Първа кола :)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е34
Мечтае да кара: Е34 М5

Re: Първа кола :)

Мнение от d.raychev » 22 Апр 2015, 18:10

Много е несериозно да се казва на 19-20 години с мощна кола ше се убие....Самия аз съм на 20 от година и половина съм в сектата с е34 2.0 и нито зимата нито лятото съм имал ядове,вярно че може би е щото нито колата е бърза нито аз съм малкия шумахер да я тъпча постоянно в лютеницата-въпрос на вкус,по-добре 10 минути по-рано да се изнеса от нас отколкото да се мъча да се мушкам из трафика че да мъча и достатъчно уморената кола...Иначе по темата-квото му е на сърце тва да си купи ако иска и 4.4 да кара стига да се кара с акъл а не с рогата напред...Успех на колегата!
popowski написа:
един приятел от асеновград ми каза че я знае тая ифа , била в пламъци и вериги ,пишело нещо като 700++ к.с. отзад .на обратния завой преди бачково карала на заден ,а като спре един младеж я връзвал за ограда или дърво да не избяга :lol: :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 22 Апр 2015, 18:58

d.raychev написа:Много е несериозно да се казва на 19-20 години с мощна кола ше се убие....Самия аз съм на 20 от година и половина

като станеш на 30 ще мислиш друго, а на 40 с деца хептен...

истината е , че 99% от 20 годишните имат барут в главите (или нямат нищо), така че за да няма тъжни ситуации е хубаво колите да са по-бавнички от обикновено :yes:

човек ще си каже, че ако имате възможност ще купите да децата си ГТ-Р-и, м3/м4/м5-ци и т.н. :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Апр 2015, 19:05

vicho написа:
d.raychev написа:Много е несериозно да се казва на 19-20 години с мощна кола ше се убие....Самия аз съм на 20 от година и половина

истината е , че 99% от 20 годишните имат барут в главите (или нямат нищо), така че за да няма тъжни ситуации е хубаво колите да са по-бавнички от обикновено :yes:

човек ще си каже, че ако имате възможност ще купите да децата си ГТ-Р-и, м3/м4/м5-ци и т.н. :mhihi:

true story...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745Li

Мнение от Atanas328 » 23 Апр 2015, 12:23

seimo написа:Колега тези сметки ги зарежи колко си вложил. И аз за една година набих 3 бона в една е36ца 318ка за джанти м-пакети ,салони и кво ли не и с мъка я продадох за 2800. По твойта логика можеше да я пусна и за 6 колкото реално ми е излезнала ама дали нямаше да е вечно моя :mhihi: Според мен човека да събере още 1000лв и си мисля че с 5хилки може да се намери прилично е46.

Да,колега това е ясно.Не можеш да си избиеш парите,които си наливал в колата ,да не говорим ако сложиш ремонти ,поддръжка и т .н . Както виждаш аз съм направил една ориентировъчна сметка на предимствата и то силно занижена .Сметка,която купувачът много добре ще си направи,защо и аз да не си я направя.Ако сметна всичко до левче сигурно ще получа над 5-6 бона ,няма как да я продам примерно за 12. И за 9800 сигурно също може да не я продам,но тогава по-добре да не я продавам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 23 Апр 2015, 20:42

Atanas328 написа:
seimo написа:Колега тези сметки ги зарежи колко си вложил. И аз за една година набих 3 бона в една е36ца 318ка за джанти м-пакети ,салони и кво ли не и с мъка я продадох за 2800. По твойта логика можеше да я пусна и за 6 колкото реално ми е излезнала ама дали нямаше да е вечно моя :mhihi: Според мен човека да събере още 1000лв и си мисля че с 5хилки може да се намери прилично е46.

Да,колега това е ясно.Не можеш да си избиеш парите,които си наливал в колата ,да не говорим ако сложиш ремонти ,поддръжка и т .н . Както виждаш аз съм направил една ориентировъчна сметка на предимствата и то силно занижена .Сметка,която купувачът много добре ще си направи,защо и аз да не си я направя.Ако сметна всичко до левче сигурно ще получа над 5-6 бона ,няма как да я продам примерно за 12. И за 9800 сигурно също може да не я продам,но тогава по-добре да не я продавам.

То ако броиме ремонти, модификации, консумативи и задължителните по една кола разходи за образуването на нейната цена, то по тази логика пасата ми струва повече от колите на всички писали в тази тема :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 23 Апр 2015, 22:19

vicho написа:

Не го заблуждавай човека, на 22-24 имах първото БМВ и дъщеря. Е21/320 си беше сериозна кола за времето.
Единствената разлика, която забелязвам, е че на 30 исках ел. стъкла, а на 40 климатик, дано съм жив и здрав на 50 да споделя промените.
Дъщерята е по-непостоянна, на 10 искаше е21, на 18 е30, на 22 е36. Не бих я спрял ако има пари да подкара и м3, както историята го показа, миналия месец ги блъсна Поло докато чакаха на червен светофар, е36-та излезе здрава.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е34
Мечтае да кара: Е34 М5

Мнение от d.raychev » 23 Апр 2015, 22:35

vicho написа:

Колега явно не сме се доразбрали,преди кораба-майка :mhihi: карах астра 1.4,не това е важното.Или аз не съм се доизказал или ти не си ме разбрал,имах предвид,че карам бмв,но не го карам като типичния 20 годишен да го пържа по светофари и тем подобни,карам го така както карах астрата,така както карам и на майка ми корсата като излезе нещо непредвидено...Така че ако има акъл в главата и м3/5 да кара нищо няма да стане,ама ако го кара като 15 годишен дето сега е направил сефтето няма как да се случат нещата и с голф 4 1.6 75 коня....Както и да е,не се познаваме няма да изпадаме в излишни спорове,не е такава темата :)
popowski написа:
един приятел от асеновград ми каза че я знае тая ифа , била в пламъци и вериги ,пишело нещо като 700++ к.с. отзад .на обратния завой преди бачково карала на заден ,а като спре един младеж я връзвал за ограда или дърво да не избяга :lol: :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Апр 2015, 22:55

То ако тя си го купува няма как да я спреш по никакъв начин... той Вичо друго имаше предвид ми се струва.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 24 Апр 2015, 9:55

Абе защо Е46, е по-скъпа от Е39? И на цената на Golf 4? Не ми отговаряйте. И акъл в главата на 18-20 г? Не, мерси. Страсти, прищявки, мераци, да, но акъл, разум, не. Да питам питащия, доходи имаш ли за каква да е кола, не 4000 инвестиционни, а регулярни, месечни, дневни, каквито и да са, но да ги има? Да си купиш кола с готови или кредитни пари, не е най-доброто решение. Колата е бирник, запомни го добре. Колкото по-модерна, нова, скъпа, мощна, толкова по-голям бирник. За удоволствието да притежаваш такъв бирник, освен с пари, се плаща и с много нерви, притеснения, страх, несигурност. Колата е за да ти служи, не ти да й служиш. Помисли си добре.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 24 Апр 2015, 10:28

Това нашия форум ли е чуек? Ааааааа :mhihi:

Добре, че преди 10-тина години нямаше такива теми, а имаше теми с колата на ludiaGSM :lol:

Според мен си зависи от акъла на всеки индивидуален човек, не от годините му... Идиоти на 35+ години колкото искаш...

Моята първа кола на 18-19 беше E36 318ti 140 коня. После на 24 стана E46 330i ~250 коня. В момента се чудя дали ѝ тя не ми е малкa вече...

В същото време приятели направиха по няколко катастрофи с коли от други марки под 100 коня, които "много вървят"...
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 24 Апр 2015, 11:10

Rainbow написа:Това нашия форум ли е чуек? Ааааааа :mhihi:

Добре, че преди 10-тина години нямаше такива теми, а имаше теми с колата на ludiaGSM :lol:

Според мен си зависи от акъла на всеки индивидуален човек, не от годините му... Идиоти на 35+ години колкото искаш...

Моята първа кола на 18-19 беше E36 318ti 140 коня. После на 24 стана E46 330i ~250 коня. В момента се чудя дали ѝ тя не ми е малкa вече...

В същото време приятели направиха по няколко катастрофи с коли от други марки под 100 коня, които "много вървят"...

Абсолютно съм съгласен верно лапета самоубийци колкото искаш ама и тея баш селяндурите по 40+ където си мислят че са господ на пътя и те не са по-малко :banghead: Ако човек има акъл в главата със сравнително мощна кола поне според мен е по-безопасно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 24 Апр 2015, 11:32

Прав си. Ако нямаш достатъчно разум на 18-20 г., шанса да имаш такъв на 35, е минимален. При условие, че в затъпяването и маргинализирането и меркантилизирането на младите хора, е впрегнат целият държавен апарат, мисля че търсим под вола теле. Преди години, не толкова отдавна, на 18-20 г., че и по-рано, младите хора са търсели как да създадат семейство, как да отгледат деца, имали са по 5+ и как ли са се грижели за тях, като са нямали коли, ток, интернет, телефони, телевизори, много от нещата, които днес правят нашият живот лесен. Но именно заради тези хора, днес има България и българи. Между тези хора и днешните, стои една пропаст.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Потребител
Аватар
Кара: E92 330d
Мечтае да кара: BMW M850i

Мнение от Deurond » 24 Апр 2015, 11:41

Наистина няма да е лошо автора да върне едно мнение да каже дали си е купил БМВ вече и ако да какво, защото ако си е темата става излищна. Мнения много се изписаха, но като цяло в нашия пазар и късмета играе роля, защото както каза един от вас съотношения цена качество няма. За почти никоя кола няма гаранция, а за тия дето има той не може да си ги позволи. Да зима едно 318 бензинка и да се свършва. Следващата по-мощна, когато реши, че е готов. Тя 318 като за първа ще му е достатъчна.

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 24 Апр 2015, 12:22

Elesar74 написа:Прав си. Ако нямаш достатъчно разум на 18-20 г., шанса да имаш такъв на 35, е минимален. При условие, че в затъпяването и маргинализирането и меркантилизирането на младите хора, е впрегнат целият държавен апарат, мисля че търсим под вола теле. Преди години, не толкова отдавна, на 18-20 г., че и по-рано, младите хора са търсели как да създадат семейство, как да отгледат деца, имали са по 5+ и как ли са се грижели за тях, като са нямали коли, ток, интернет, телефони, телевизори, много от нещата, които днес правят нашият живот лесен. Но именно заради тези хора, днес има България и българи. Между тези хора и днешните, стои една пропаст.

Точно това ми беше идеята и на мен и затова мисля, че е строго индивидуално :yes:

П.С.: Все пак подкрепям, че не е добра идея на 18 годишен да дадеш 400 коня кола, но 100-150 не е нещо супер фрапиращo ;)
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 24 Апр 2015, 12:34

Така, а пък аз понеже така и така стана дума ще кажа, че също не е добра идея и на 18-20г, че и по-рано да имаш 5 деца ...
Или поне не и в преобладаващия все още етнос в България :winky:

Много се радвам, че се намеси колегата Елесар в темата, щото сега ще можем да дадем на автора акъл,
не само за колите, а и за живота като цяло ... как да си организира семейните въпроси,
да наблегне на семейните ценности и да не пръска енергия и ресурси по разни долнопробни красти като БМВ-тата :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата