С български автомобил в Холандия.
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
С български автомобил в Холандия.
Здравейте колеги, от форума видях че има колеги живеещи в Холандия и имам няколко въпроса към тях. От няколко седмици съм
в Холандия и исках да попитам колегите ни където живеят там, има ли проблем да карам кола с българска регистрация в Холандия? Някъде из форума бях чел за един колега който описваше как стоят там нещата но съм го забравил вече кой колега беше и какво беше написал. Благодаря предварително.
в Холандия и исках да попитам колегите ни където живеят там, има ли проблем да карам кола с българска регистрация в Холандия? Някъде из форума бях чел за един колега който описваше как стоят там нещата но съм го забравил вече кой колега беше и какво беше написал. Благодаря предварително.

Re: С български автомобил в Холандия.
Ако работиш в Холандия и плащаш осигуровки може да имаш проблеми... а може и да нямаш, зависи дали ще те проверят. До 90 дена мисля, че няма проблеми ( с каквато и да е регистрация).
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
еми аз съм в Словения от година и нещо и дертове съм нямал с бг номера,нали сме в евросъюза небитряало да е проблем ,бил съм и в Англия и там дерт нямаше,имам приятели в Германия с бг коли като изключим честите проверки от полицията при тях също проблем нямаше ,кофтито за Германия е за тюф сертификата ,но мисля ,че с бг преглед няма да има проблеми ,нека някой от Холандия да каже,но за Англия и Словения гарантирам 

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
vaykisss написа:еми аз съм в Словения от година и нещо и дертове съм нямал с бг номера,нали сме в евросъюза небитряало да е проблем ,бил съм и в Англия и там дерт нямаше,имам приятели в Германия с бг коли като изключим честите проверки от полицията при тях също проблем нямаше ,кофтито за Германия е за тюф сертификата ,но мисля ,че с бг преглед няма да има проблеми ,нека някой от Холандия да каже,но за Англия и Словения гарантирам
Да и аз така си мислех, щом сме в евросъюза не би трябвало да е проблем. Имам близки които работят в Швеция, там вече пета година карат кола с бг номера и са нямали проблем. И все пак, няма ли някой колега който е запознат как точно е в Холандия?
Е нали ти написах?
Ако си регистриран и работиш в Холандия, 90 дена след началото на престоя ти нямаш право да караш кола с различни от холандски номера (няма значение дали са от ЕС или Таджикистан), дори да не е твоя. Това е по закон. На практика може и да не те хванат, обаче имай предвид, че глобата е солена.
Ако си регистриран и работиш в Холандия, 90 дена след началото на престоя ти нямаш право да караш кола с различни от холандски номера (няма значение дали са от ЕС или Таджикистан), дори да не е твоя. Това е по закон. На практика може и да не те хванат, обаче имай предвид, че глобата е солена.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
enigma написа:Е нали ти написах?
Ясно благодаря колега, просто ми трябваше по сигурен отговор.

Здравейте,колеги!
Виждам,че темата е от доста време затова имам и аз няколко въпроса.
"Ако си регистриран иработиш в Холандия, 90 дена след началото на престоя ти нямаш право да караш кола с различни от холандски номера"
Предстои ми да замина за Холандия за около 3 години,тъй като ще следвам,но [b]няма да ми се налага да работя[/b].Ще имам адресна регистрация и ще трябва да си плащам сам осигуровките докато следвам.
Въпросите ми са ще трябва ли да си сменям табелите и ще трябва ли по някое време да си вадя холандска шофьорска книжка?
Виждам,че темата е от доста време затова имам и аз няколко въпроса.
"Ако си регистриран иработиш в Холандия, 90 дена след началото на престоя ти нямаш право да караш кола с различни от холандски номера"
Предстои ми да замина за Холандия за около 3 години,тъй като ще следвам,но [b]няма да ми се налага да работя[/b].Ще имам адресна регистрация и ще трябва да си плащам сам осигуровките докато следвам.
Въпросите ми са ще трябва ли да си сменям табелите и ще трябва ли по някое време да си вадя холандска шофьорска книжка?
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Ще ти правят проблеми полицаите.Намери начин или да регистрираш колата на родител/близък и да я караш с пълномощно,или което е по вероятното просто няма да я караш всекидневно по един и същ маршрут.А и в NL ще се увериш колко е неприятно всекидневното шофиране и колко време губиш в сравнение с общ. транспорт.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
За Холандия не знам, но мога да ти кажа как е в Германия точно, предполагам, че до някъде и в Холандия е така.....
Та аз живея и работя в Германия, за последните 5 месеца са ме спирали 4 пъти, като колата ми изобщо не изглежда подозрително, просто е старо БМВ с български номер
Още първия път като ме спряха ми обясниха, че щом работя тук, трябва да си регистрирам колата в Германия, за да плащам данъците там, защото в момента съм си карал колата по немските пътища, а видиш ли държавата не получавала от мен нищо, което си е съвсем правилно и така и трябва да бъде, не споря. Но тук има и "хибриден" вариант така да се каже, може човек да си плати данъка на колата в Германия с български номер, издава ти се един документ и повече никой не те закача. За мен това е по-евтиния вариант, защото данъка за 320ката е 140евро на година, ако трябва да я регистрирам в Германия колата ще ми излезе доста по-солено (500-600евро годишно), да не говорим, че имам и газово и с техния ТЮВ съм сигурен, че няма да се разберем
Пиша го това, защото 99% съм сигурен, че и в Холандия има някакъв такъв вариант, може би просто трябва да питаш или си караш така и като те спрат ще стане ясно
Другото е, че ако си студент никой не те занимава с нищо, тогава имаш право да караш с чужд номер без да регистрираш кавото и да било
П.П. Имам приятел с Е90 с бг номер и него до сега никога не са го спирали, но мен с Е36цата - 4 пъти за 5 месеца
)))
П.П.2 Другото тъпо да караш с бг номер в чужбина е, че всяка година трябва да се прибираш поне веднъж с кола заради техническия преглед
Та аз живея и работя в Германия, за последните 5 месеца са ме спирали 4 пъти, като колата ми изобщо не изглежда подозрително, просто е старо БМВ с български номер

Пиша го това, защото 99% съм сигурен, че и в Холандия има някакъв такъв вариант, може би просто трябва да питаш или си караш така и като те спрат ще стане ясно

Другото е, че ако си студент никой не те занимава с нищо, тогава имаш право да караш с чужд номер без да регистрираш кавото и да било

П.П. Имам приятел с Е90 с бг номер и него до сега никога не са го спирали, но мен с Е36цата - 4 пъти за 5 месеца

П.П.2 Другото тъпо да караш с бг номер в чужбина е, че всяка година трябва да се прибираш поне веднъж с кола заради техническия преглед

Колеги, благодаря ви много за отговорите!
Ще проверя нещата с пълномощното и въпросния "хибриден" вариант.А ако науча нещо друго ще споделям.
п.п. Как стои въпроса с пътните им данъци (например винетките - имат ли и какви са цените на годишните; имат ли такси като в германия за магистралите)?
Ще проверя нещата с пълномощното и въпросния "хибриден" вариант.А ако науча нещо друго ще споделям.
п.п. Как стои въпроса с пътните им данъци (например винетките - имат ли и какви са цените на годишните; имат ли такси като в германия за магистралите)?
- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
В NL след 3-тя месец трябва да си регистрираш колата в данъчното и да почнат да те доят.
Не си задължен да сменяш табелите, регистрираш я с BG номера.
ПС: Който си мисли, че трите задръствания в годината на магисталата в България са голям проблем да проучи какво се случва в NL всяка сутрин и вечер по техните магистрали. В DE е една идея по-добре ама и там е голяма греда с тея задръствания.
Не си задължен да сменяш табелите, регистрираш я с BG номера.
ПС: Който си мисли, че трите задръствания в годината на магисталата в България са голям проблем да проучи какво се случва в NL всяка сутрин и вечер по техните магистрали. В DE е една идея по-добре ама и там е голяма греда с тея задръствания.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
Колега, провери и как стои въпроса с паркирането в района, дето ще живееш. В градовете е малък ад, който за сметка на това е доста скъп.
Под "доене" имаш предвид само данъка на колата или ще трябва да си правя и всички застраховки + техническия преглед в Холандия? Тъй като идеята ми е да си се прибирам от време на време с колата и да си оправям данък,преглед,застраховки в БГ.
А ако си остана с БГ табели и си плащам данъка там(NL) ще се налага ли да го плащам и в БГ,че ако е така ще си е е*ати прецакнята?
п.п. Да да за паркирането разбрах,че е много неудобно в ценралните части.. затова ще си търся къща/квартира с паркомясто (пък било то и с възможност за спиране на улицата).
Благодаря ви отново за помоща!
А ако си остана с БГ табели и си плащам данъка там(NL) ще се налага ли да го плащам и в БГ,че ако е така ще си е е*ати прецакнята?

п.п. Да да за паркирането разбрах,че е много неудобно в ценралните части.. затова ще си търся къща/квартира с паркомясто (пък било то и с възможност за спиране на улицата).
Благодаря ви отново за помоща!
- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
Ако се оставят BG табелите се плаща допълнително само данъка в NL.
Застраховки, преглед и данък в BG. Данъка се дублира в двете държави.
Ако не искаш да плащаш два пъти данък сменяш табелите и почваш да плащаш застраховки, преглед, данък и тн. само в NL.
Проучи първо къде ще паркираш и тогава мисли за колата.
Застраховки, преглед и данък в BG. Данъка се дублира в двете държави.
Ако не искаш да плащаш два пъти данък сменяш табелите и почваш да плащаш застраховки, преглед, данък и тн. само в NL.
Проучи първо къде ще паркираш и тогава мисли за колата.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2