Маргел бул Гешов - Некачествена работа

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Маргел бул Гешов - Некачествена работа

Мнение от ociata » 30 Апр 2015, 12:13

Здравейте, почти съм сигурен че имаше раздел(или тема) където се постваха подобни теми но не успях да го намеря. Моля модераторите да ми преместят мнението където е по-коректно.

По стечение на обстоятелствата вече не търкалям БМВ, но историята е доста поучителна и надявам се ще ви замисли и вас преди да отидете там.

Отидох на 17.04 вечерта за едни втулки за "новите" ми джанти. Понеже имах нужда и от гуми ги питах за цена и кога могат да ги монтират - на следващия ден пътувах за провинцията и не исках да разкатавам Мишелинките на 20+ градуса. Цената беше приемлива, макар и не най-добрата на пазара(279лв за Goodyer 225/50/17) и се разбрахме да му звънна в събота(18ти) към 9:00 да ми каже ще ме вреди ли сутринта за да мога после да замина. Звъннах аз каза идвай максимум час и си готов. Отидох и качиха колата чак към 11 и нещо. Сложиха гумите на джантите, балансираха и хоп на колата. Директно я вдигнаха и за регулаж на преден/заден мост. Не съм го искал, не сме говорили за него - но викам айде 50лв няма да ме завалят, тъкмо ще се види как е след зимата. Платих им 1200 и нещо лева(пазя си фактурата, като дори ме чарджиха 1лв/бр за чувалчета за зимните гуми). Тръгвам аз и още в София забелязвам че волана ми не е центриран а леко в ляво?! Побеснях но вече закъснявах и си казах ще отида някой друг ден да го изправят. По-лошото е че на магистралата се оказа че гумите бият жестоко - от 110 до 160 си тресат мъжката.

На следващия ден(неделя 19ти) пак цъфнах там за рекламация. Гледаха ме учудено как така бие и казаха трябва да изчакаш другите коли пред теб и ще я погледнем. Съгласих се и си отвисях нови 3 часа. Когато ми дойде реда се почна едно чешане по главите едно чудене. Общо взето направиха всичко отначало - баланс на гуми + реглаж. Момчето накрая ми вика не знам какво е станало но всичките гуми се бяха разбалансирали :kuku: - сега ще бъдат наред. Викам си айде случва се нещо не са били на кеф предния ден не са го нацелили сега всичко ще е чук. Тръгнах си и с ужас установих че волана пак си е леко наляво и почнах да се съмнявам че и гумите са балансирани... За съжаление обаче бях зает и няколко дни не можах да я тествам като хората. Може би се досещате че в момента когато успях да я тествам гумите отново си биеха на куче - този път биенето започва още от 90-100!

Писах им на oplakvane@margel.info - никакъв отговор. Не мисля да си губя времето и нервите трети път да ходя в сервиза им на място, защото един път е грешка втори път е некадърност!

Силно ви препоръчвам да избягвате въпросния сервиз за да нямате проблеми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Маргел бул Гешов - Некачествена работа

Мнение от bum_bum » 30 Апр 2015, 12:19

То да са само те така с мед да ги намажеш..

На мен ми направи впечатление в Диана. Има обикновен баланс и прецизен баланс. На различни цени. По моето виждане ако баланса не е прецизен то гумата реално няма баланс.. или нещо бъркам? :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 30 Апр 2015, 12:33

Ами не виждам как ще има горе/долу баланс. Звучи ми като позабременяла съм или малко е умрял... :mhihi:

От всичкото най-много ме е яд за волана. Айде че са некадърни и не могат един баланс да направят бих го преглътнал някак(макар и затова да не са прави). Но защо тръгнаха да пипат нещо перфектно и само го оакаха :banghead: Уж си взех по-нова кола(2012) за да ми е по конец всичко и да нямам разправии с майстори и сега пак същата история :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 30 Апр 2015, 12:39

bum_bum написа:То да са само те така с мед да ги намажеш..

На мен ми направи впечатление в Диана. Има обикновен баланс и прецизен баланс. На различни цени. По моето виждане ако баланса не е прецизен то гумата реално няма баланс.. или нещо бъркам? :dunno:

Така е колега, за нормалните хора гумата или е балансирана или не е, но в България явно има два вида баланс :D :D При нас винаги е по различно, отколкото при нормалните държави...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 30 Апр 2015, 12:52

За Диана на околовръстното и аз може да добавя някой неща:
Отивам и купувам чисто нови гуми, 15 цола, монтират ми ги и тръгвам, карам колата, обаче като пусна волана, ходи на дясно...
На другия ден пак отивам за рекламация, онези ми викат да взема да дойда след 2 дена, щото тези, дето ми слагали гумите днес не били на работа, и принципа при тях бил такъв, че който бил сложил гумите, той отговарял. Обясних им че хич не ми дреме кой е слагал гумите, защото аз не отивам при конкретен "гумаджия", ами си купувам гуми от фирма "Диана" и си плащам на "Диана" за монтажи и тн. Освен това им обяснявам че гумите са дефектни, защото след като са с еднакво налягане и ходи колата на една страна, значи че диаметъра на гумите не е правилен.
Балансираха ги отново и ми препоръчаха горната схема, че само който ги бил сложил, само той можел да направи рекламация...
Предстоеше ми пътуване и нямах никакво време да се занимавам с идиоти, и така останаха нещата, сложих ги от зад и повече никога нищо от "Диана"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 30 Апр 2015, 12:56

Да, в "Диана" на Околовръстното на Симеоново не могат да монтират, регулират или каквото е там.
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 30 Апр 2015, 13:42

Веднъж и аз ходих при тия от Диана на Околвръстното. Представяте ли си, разкарах се 300 км. в една посока за да отида при тия. И си тръгнах и с това, с което и отидох, проблема. Беше преди няколко години, но така като гледам от мненията, нещата не са мръднали напред.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 30 Апр 2015, 14:15

По принцип, ако работят с кофти машини или са недърници и не могат да ги калибрират, колкото и пъти да ти правят баланс винаги ще е зле. Така, че венъж ако са се осрали няма смисъл да се гурби време и нерви пак при същите...

Аз колко пъти съм балансирал едни и същи гуми докато попаднах на хора дето знаят кво правят...

Потребител
Аватар
Кара: 318ti
Детайли за колата: 318ti M-technik

Мнение от Бобито » 30 Апр 2015, 14:39

На мен ми е много чудно като взимат 35 и повече лева за регулиране на една елементарна сходимост, на повечето коли, как почти винаги оставят волана накриво. Аз отдавна съм спрял да ходя по "майстори" и почти всичко по колата си правя сам!

Слави
Аватар

Мнение от © » 30 Апр 2015, 15:05

Те самите машини си имат нормален и прецизен баланс - заставаш гледаш 0:0
Пуска другия режим - хоп има разлика :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 30 Апр 2015, 15:18

© написа:Те самите машини си имат нормален и прецизен баланс - заставаш гледаш 0:0
Пуска другия режим - хоп има разлика :mhihi:

другото се нарича "оптимизация", върти се и гумата спрямо джантата.
Прави се на високоскоростни гуми и автомобили и струва доста пари.

Слави
Аватар

Мнение от © » 30 Апр 2015, 15:21

Не съм много запознат, но мисля, че машината просто игнорираше отклонението под еди колко си грама
Това за което говориш ти сигурно си заслужава по-скъпата цена

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 30 Апр 2015, 15:44

[quote="ociata"][/quote]

аз от маргел в Младост не съм доволен. същото нещо беше, не бяха балансирани добре гумите - аз щото очаквах, тръгнах направо да покарам малко и като видях, направо се върнах при тях - балансираха ги пак и после пак същата простотия.

не бих отишъл пак при тях, но то пък и къде да отидеш...

принципно автомеханик е професия, за която се учи - струва ми се теорията (обучението) е доста по-важно от това да почнеш работа в квартален сервиз.
за повечето неща си има уреди/инструменти (в това число и машините за баланс) и не трябва кой знае колко сръчност, а знание как да ги използваш.
също и болтовете не трябва да се презавиват, така че да не може да ги развиеш, ако спукаш гума някъде..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 30 Апр 2015, 15:55

Denmark написа:...
също и болтовете не трябва да се презавиват, така че да не може да ги развиеш, ако спукаш гума някъде..

Заради такива си сложих един метър тръба 3/4 в багажника.
За да я ползвам за удължение на кръстатия ключ и си развивам болтовете де, не да навивам "майсторите" :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 30 Апр 2015, 16:03

Добре де, аз като пълен лайк да питам.
Тая машина има едно копче, и мониторче, което ти показва къде точно да сложиш тежеста и колко да е голяма. Как е възможно да се объркат тези две неща?

Следваща

Назад към Извън Темата