Климатик и фреон
Модератор: Общи модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Климатик и фреон
Може ли климатичен майстор да ми събере фреона, и като добавя още два цилиндъра да го върне обратно + допълване?
Е46 е колата и идея си нямам, кое, колко струва при въпросните майстори.
Мерси предварително.
Е46 е колата и идея си нямам, кое, колко струва при въпросните майстори.
Мерси предварително.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Климатик и фреон
Може разбира се ... 

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Може, но няма да ти се отрази сериозно в цената.
Все пак по правилно е да ти го дръпнат с машина, а не да го изпуснеш в атмосферата.
Аз тук в София пълня климатици (празни, а не допълване) на 50 лева без значение колко събира дадената кола, ако искам само допълване е 25 - 30 лева давам и ме устройва.
Все пак по правилно е да ти го дръпнат с машина, а не да го изпуснеш в атмосферата.
Аз тук в София пълня климатици (празни, а не допълване) на 50 лева без значение колко събира дадената кола, ако искам само допълване е 25 - 30 лева давам и ме устройва.

Самият фреон не е скъп, килограмът на 134а(този, с който са почти всички автомобили, с изключение на най-новите, които са с 1234y и стари модели, все още със стария фреон R12) е около 12-15лв, в зависимост от производителя и количествата, които се купуват. Повечето климатични системи на автомобилите събират около 1кг. Услугата се оскъпява, от положеният труд от страна на майсторите.
При некоректна работа е хубаво системата да се източи, след това да се напълни с азот и да се изчака за евентуални пропуски. Вариант е също да се ползва оцветител за пропуски или да се ползва уред-пропускотърсач. Ако всичко е точно, се зарежда.
Директно допълване не е удачен вариант, имайки предвид, че системата е херметична и ако има липса на фреон, това означава, че някъде има пропуск.
При некоректна работа е хубаво системата да се източи, след това да се напълни с азот и да се изчака за евентуални пропуски. Вариант е също да се ползва оцветител за пропуски или да се ползва уред-пропускотърсач. Ако всичко е точно, се зарежда.
Директно допълване не е удачен вариант, имайки предвид, че системата е херметична и ако има липса на фреон, това означава, че някъде има пропуск.
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
На е46 320д системата събира 680 грама фреон. Така е по книжка
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Ако ще го правиш в Бургаска област съм ти написал на ЛС инфо за човек!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
6 мнения
• Страница 1 от 1