Фотоапарат Panasonic не може да снима дълго видео
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Фотоапарат Panasonic не може да снима дълго видео
Привет, колеги! Не мога да намеря отговор на моя проблем и реших да се допитам. То не знам дали е проблем изобщо или заводска норма... Фотоапаратът е Panasonic Lumix DMC FS28. Вече извънгаранционен. Никакви ядове не създава, снима чудесно, но не може да прави по-дълго от 8мин24сек видео. Това изписва като оставащо време и след него видеото спира. Записва на SD картата, в това съм сигурен. Не намирам никакви опции в менютата, нито в разни манюъли в интернет, нищо... Единствено мернах в един форум изказване, че тия фотоапарати като цяло не можели да снимат дълги видеа. Ама 8 мин... Според един приятел проблема е в софтуера, но не знам към кого да се обърна, за да се направят опити за разрешаването му. Ако някой има идея защо се получава това или предложение къде да отида ще съм много благодарен. Поздрави и лек ден на всички! 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Фотоапарат Panasonic не може да снима дълго видео
Dirty M5 driveR написа:Привет, колеги! Не мога да намеря отговор на моя проблем и реших да се допитам. То не знам дали е проблем изобщо или заводска норма... Фотоапаратът е Panasonic Lumix DMC FS28. Вече извънгаранционен. Никакви ядове не създава, снима чудесно, но не може да прави по-дълго от 8мин24сек видео. Това изписва като оставащо време и след него видеото спира. Записва на SD картата, в това съм сигурен. Не намирам никакви опции в менютата, нито в разни манюъли в интернет, нищо... Единствено мернах в един форум изказване, че тия фотоапарати като цяло не можели да снимат дълги видеа. Ама 8 мин... Според един приятел проблема е в софтуера, но не знам към кого да се обърна, за да се направят опити за разрешаването му. Ако някой има идея защо се получава това или предложение къде да отида ще съм много благодарен. Поздрави и лек ден на всички!
какъв клас и каква скорост е SD картата....защото ако е бавна - от там ти е проблема
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Gqbriel написа:Dirty M5 driveR написа:Привет, колеги! Не мога да намеря отговор на моя проблем и реших да се допитам. То не знам дали е проблем изобщо или заводска норма... Фотоапаратът е Panasonic Lumix DMC FS28. Вече извънгаранционен. Никакви ядове не създава, снима чудесно, но не може да прави по-дълго от 8мин24сек видео. Това изписва като оставащо време и след него видеото спира. Записва на SD картата, в това съм сигурен. Не намирам никакви опции в менютата, нито в разни манюъли в интернет, нищо... Единствено мернах в един форум изказване, че тия фотоапарати като цяло не можели да снимат дълги видеа. Ама 8 мин... Според един приятел проблема е в софтуера, но не знам към кого да се обърна, за да се направят опити за разрешаването му. Ако някой има идея защо се получава това или предложение къде да отида ще съм много благодарен. Поздрави и лек ден на всички!
какъв клас и каква скорост е SD картата....защото ако е бавна - от там ти е проблема
Tя може и да е малка освен това

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Картата е Kingston SD4/16GB class 4. Казаха ми, че за моя фотоапарат е ок. Видеоата ми излизат под 2ГБ, така че има предостатъчно налична памет. Със старата карта 4ГБ пак клас 4 проблема е същия.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:Картата е Kingston SD4/16GB class 4. Казаха ми, че за моя фотоапарат е ок. Видеоата ми излизат под 2ГБ, така че има предостатъчно налична памет. Със старата карта 4ГБ пак клас 4 проблема е същия.
Това е проблема,клас 4 не е за видео,вземи си клас 10 евтини са по 8GB и ще видиша ралзика а и ще си разрешиш проблема

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Еми да му еб@ майката, питах го тоя в магазина каква е разликата, вика ми клас 8 и 10 са за full hd, я моя е HD ready и нямало проблем с клас 4... То явно докато не проучиш всичко не можеш да си купиш каквото ти е нужно. Мерси много за инфото, ще чакам и други мнения и ще действам. Аз не искам видео с часове, ами 50-60 минути.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:Еми да му еб@ майката, питах го тоя в магазина каква е разликата, вика ми клас 8 и 10 са за full hd, я моя е HD ready и нямало проблем с клас 4... То явно докато не проучиш всичко не можеш да си купиш каквото ти е нужно. Мерси много за инфото, ще чакам и други мнения и ще действам. Аз не искам видео с часове, ами 50-60 минути.
Ако имаш някой приятел на близо с клас 10 ще видиш разликата бързо

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Еми търся в момента. Един ми вика да ходя да я връщам, щото са ме подвели с грешна информация.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:Еми търся в момента. Един ми вика да ходя да я връщам, щото са ме подвели с грешна информация.
глас в пустиня според мен тва с връщането но можеш да пробваш

Просто така е заложено в апарата да не може да снима повече от 8мин видео 720р. Видеото е отлично като качество, но звука е ужасен с много ниско качество и моно. Ако използваш сд карта клас 4 видеото се записва с 4-5 000килобита в секунда, ако използваш клас 10 видеото е 20-22 000 килобита. Прави си сметка дали има разлика. Съответно и видеото ще е няколко пъти по-голямо /като недостатък/ 
Колкото до дължината, аз не съм снимал никога повече от 8 мин наведнъж точно с този апарат. Обикновено са много малки клипчета, които после съединявам с някоя програма.

Колкото до дължината, аз не съм снимал никога повече от 8 мин наведнъж точно с този апарат. Обикновено са много малки клипчета, които после съединявам с някоя програма.
Абе пичове спрете да плющите глупусти и да баламосвате човека. При нас на служебните камери FULL HD JVC GY-HM700CHE, който е профи камкодер записва с 35MBit/sec на клас 6 карта, вие тука някакъв сапунер клас 10 му давате. Просто сензора прегрява и за това не може да записва продължително видео. Дори един Canon 5Dmk2 за 5k лева, не може да пише повече от 10мин без да спреш да изтине. Ако искаш дълго видео купи си камера.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
KUM4o написа:Абе пичове спрете да плющите глупусти и да баламосвате човека. При нас на служебните камери FULL HD JVC GY-HM700CHE, който е профи камкодер записва с 35MBit/sec на клас 6 карта, вие тука някакъв сапунер клас 10 му давате. Просто сензора прегрява и за това не може да записва продължително видео. Дори един Canon 5Dmk2 за 5k лева, не може да пише повече от 10мин без да спреш да изтине. Ако искаш дълго видео купи си камера.
Малко не съм съгласен ето за T3i
class 10 card
4G card shoots 11 min
8G card shoots 22 min
16G card shoots 44 min
File size 330mb per min
Но всички DSLR-и май спират на 29тата минута за да не прегрее сензора...
KUM4o написа:Абе пичове спрете да плющите глупусти и да баламосвате човека. При нас на служебните камери FULL HD JVC GY-HM700CHE, който е профи камкодер записва с 35MBit/sec на клас 6 карта, вие тука някакъв сапунер клас 10 му давате. Просто сензора прегрява и за това не може да записва продължително видео. Дори един Canon 5Dmk2 за 5k лева, не може да пише повече от 10мин без да спреш да изтине. Ако искаш дълго видео купи си камера.
Все пак не говорим за професиолнална техника. Пробвал съм го лично с клас 4 и клас 10. С клас 6 не съм пробвал, признавам си , просто разликата между 6 и 10 в момента клони към 0лв.
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Някой апаратаи има заложено максимално време запис/или спират при достигането на определена големина файла!!!
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
30 те минути са европейска регулация... над това време напуска фотоапаратите, и става камера, с други облагания... макар че ми е трудно да си представя какво ще снимаш 30 минути непрекъснато... може да спреш за секунда, и да стартираш нов период, надали ще се забележи, ако е избран точно момента... после събираш с програма.
Конкретно по проблема, да се опита с друга карта. Сапунерките не греят толкова, колкото големите черни, все пак сензорчето е колко нокът, и не може да се сравнява с големия сензор при фул фрейм камерите... в последно време обаче всичко се променя, проблемът с греенето остава в миналото със съвременните фотоапарати
Конкретно по проблема, да се опита с друга карта. Сапунерките не греят толкова, колкото големите черни, все пак сензорчето е колко нокът, и не може да се сравнява с големия сензор при фул фрейм камерите... в последно време обаче всичко се променя, проблемът с греенето остава в миналото със съвременните фотоапарати

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2