НАМАЛИ СКОРОСТТА
Модератор: Общи модератори
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Damyan_Staykov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '06 e91 320d 163 hp
- Мечтае да кара: G-POWER M6 HURRICANE RS, Nissan GTR
НАМАЛИ СКОРОСТТА
Здравейте, колеги.
Ще си позволя да постна линк към страница, която създадох във фейсбук: https://www.facebook.com/namaliskorostta
Надявам се да подкрепите кампанията и всеки, който има възможност да залепи един стикер на автомобила си за колкото време прецени.
Бъдете съпричастни със случващото се по улиците и наистина по-важното: НАМАЛЕТЕ СКОРОСТТА !

Ще си позволя да постна линк към страница, която създадох във фейсбук: https://www.facebook.com/namaliskorostta
Надявам се да подкрепите кампанията и всеки, който има възможност да залепи един стикер на автомобила си за колкото време прецени.
Бъдете съпричастни със случващото се по улиците и наистина по-важното: НАМАЛЕТЕ СКОРОСТТА !

Re: НАМАЛИ СКОРОСТТА
Колега, пътят кък АД-а е послан с добри намерения. Предлагам ти да пуснеш и подобна тема в:
http://forum.moto-zone.bg/
Успех!
http://forum.moto-zone.bg/
Успех!
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Ей тука пише разни работи за превишената скорост и какъв е процента им за птп-тата. Все пак това е мнение на някой си (автора на статията) но има и някои неща които са си така.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Несъобразената скорост може да е превишена , може и да не е - тоест да е в рамките на допустимата .Превишената скорост е причина за 0.2% от ПТП , така че стига с тая превишена скорост - фактите сами говорят .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Не скоростта убива!
Ако тя убиваше,в Германия отдавна щеше да има ограничение по аутобаните!
Вместо да оправят пътищата,наслагаха знаци за ограничение на скоростта!
Дай сега да караме със съобразена с пътната обстановка скорост и
колко трябва да е тя в BG , за да е безопасна, 6 или 7 km/h ???!
За да спрат убийствата по пътищата има много други по-важни мерки:
-Ремонт на пътищата\ -ГТП като TÜV \ -КАТ-аджии с подкупи в затвора

Последна промяна dr.peshev на 20 Апр 2015, 0:54, променена общо 2 пъти
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
dr.peshev написа:Не скоростта убива!
не ме интересува, ще се движи с 0
http://vbox7.com/play:6c672995
Т'ВА Е!!!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
dr.peshev написа:Не скоростта убива!
Напълно съм съгласен с колегата.
ПС. Онзи ден попаднах на статия, в която група мотористи искали да има глоби за шофьори, които блеят зад волана от 2000лв, тъй като им било писнало от тях и ги било страх.....На мен най-интересни са ми мотористите, няма нито 1, които кара каткто би трябвало, със съобразена скорост и не по линията, а в платното. Обаче са пълни с призиви от сорта на "Пазете моториста", "Огледай се два пъти, спаси моторист" и тн..... И 3 пъти да се огледам като карат с по 200км в Люлин, как околните да го пазят, като той не се пази?!?!?!?

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
mit-kong написа:dr.peshev написа:Не скоростта убива!
Напълно съм съгласен с колегата.
ПС. Онзи ден попаднах на статия, в която група мотористи искали да има глоби за шофьори, които блеят зад волана от 2000лв, тъй като им било писнало от тях и ги било страх.....На мен най-интересни са ми мотористите, няма нито 1, които кара каткто би трябвало, със съобразена скорост и не по линията, а в платното. Обаче са пълни с призиви от сорта на "Пазете моториста", "Огледай се два пъти, спаси моторист" и тн..... И 3 пъти да се огледам като карат с по 200км в Люлин, как околните да го пазят, като той не се пази?!?!?!?Тва е все едно да взема едно БМВ резачка 500-1000кс да тръгна да дрифта и да права фурор по улиците, както ми дойде и да призовавам хората да ме пазят и като ме видят да отбиват по тротоарите?! Всеки сам си носи последиците от неразумното шофиране, няма как ние всички да тръгнем с градския транспорт, защото група мотористи искат да си карат необезпокоявани с 300км/ч в София?! И те така....
Тия призиви спрях да им обръщам внимание след като 2-3 пъти ме стреснаха такива, къде профучават покрай мене между мантинелата и колата с едно 50-100км отгоре

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Toчно скоростта убива. Дори и да не е пряката причина за ПТП-то, то за нараняванията и щетите си е баш пряката. А много често е в комбинация с други фактори като неправилно изпреварване, несъобразяване с пътните условия или неспазване на дистанция. Едно е да се блъснеш с 80-90, съвсем друго със 120. Съответно и спирането и овладяването на автомобила с тези скорости е съвсем различно. Обаче нали сме в България, та сме си по подразбиране всичките безсмъртни и все някой друг е виновен, така че ще си караме със 160 по магистралата с мисълта, че те само другите шофьори се блъскат, само на тях им се спукват гуми в движение, само те целят дупки или неравности. Пък и какво са там някакви си 20 км/ч над ограничението (което по нашите магистрали трябва да е максимум 120, но това е друга тема), никой няма да забележи.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- vicho
- старши ентусиаст
-
streetz написа:...
Тру стори! Ама зад волана хич не мислим

за сефте се радвам, че карах сутринта с ограничението, че аварийното спиране от 50 км/ч си е страшно от 10на метра

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Много ясно че именно скоростта убива, и примера с аутобаните в Германия е показателен.
Аз там не съм виждал само 2 коли ударени, се са с по 5- 10 автомобила набозени.
За мотористите, аз харесвам моторите, но ми е направило впечатление че нормално карат само онези, истинските мотори тип "Харлей", с никел и пърпорещ двигател, даже онзи ден карам и един пич с подобен мотор просто не кефеше максимално.
Караше си спокойно мотора, радваше се на хубавото време и караше по правилата, всъщност нямам спомен някой с подобен модел мотор да е карал бързо и идиотски. Обаче тея с певецетата не си спомням да съм видял някой да не кара като пълен идиот в града, не си спомням някой да не е минал с ебаси скоростта по нормален булевард или улица, огромно количество подобни мотористи карат без номера, че дори и ги крият под калника.
Преди години, карам си към морето и някакъв подобен олигофрен караше като ненормален между колите, изпреварваше, спираше пред колите, през едно от изпреварванията ми влезе пред колата за да не се удари с насрещен камион, набивам спирачките "за да го опазя", значи на мен ми минава веднага ако нещо вдигне ръка, ама ония олигоелемент ни ръка за извинение, нито жест, кара си мотора и гледам, на номера сложил 2 черни ленти тиксо...
Съвсем случайно го гледам на една бензиностанция спрял 30 километра по-късно, аре и аз спирам, леко до мотора и дръп лепенките от номера, та дано го нашият някъде полицаите..
Аз там не съм виждал само 2 коли ударени, се са с по 5- 10 автомобила набозени.
За мотористите, аз харесвам моторите, но ми е направило впечатление че нормално карат само онези, истинските мотори тип "Харлей", с никел и пърпорещ двигател, даже онзи ден карам и един пич с подобен мотор просто не кефеше максимално.
Караше си спокойно мотора, радваше се на хубавото време и караше по правилата, всъщност нямам спомен някой с подобен модел мотор да е карал бързо и идиотски. Обаче тея с певецетата не си спомням да съм видял някой да не кара като пълен идиот в града, не си спомням някой да не е минал с ебаси скоростта по нормален булевард или улица, огромно количество подобни мотористи карат без номера, че дори и ги крият под калника.
Преди години, карам си към морето и някакъв подобен олигофрен караше като ненормален между колите, изпреварваше, спираше пред колите, през едно от изпреварванията ми влезе пред колата за да не се удари с насрещен камион, набивам спирачките "за да го опазя", значи на мен ми минава веднага ако нещо вдигне ръка, ама ония олигоелемент ни ръка за извинение, нито жест, кара си мотора и гледам, на номера сложил 2 черни ленти тиксо...
Съвсем случайно го гледам на една бензиностанция спрял 30 километра по-късно, аре и аз спирам, леко до мотора и дръп лепенките от номера, та дано го нашият някъде полицаите..
- vicho
- старши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:аре и аз спирам, леко до мотора и дръп лепенките от номера, та дано го нашият някъде полицаите..
Кат' си баДка, що не му "дръпна" 2 шамара, ами пипаш мотора?

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
vicho написа:Е.Димитров написа:аре и аз спирам, леко до мотора и дръп лепенките от номера, та дано го нашият някъде полицаите..
Кат' си баДка, що не му "дръпна" 2 шамара, ами пипаш мотора?
За какво трябва да го бия?
Имаш някакво разумно и рационално обяснение ли?

51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4