защо
ImageUploadedByTapatalk1429112856.944965.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 15 Апр 2015, 21:52

b2 написа:Като стана въпрос за сирене, кашкавал и други млечни аз да питам - изглежда те са основната ябълка на раздора между различните НВ-ВМХ вариации? Обикновенно като чета за палео тотално ги отричат. Аз ги обичам. По никакъв начин не чувствам да ми вредят. Освен това явно съм от по-малката част от световното население, което няма никаква непоносимост към прясното мляко и не ми създава никакви стомашни проблеми. Вие как смятате и практикувате?

Хапвам здраво и аз,вкусно ми е дали-а доколко ми е полезно идея си нямам.Също нямам лактозна непоносимост
Сега с риск да ме изритат от темата,ще ви кажа,че си пазарувам едно Ементалче немско производство от Кауфланд(около 13 кинта килото) и съм предоволен :oops:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Апр 2015, 22:04

И аз нямам проблем с лактозата, но с калциевия двухлорид не се разбираме добре. Много ме боли корема от него. Иначе в добре узряло сирене и кашкавал не знам какво лошо намират. Бих ял всеки ден, ако имаше качествени.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Апр 2015, 22:36

Аз нещо прекалявах със сирене и калкавал и ги спрях... а и сега няма такива дето да ми харесват изобщо. Кисело мляко и заквасена сметана ям.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 16 Апр 2015, 9:23

От малък ям индустриални количества кашкавал и не мога без него. Бях спрял да купувам български за повече от година, но откакто открих 1-2 с прилично качество, пак съм в играта. Само внимавам с количеството, че там са доста калории.

Bogat-Beden написа:Хапвам здраво и аз,вкусно ми е дали-а доколко ми е полезно идея си нямам.Също нямам лактозна непоносимост
Сега с риск да ме изритат от темата,ще ви кажа,че си пазарувам едно Ементалче немско производство от Кауфланд(около 13 кинта килото) и съм предоволен :oops:

Напротив - този поне е със спазена технология и със сигурност е узрял. :winky: В тази връзка, ако имате път към Турция, има кашкавал, който зрее по 2 години, направо ми потичат лигите като се сетя. Не си спомням името, но питайте.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 16 Апр 2015, 11:35

И аз нямам абсолютно никаква непоносимост към млечните, дори и към боклуците. Ям всичко от прясно мляко през кисело, сметана, масло, сирена и кашкавали. В обичайното ми дневно меню ям сметана и сирене.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 18 Апр 2015, 23:30

Прочетох колко Е- та има в един кроасан и стигнах до извода, че е по- полезно да изям опаковката

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 18 Апр 2015, 23:59

А как ви се отразява приема на креатин монохидрат при това хранене? Втори път опитвам да пия и не се разбират със стомаха. Преди не съм имал никакви проблеми. Обяснявам си го с 2-3 пъти по-големите количества месо, които приемам, спрямо преди. Може би му идва в повече на организма ли, не знам. Мисля да пробвам да го пия само след хранене. Предния път просто намалих дозата (2х5гр, стандартно), но пък нямаше никакъв ефект, какъвто се очаква от креатин. Нито възстановяване, нито сила, нито качих нещо.

П.П. Различни марки са, микронизиран.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Апр 2015, 0:05

Да не обърка темите :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата