Формула 1 - начало на сезон 2015г.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Re: Формула 1 - начало на сезон 2015г.

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 20 Апр 2015, 16:40

Супер състезание, едно от най-интересните за сега. :)
Имаше много битки и изпреварвания. Страхотно каране направи Кими, показа още веднъж колко го бива.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е34
Мечтае да кара: Е34 М5

Мнение от d.raychev » 21 Апр 2015, 9:40

Кими показа колко е добър за пореден път.Като цяло фаворитите от години са ми Райконен и Алонсо и много ме е яд за некъсмета на макларъните...
popowski написа:
един приятел от асеновград ми каза че я знае тая ифа , била в пламъци и вериги ,пишело нещо като 700++ к.с. отзад .на обратния завой преди бачково карала на заден ,а като спре един младеж я връзвал за ограда или дърво да не избяга :lol: :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 21 Апр 2015, 17:45

Е... и аз съм фен на Кими, но нали се сещате, че това изпреварване стана уж поради технически нередности с колата на Розберг. Сега дали 100% е така не знам и ми е интересно да разбера. И да не е - Розберг е известен с това, че под напрежение допуска непредизвикани грешки. Виж, ако беше Хамилтън отпред нещата щяха да станат мнооооооого трудно. Явно колата започва да пасва все повече на Кими и резултатите се виждат, но и самия Аривабене още не бърза да преподписва договора на финландеца, за да го държи мотивиран. Искам да кажа, че е добре да се различава кога един пилот взема предимство поради невъзможност на другия да се бори или пък допускане от другия на някаква подобна грешка. Не че не е изключително важно дето се вика просто да си бърз и да си държиш линията и да чакаш предния да сгафи, защото има пилоти, които и това не умеят. Дано не бъда разбран грешно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525dA
Мечтае да кара: BMW E39 M5

Мнение от audi_rulzzz » 01 Май 2015, 14:59

https://www.youtube.com/watch?v=NhHVkfLJ3pg

21 години от смъртта на най великия.
Поклон :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 01 Май 2015, 19:49

Поклон пред паметта му! :bowdown:
За мен той е пример как трябва един пилот да се отнася към кариерата си и с каква емоция трябва да сяда в болида. А финесът, с който е карал е без коментар. Мой приятел ми даде преди малко това видео https://www.youtube.com/watch?v=NhHVkfLJ3pg и от 5 мин. са ми насълзени очите...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Май 2015, 20:44

По онова време ги даваха по Националната телевизия ако не се лъжа. Сена, Прост, Менсъл и т.н.. и колите бяха красиви и бързи и тия бяха мъже, а не като днешните манекенки.

Сега Кими прегазва шикана с 200 километра без изобщо да мисли и го боли фара, а ние се кефим колко велик пилот бил. Ако беше преди 20-тина години щеше да си е заминал вече. Маса пък благодарение на технологиите живее вече 20-ти живот вече. Разглезиха се много.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 03 Май 2015, 13:57

Аз затова съм си съсредоточил интереса върху WEC шампионата. Хем колите са на върха на технологиите, хем борбата между тях е уникална. Вчера в 6-те часа на Спа до последните 10 минути не се знаеше кой ще води до финала. Чак не смея да си представя какво ще е на Льо Ман, пък и в другите кръгове до края на сезона. Тъй че има какво да се гледа. Но да - всички искаме Формула 1 да е това, което беше даже и в недалечното минало. Аз започнах да гледам 2006 и скучно състезание почти нямаше. Сега почти няма интересно такова...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 03 Май 2015, 14:40

По-скоро във Формула 1 трябва да има голяма свобода в инженерен аспект, а ограничението да е в парите, за да може да има голям брой участници (отбори). Както и да се позволят използване на технологии от минали сезони, но пък за използване на иновации да има стимул също. Основата на едно състезание за мен са участниците. Има ли интересно състезание, ще дойдат и зрители и спонсори и прочие.
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 03 Май 2015, 18:35

Колко повече отбори да има? И колко по-талантливи участници? Аз по-рано в темата писах защо според мен състезанията не са така интересни - няма презареждане с гориво; набляга се върху всячески стратегии, едва ли не за да се избегне директна битка, и прочие. Неща, все типични за ендюрънс състезания. И въпреки това в ендюрънса стават 100 пъти по-интересни битки. И тия различни смеси гуми - равенство в битката има почти само след старта, след това един с меки, друг с твърди и се изпреварват като спрели. Вчера в WEC за сефте видях едно от аудитата да пусне друго, което и без това го изпреварва с обиколка. Това беше оформено като отборна заповед. На фона на тези в Ф1 беше направо като молба към пилота... Е такива неща ми се въртят в главата като коментар на ситуацията. Истински състезания ще има тогава, когато има баланс на силите. Добри пилоти има предостатъчно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 03 Май 2015, 19:14

Под повече участници, имах в предвид повече които са в една лига. В момента има все едно 2-3 шампионата на една писта като скорост, а за да е интересно състезанието трябва примерно 10 коли поне да са с близко темпо... Примерно Мейнър карат тая година, само за да вземат 50-те милиона от миналия сезон (понеже се раздават в края на тоя премиите) и ако може да минат с под 50 милиона разходи за целия сезон. Разликата в джоба, а не са там случайно на 3 мин след 1вия...
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 08 Май 2015, 11:04

Винаги е имало стратегии във Ф1. bum_bum няма как нещата да са както преди 20 години защото технологиите се развиват. И какво според теб няма нужда от сигурност и ще е яко пилоти да умират?
Според мен трябва да махнат някой ограничения но сигурност трябва да има. Бианки щеше да е умрял ако катастрофата беше през 1994 с тогавашната "сигурност"
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Май 2015, 13:35

Никой не иска да умират пилоти със сигурност. Просто се разглезиха от технологиите и повишената сигурност и карането е някак вече между другото. Нещата се случват в Инстаграм, Туитър и Фейсбук повече, отколкото на пистата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 08 Май 2015, 14:52

Не съм съгласен че е между другото карането. Може да не е като едно време, но според мен подценнявате днешните пилоти. От телевизора не можеш да се разбере какво е да караш такива коли, изглежда лесно, но трябва да си карал за да добиеш ясна представа. ;)
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 08 Май 2015, 15:36

Какви "технологии" се развиват? Двигателите са замръзени, скоростните кутии са ограничени, електрониката е универсална, гумите са едни и същи, забранение са всякакви електронни помощници??? Системите КЕРС? Колите са с 10 секунди по-бавни от тези отпреди 10 години.

Колеги, четете какво пишете :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 08 Май 2015, 16:35

В сравнение с 94-та има развитие на технологийте ама веднага да се правиш на интересен. ;)
Това че колите са по-сигурни не е развитие, това че има хибридни техноллогий не е развитие.
Ти чети какво пишеш..
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата