Побоя над 4-дневно бебе в Софиямед
Модератор: Общи модератори
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Побоя над 4-дневно бебе в Софиямед
Има хора които издават присъди , единственото доказано нещо досега е че тая жена не е трябвало да бъде там - да кара двойна смяна в нарушение на закона и болницата носи същата отговорност като акушерката че е допуснала това да се случи .От тук нататък има следствие прокурори съд за установяване кой колко и каква вина носи .Клипа има стойност да насочи следствието в определена посока за събиране на доказателства и улики но само по себе си едва ли е решаващ. Случая е фрапиращ и с огромен обществен интерес , обаче правосъдието затова е прадосъдие - да бъде безпристрастно и да отсъди на всеки според закона а не според това какъв е и кой е .Има вероятност такъв клип да е манипулиран , действието да е извършено с цел прикриване на друго престъпление , с цел насочване евентуално следствие в друга посока ...вероятности много които трябва да бъдат установени .Както казах има съд и прокурор да си свършат работата .В случая ясно е че всеки родител е в правото си да иска най тежкото наказание за такова деяние .
Съгласен съм , обаче я си представи че това детенце е било удряно по същия начин и предната смяна при друга акушерка ? Като гледам материала , ми се струва че това е било редовна практика в това отделение - жената изобщо не се притеснява да налага бебето пред камера .Явно го смята за нормално и не се притеснява от камерата или че извършва нещо нередно .Само тя ли е така ? И само в това отделение ли се държат така с новородените ?Следствието да ги подхваща всичките там замесени ,да си събира доказателствата в случая и да отиват пред съда да си получат заслуженото , иначе пак ще има условни присъди на трета инстанция от безхаберието на журналисти и следователи .
Значи викаш трябва някой друг да каже какво гледаме на клипа и какво се случва... така ли излиза? Т.е. има повече от един вариант да се интерпретира видяното...?
Съгласен съм , обаче я си представи че това детенце е било удряно по същия начин и предната смяна при друга акушерка ? Като гледам материала , ми се струва че това е било редовна практика в това отделение - жената изобщо не се притеснява да налага бебето пред камера .Явно го смята за нормално и не се притеснява от камерата или че извършва нещо нередно .Само тя ли е така ? И само в това отделение ли се държат така с новородените ?Следствието да ги подхваща всичките там замесени ,да си събира доказателствата в случая и да отиват пред съда да си получат заслуженото , иначе пак ще има условни присъди на трета инстанция от безхаберието на журналисти и следователи .
Последна промяна Jordana на 27 Апр 2015, 14:15, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
KUM4o написа:Elesar74 написа:И на мен нещо ми изглежда нелогично. Ако се удариш някъде по-сериозно, еле пък по главата, отокът е там след макс. 10 мин, не след часове. Нещастието е голямо, но истината преди всичко. Не бързайте да раздавате смъртни присъди, преди да има убедителни доказателства за извършено престъпление. Всеки е невинен, до доказване на противното. Противното още не е доказано. Правосъдие с емоции и чувства, не се раздава.
Абе човек ти сляп ли си? Ами ако това е твоето дете този клип няма ли да ти бъде достатъчен да я застреляш? Е това сме българите, щом е чуждо все тая, ама ако е наше глей вко става.....
Мисля, че преувеличаваш и говориш прибързано. Обръщението ти към мен, е показателно за културата ти. Аз въобще не вярвам, че това, ако е твоето дете, ти ще я застреляш, както твърдиш. На приказки всеки е силен, виж действията са друга бира. Ако това е моето дете, ще търся истината и справедливост. Интересно в този клип е каква е тази болница, в която из някакъв коридор за разхвърляни новородени бебета в някакви колички? Тази жена, защо не е болнична униформа, бяла престилка или нещо друго, а е с някаква тениска? Лицето й не се вижда добре, но да предположим, че е въпросната г-жа. В такъв случай, за това посегателство, тя трябва да бъде наказана с цялата сторгост на закона. Обаче това, което видях аз на клипа е, че от такъв бой и очевидни опити за убийство, как това дете е живо изобщо? На новородените главичките са им направо меки, а като виждам колко пъти беше ударено по главата, това дете е чудо, че е живо. Тия удари биха му смачкали главата мисля и оттам да умре. Все пак, нека тия, които са натоварени с разследването, да кажат каква е истината и тогава нека се задейства справедливостта. Ако всеки може да застрелва всекиго, тогава можем да разпуснем и съда и прокуратурата и половината полиция и да вземем нещата в свои ръце.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Не, обръщението ми към теб е учудване от това, че от явен побой ти говориш за доказателства за извършено престъпление. Не видях от какво точно съдиш каква ми е културата, но ето такива изроди са бича на ежедневието ни. Тази не знам как да я нарека може би създаде поредния инвалид, дай боже детенцето да се оправи. Не знам да ли имаш деца, ако нямаш желая ти да усетиш какво е да си баща и как би треперил върху детето си. Аз съм на 24 и имам 5 месечно момченце, ако някой му посегне така, най-малкото ще е в гипсово корито гарантирам. Какво заслужава човек при опит да убие друг, малко крумовски закони бих казал аз. И съм ЗА смъртно наказание да присъства в наказателния кодекс като присъда, защото това, което гледаме на клипа, където и да е сниман той е особено жестоко посегателство върху невинно човешко създание. Джигити с джипове ни блъскат децата и се разхождат като пичове, ненормални медицински служители създават инвалиди, заради психичните си отклонения и ние седим и казваме ма няма доказателства. Това ако се беше случило в Америка тази да е ликвидирана.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Jordana написа:Съгласен съм , обаче я си представи че това детенце е било удряно по същия начин и предната смяна при друга акушерка ? Като гледам материала , ми се струва че това е било редовна практика в това отделение - жената изобщо не се притеснява да налага бебето пред камера .Явно го смята за нормално и не се притеснява от камерата или че извършва нещо нередно .Само тя ли е така ? И само в това отделение ли се държат така с новородените ?Следствието да ги подхваща всичките там замесени ,да си събира доказателствата в случая и да отиват пред съда да си получат заслуженото , иначе пак ще има условни присъди на трета инстанция от безхаберието на журналисти и следователи .
Това, че трябва да се направи по-общо разследване на ситуацията изобщо не променя нещата, които се виждат на камерата... дали го е удряла и друга "акушерка" или не по никакъв начин не променя факта, че това говедо така блъскаше и удряше бебето... мен ме дразни факта, че почват да се обясняват някви неща, дето по една или друга причина умаловажават или дори "обясняват" държанието й... двойна смяна, преуморена, ала-бала, не е трябвало да е там и прочие, и прочие... това са пълни глупости и недоумявам как някой е тръгнал да обяснява ситуацията с подобни "смекчаващи вината обстоятелства"... ако го е била и друга "акушерка", значи тая е по-малко виновна ли, какво?
Но да, според мен подобни хора, за подобни деяния, трябва да получават жестоки присъди... за да е ясно на останалите, които правят или биха направили нещо такова... и това не се отнася само за тази акушерка... но и за всякакви подобни деяния... те сега сигура ще пледират за невменяемост и това, че не е знаела какво прави, била е умопомрачена... и ще я скрият в някоя лудница за малко, пък после като мине известно време направо да я пуснат... да ходи да работи в някоя болница акушерка, ако може и никой няма нищо против...
Такива хора трябва да ходят с отличителни "знаци" по тях, които да показват що за мърша са... и всеки да ги вижда, постоянно... цял живот да търпи погледите и презрението на хората...
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Mollov написа:Това, че трябва да се направи по-общо разследване на ситуацията изобщо не променя нещата, които се виждат на камерата... дали го е удряла и друга "акушерка" или не по никакъв начин не променя факта, че това говедо така блъскаше и удряше бебето... мен ме дразни факта, че почват да се обясняват някви неща, дето по една или друга причина умаловажават или дори "обясняват" държанието й... двойна смяна, преуморена, ала-бала, не е трябвало да е там и прочие, и прочие... това са пълни глупости и недоумявам как някой е тръгнал да обяснява ситуацията с подобни "смекчаващи вината обстоятелства"... ако го е била и друга "акушерка", значи тая е по-малко виновна ли, какво?
+1 ... Даже ми е необяснимо как някой ще почне да я защитава тази ...
По-интересното е обаче, че има хора които някак приемат едва ли тези "факти" ... Нищо към никой ... Просто не е логично някак си !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

Според мен бебето е искало да я захапе смъртоносно и тя се е защитила, всеки би го направил. Звучи ми най-логично, пресните бебета са особено опасни...
Още някой няма ли да я защити
Още някой няма ли да я защити

- mitkyyyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 328 ,318is , 330ci e46
- Мечтае да кара: ///м3 - е30 , е36 , е46 ... W124 Е500
- Детайли за колата: кон
ИЗРУДИ , ТАЯ ДА ЛЕЖИ ДО ЖИВОТ . ТОЯ КАТИЛ МРАСЕН
Нямам думи 

Дори има наглостта да каже, че не е виновна и иска да си ходи вкъщи....

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Човек отстрани може да съди, да убива да коли и беси, са на този на който му се е случвало обаче му е ясно как стават нещата.
Преди известно време в яслата едната лелка беше посягала на синът ми и имаше удари - ми да минало ми е през главата да я стрелям, ръгам, бия и кво ли не. Ама не смятам, че това е правилния подход. Това беше един от случаите в които справедливост имаше и служителката беше съкратена на следващия ден.
Саморазправата е опасен път, рискуваш да погубиш собствения си живот и битие и този на близките ти, ако решиш да пуснеш куршума на някой видно.
Има си правосъдие, ако то не си свърши работата ... има и други начини. Все пак ако някога се случи подобно нещо, пак бих се опитал да ползвам законови механизми за решаване на проблема.
Относно битото бебе, сигурен съм, че случая ще бъде разнищен.
Преди известно време в яслата едната лелка беше посягала на синът ми и имаше удари - ми да минало ми е през главата да я стрелям, ръгам, бия и кво ли не. Ама не смятам, че това е правилния подход. Това беше един от случаите в които справедливост имаше и служителката беше съкратена на следващия ден.
Саморазправата е опасен път, рискуваш да погубиш собствения си живот и битие и този на близките ти, ако решиш да пуснеш куршума на някой видно.
Има си правосъдие, ако то не си свърши работата ... има и други начини. Все пак ако някога се случи подобно нещо, пак бих се опитал да ползвам законови механизми за решаване на проблема.
Относно битото бебе, сигурен съм, че случая ще бъде разнищен.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Имам две деца. Не можах да изгледам клипа. Не дай си боже да видя подобно нещо не ми трябва никой - нито съд, нито нито полиция. Аз съм спокоен човек, но тази ще си получи заслуженто веднага, на момента, пък после да става каквото ще.
Иначе колегата изказал се преди мен е напълно прав.
Иначе колегата изказал се преди мен е напълно прав.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
deyan-enchev написа:Човек отстрани може да съди, да убива да коли и беси, са на този на който му се е случвало обаче му е ясно как стават нещата.
И съкратена от работа... и какво? Ще си намери работа другаде... направо си я уплашил... сега си представи, че се нареди някъде другаде да гледа деца и отново им посегне... защото й е бил даден шанс отново да го направи.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Виж, за мен това беше добро решение. Справедливо, разумно и най-вече умерено.
Всеки има глава на раменете си и сам си носи кръста. Какво предлагаш да я убия да я нарежа на парчета и да я закопая някъде ли? За нейните деца дали това е най-добре? Тя бие ли ги? Не знам и не ме вълнува. Това че ще отиде просто ей така в друго ОДЗ не е вярно. Имат си досиета и всеки би я наел единствено знаейки за инцидента и за причината за съкращението.
Според големината на злината има и различни типове мерки, които човек може да предприеме. Предполагам, че ако някой се държи с детето ми по-зле от нея има шанс да обмисля и алтернативи.
В нашия случай говорихме с жена ми и решихме, че ще изберем разговор с директорката, с психолози и ще опитаме да минимализираме щетата за детето. След няколко срещи всичко се нареди и малкия забрави за малтретирането.
Това с "направо си я уплашил" не го разбрах. Аз не съм плашило и не искам да плаша хората, в мой интерес е да съм харизматичен, спокоен и красив, за да вадя кинти и да си правя кефа. Не да лежа по затвори, затова че някоя недоебана мастия не може да си контролира нервите.
Всеки има глава на раменете си и сам си носи кръста. Какво предлагаш да я убия да я нарежа на парчета и да я закопая някъде ли? За нейните деца дали това е най-добре? Тя бие ли ги? Не знам и не ме вълнува. Това че ще отиде просто ей така в друго ОДЗ не е вярно. Имат си досиета и всеки би я наел единствено знаейки за инцидента и за причината за съкращението.
Според големината на злината има и различни типове мерки, които човек може да предприеме. Предполагам, че ако някой се държи с детето ми по-зле от нея има шанс да обмисля и алтернативи.
В нашия случай говорихме с жена ми и решихме, че ще изберем разговор с директорката, с психолози и ще опитаме да минимализираме щетата за детето. След няколко срещи всичко се нареди и малкия забрави за малтретирането.
Това с "направо си я уплашил" не го разбрах. Аз не съм плашило и не искам да плаша хората, в мой интерес е да съм харизматичен, спокоен и красив, за да вадя кинти и да си правя кефа. Не да лежа по затвори, затова че някоя недоебана мастия не може да си контролира нервите.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Абе куршум чак не бива
А представяш ли си да посегне на някое дете от "махалата" ? "200 братя цигани" веднага ще и видят сметката
А представяш ли си да посегне на някое дете от "махалата" ? "200 братя цигани" веднага ще и видят сметката
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Това е така, циганите ще използват сила, но те и нямат какво да губят.
Още по-малко пък някой да им търси сметка каквато биха търсили на бял данъкоплатец.
ПС: Куршуми не, там има балистика.
Още по-малко пък някой да им търси сметка каквато биха търсили на бял данъкоплатец.
ПС: Куршуми не, там има балистика.

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Вижте, никой няма да има смелост да я застреля .. Такъв е лафа както се казва !
Това с римляните бепе интересно ... Даже може да се пробва, да видим какво ще стане

Това с римляните бепе интересно ... Даже може да се пробва, да видим какво ще стане

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4