Нов собственик на Е39 с въпросче :)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Comrade
- Потребител
-
- Кара: E39 525d Touring
Нов собственик на Е39 с въпросче :)
Здравейте колеги,
От няколко дни и аз се присъединих с една 525d '01-ва.
Та похвалих се, сега да питам - дори и след като я загася а съм почти сигурен че и на следващия ден още с качването се чува едно тихо потракване което идва някъде от борда за климатроника или навигацията, трудно е за определяне по точно. Нещо за притеснение или има нещо което си работи постоянно .
Благодаря предварително
От няколко дни и аз се присъединих с една 525d '01-ва.
Та похвалих се, сега да питам - дори и след като я загася а съм почти сигурен че и на следващия ден още с качването се чува едно тихо потракване което идва някъде от борда за климатроника или навигацията, трудно е за определяне по точно. Нещо за притеснение или има нещо което си работи постоянно .
Благодаря предварително

- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Re: Нов собственик на Е39 с въпросче :)
Може би и на теб не ти се спира вентилаторчето на управлението на климатика- Един колега скоро беше споделил за такъв проблем. Заслушай се по сериозно от къде идва звука- долепи ухо да утравлението, до навигацията...
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Ако се заключиш в колата и всичко е наред след 15/16минути всичко замлъква,но ти не можеш да разбереш понеже още с отварянето на врата този вентилатор отново стартира.Ако всичко по колата е ОК и не ти пада акумулатора значи всичко е наред
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- 4a4i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39
- Мечтае да кара: лагерница
- Детайли за колата: touring
Ако се заключиш в колата и всичко е наред след 15/16минути всичко замлъква,но ти не можеш да разбереш понеже още с отварянето на врата този вентилатор отново стартира.Ако всичко по колата е ОК и не ти пада акумулатора значи всичко е наред

- SHeRiFa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ е39 2.0i
- Мечтае да кара: Е38 4.4i
И аз имам някакъв шум ,който мисля ,че идва от скоростния лост.Все едно върти някакво малко моторче.Чува се едвам едвам,когато е тихо.Дали проблема ще е същия.Не съм сигурен ,дали с телефона ще може да запиша въпросния звук.1во си мислих,че идва от духалките или касетата,но при всичко това спряно ,шумът си остава.Не харчи ток,сутрин пали от 1/4.
Andare Dopo Dio!
- aivanov99
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2002 Е39 525dA Touring
Най-вероятно е от датчика за климатроника. Има малки вентилаторчета, които го обдухват. Консумацията им е незначителна, така че няма драма. Пък и след 15-тина мин. спират да работят.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- hammy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525d touring, е53 Х5 3.0d
aivanov99 написа:Най-вероятно е от датчика за климатроника. Има малки вентилаторчета, които го обдухват. Консумацията им е незначителна, така че няма драма. Пък и след 15-тина мин. спират да работят.
Точно от вентилаторчето в управлението е аз го смазах и спря да бръмчи.
Виж тази тема колега: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=332358&p=3740151&hilit=%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA#p3657301
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
клегите са прави. от това вентилаторче е и може да се опиташ да го разглобиш и почистиш и смажеш ако не е вече късно. ако не друго урпавление и готово
- Comrade
- Потребител
-
Здравейте , поседях както казаха колегите след като я изгасих и заключих и на 15-тата минута спря
Като цяло шума се чува от там - където е показал колега на снимката . Та след като спира и няма проблеми има ли смисъл да се продухва и т.н или всичко е ок
Като цяло шума се чува от там - където е показал колега на снимката . Та след като спира и няма проблеми има ли смисъл да се продухва и т.н или всичко е ок

- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Comrade написа:Здравейте , поседях както казаха колегите след като я изгасих и заключих и на 15-тата минута спря
Ами вместо да ме дразни,аз бих го почистил

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Comrade написа:Здравейте , поседях както казаха колегите след като я изгасих и заключих и на 15-тата минута спря
Има. Там се намира същои и датчика за температурата в купето. Предполагам, че вентилаторчето го обдухва и така климатроника "знае" каква в температурата вътре и я поддържа.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Comrade
- Потребител
-
Много ви благодаря за изчерпателната информация !
Днес се хванах и го почистих, понеже първо го сглобих преди да го пусна се наложи отново да го извадя да се уверя че всичко работи
Направо заспа ! Темата със снимките беше повече от полезна !
Днес се хванах и го почистих, понеже първо го сглобих преди да го пусна се наложи отново да го извадя да се уверя че всичко работи

Направо заспа ! Темата със снимките беше повече от полезна !

12 мнения
• Страница 1 от 1