КАТ прибират книжката при неплатени глоби !
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
КАТ прибират книжката при неплатени глоби !
http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo ... bi-6035190
Не знам до колко може да се вярва, и има ли смисъл да се обнародва някъде ...
Който има такива, да си има едно на ум
Не знам до колко може да се вярва, и има ли смисъл да се обнародва някъде ...
Който има такива, да си има едно на ум

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: КАТ прибират книжката при неплатени глоби !
Много добра идея. Нека се научим да носим отговорност за действията си като си плащаме глобите и съответно да се научим да спазваме правилата за движение! Подкрепям!

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Поредните глупости изсмукани от пръстите за да се стимулира заплащането на глобите. Отнемането на СУМПС става по точно определен ред и точно описани случаи. Докато не се приеме нова наредба или възножност в правилника за прилагане на ЗДвП такова отнемане на пътя не може да стане.
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Август 2013 г. ми писаха акт за забранен обратен завой. Все нямах пари да го платя и се мина една година и септември 2014 г. ме спряха за проверка. Понеже карах с изтекъл акт, както и без постановление, мислех, че ще ми пишат нов акт, но катаджията ми каза, че имали нова наредба, с която ако не си си платил акта или караш без постановление, книжката ти се отнема за определен срок (мисля, че ми каза от 3 до 6 месеца).
Както и да е, платих си акта на следващия ден
, но още тогава ми направи силно впечатление, че явно се "върши" нещо за събираемостта.
Както и да е, платих си акта на следващия ден

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Хубаво. Спират ме на пътя и как знаят, че аз имам неплатени глоби, като същите са изпратени в НАП и НАП ги събира?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Т'ва го има от няколко години! Ако караш с изтекло постановление, книжката на пътя, после ходи се разправяй, ако имаш ВРЕМЕ и нерви!
Внимавайте с актовете
Внимавайте с актовете

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Така да, обаче аз имам неплатени глоби и книжка(нямам, но да предположим). Как КАТ разбират, че имам неплатени глоби и съответно ми вземат книжката? Познавам хора, даже мои близки, дължат пари на КАТ 4-цифрени суми, обаче с това прехвърляне на глобите в НАП, някои хора си взеха книжките от КАТ, а не платиха нищо. Е, тези хора и до ден днешен си карат. Спират ги на пътя, документите изрядни и катаджиите какво?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- vicho
- старши ентусиаст
-
Elesar74 написа:...
ако имаш син талон - би ги у дупе, ако нямаш --> проверка по станцията и чал на книжката, ако полицая е смръдлив

- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Колеги, никой не е в състояние да Ви отнеме книжката просто ей така. Наредбата / която толкова се коментира и е по-скоро проект / е подзаконов нормативен акт и не може да противоречи или пък да има по- широко приложно поле от закона. В ЗДвП си е изброено изчерпателно при какви условия и за какви нарушения се отнема книжката. След като вече Ви е отнета, за да я получите обратно е необходимо да си заплатите глобите / което по своята същност е предпоставка, за да бъде върната, а не причина да бъде отнета /. При положение, че не Ви е отнета, няма законов текст, въз основа на който тепърва да Ви я отнемат за неплатена глоба. Неплатена глоба си е непокрито изискуемо задължение към фиска- парично задължение, което се събира по принудителен ред, с произтичащите от това лихви и разноски.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
vicho написа:Т'ва го има от няколко години! Ако караш с изтекло постановление, книжката на пътя, после ходи се разправяй, ако имаш ВРЕМЕ и нерви!
Внимавайте с актовете
Чак няколко не са. До преди една си карах с акта, дори на изпит за категория ходих с него и не съм имал грижи. В общи линии като се замисля за 21 години шофьорски стаж съм имал талон всичко на всичко максимум две години. Всичкото останало време съм карал с постановления. Най-дълго се задържа едно в мен 4 години

- vicho
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Всичкото останало време съм карал с постановления. Най-дълго се задържа едно в мен 4 години
been there, done that

ама за рекорда ме биеш - моя е 3.5 иърс!

bum_bum написа:vicho написа:Т'ва го има от няколко години! Ако караш с изтекло постановление, книжката на пътя, после ходи се разправяй, ако имаш ВРЕМЕ и нерви!
Внимавайте с актовете
Чак няколко не са. До преди една си карах с акта, дори на изпит за категория ходих с него и не съм имал грижи. В общи линии като се замисля за 21 години шофьорски стаж съм имал талон всичко на всичко максимум две години. Всичкото останало време съм карал с постановления. Най-дълго се задържа едно в мен 4 години
Изменението е от 2007-ма, иначе като стана дума за срокове без талон, само за едно нп ли се брои или може със застъпване да ги смятам?

Tsunami 300+ Drag Team
Tsunami 75+ Drag Team
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Само едно. Мойто се разпадна и се наложи да помоля да ми напишат ново, щото не се четеше 

- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Elesar74 написа:Хубаво. Спират ме на пътя и как знаят, че аз имам неплатени глоби, като същите са изпратени в НАП и НАП ги събира?
На таблетчетата всичко излиза.

- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Haddess написа:Elesar74 написа:Хубаво. Спират ме на пътя и как знаят, че аз имам неплатени глоби, като същите са изпратени в НАП и НАП ги събира?
На таблетчетата всичко излиза.
Ако искат да му излизат и неплатените данъци за имоти и осигуровки- няма законов текст, въз основа на който да отнеме свидетелството при установяване на неплатени глоби. Административнонаказателните правомощия на органите на КАТ се реализират само въз основа на строг формализъм- по точно установена процедура и с ясна индивидуализация на нарушението. След като в закона няма текст, който да позволява и предвижда съответната санкция, няма как да се отнеме свидетелството.
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2