Мога ли да си внеса кола без да я регистрирам (и карам)?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: E63 M6, Е32 750iL highline
Мечтае да кара: Lotus Elise

Мога ли да си внеса кола без да я регистрирам (и карам)?

Мнение от s52b32 » 04 Май 2015, 2:35

Обмислям един вариант да внеса едно БМВ, което (почти) не върви и да му правя ремонти, обръщане на скоростите от автоматик към ръчни, ново окачване и т.н. - да работя по него малко по малко в продължение на, да кажем, 1-2 години когато имам време. Има ли вариант да не плащам никакви данъци, такси, застраховки и т.н. в продължение на това време?

Самият внос може да е или на собствен ход (ако тръгне колата) или на автовоз.

Мерси.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N47

Re: Мога ли да си внеса кола без да я регистрирам (и карам)?

Мнение от plamen_nedkov » 04 Май 2015, 10:17

ДА, има. От автовоза ти я сторават в гаража/двора и там си седи колата. След това като решиш да я регистрираш с репатрак си я караш в КАТ и там си я регистрираш с документите, които са ти дали при покупката и така. Като не е ригистрирана не се заплащат никакви данъци и застраховки.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 04 Май 2015, 10:30

Но ако е на улицата ще те "потърсят".
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 04 Май 2015, 11:13

По закон ако е внесена от частно лице има срок в който трябва да се регистрира, но това само по закон.. сиреч нямаш никакъв проблем, ако искаш да си я регистрираш след година две, стига да си имаш необходимите документи.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 04 Май 2015, 11:56

predel написа:Но ако е на улицата ще те "потърсят".

Съмнявам се.
На паркинга пред блока има кола без регистрационни номера, която седи от 2 години, никой не го е потърсил собственика.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 04 Май 2015, 13:53

b00st написа:

Съмнявам се.
На паркинга пред блока има кола без регистрационни номера, която седи от 2 години, никой не го е потърсил собственика.

Значи, Вашия общински съвет не си е на мястото ;)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Потребител
Аватар
Кара: E63 M6, Е32 750iL highline
Мечтае да кара: Lotus Elise

Мнение от s52b32 » 04 Май 2015, 14:05

Мерси. А после като дойде време да я регистрирам, да не ми поискат пътен данък със задна дата? И също, сигурни ли сте, че няма да е проблем да се "прехвърли" на мое име след толкова много време? (като преди това е била собственост на частно лице в Германия)

И още нещо: ако се внесе на собствен ход с транзитни номера, това променя ли нещо? На границата ще ми изготвят митническа декларация... тя има ли някакъв срок на давност?

Потребител
Аватар
Кара: 530i V8
Мечтае да кара: 324TD

Мнение от E30HaKuC » 04 Май 2015, 14:32

А ако автомобилът е в движение, може ли да кара временно с бг транзитни номера? Прави ми впечатление, че масово се кара с такива номера, които са изтекли миналата година.
R4L
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5, Е46 330 XI
Мечтае да кара: X6

Мнение от Sportakus » 04 Май 2015, 19:48

s52b32 написа:Мерси. А после като дойде време да я регистрирам, да не ми поискат пътен данък със задна дата? И също, сигурни ли сте, че няма да е проблем да се "прехвърли" на мое име след толкова много време? (като преди това е била собственост на частно лице в Германия)

И още нещо: ако се внесе на собствен ход с транзитни номера, това променя ли нещо? На границата ще ми изготвят митническа декларация... тя има ли някакъв срок на давност?

Споко, нямаш проблем, както и да е вкараш докато не я реqистрираш нищо няма да плащаш, нито ще те търси някои и на ход да я дакараш е все тая. Като решиш да е реqистрираш отиваш в кат с доqовора за покупка и талона на колата взимаш си едни наш транзитки и с тях караш колата в кат за постоянни номера :yes:

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 04 Май 2015, 19:59

s52b32 написа:Мерси. А после като дойде време да я регистрирам, да не ми поискат пътен данък със задна дата? И също, сигурни ли сте, че няма да е проблем да се "прехвърли" на мое име след толкова много време? (като преди това е била собственост на частно лице в Германия)

Няма прехвърляне.
Ако искаш пиши ми на ЛС да ти обясня как седят нещата, да не пишем тук. Като ще кажеш от коя държава говорим на въпрос..

E30HaKuC написа:А ако автомобилът е в движение, може ли да кара временно с бг транзитни номера? Прави ми впечатление, че масово се кара с такива номера, които са изтекли миналата година.

Може, те за това са транзитните номера. С изтекли номера надали много хора карат...
Важът един месец, като цената им е около 30 лева. Преди време след като изтечеше месеца не можеше да им удолжиш срока, но от известно време може да се удължавз срока им - без огрничение, всеки месец си ги удълважаш. Първото вадене струва около 30-тина лева, но следващите пъти са малко по-скъпи понеже колата вече монава каналите за справка на шасито и номер на мотор.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 05 Май 2015, 13:46

predel написа:
b00st написа:

Съмнявам се.

Значи, Вашия общински съвет не си е на мястото ;)

То не знам кой си е на мястото в БГ...

Потребител
Аватар

Мнение от E30HaKuC » 05 Май 2015, 18:33

E30HaKuC написа:А ако автомобилът е в движение, може ли да кара временно с бг транзитни номера? Прави ми впечатление, че масово се кара с такива номера, които са изтекли миналата година.

Може, те за това са транзитните номера. С изтекли номера надали много хора карат...
Важът един месец, като цената им е около 30 лева. Преди време след като изтечеше месеца не можеше да им удолжиш срока, но от известно време може да се удължавз срока им - без огрничение, всеки месец си ги удълважаш. Първото вадене струва около 30-тина лева, но следващите пъти са малко по-скъпи понеже колата вече монава каналите за справка на шасито и номер на мотор.[/quote]

Ясно, а след като изтече срокът и искаш да го удължиш, нови номера ли се взимат или продължаваш със старите? Ако ти удължават срока на старите на хартия и си караш с тях, това обяснява защо виждам толкова коли с транзитни номера до 2014. Не всички табели са със срок 30 дни, защото на някои пише само 15 без месец.

Кола спряна от движение, мога ли да я карам с такива номера, ако й направя преглед и гражданска?
R4L
Изображение

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 05 Май 2015, 21:10

E30HaKuC написа:
Ясно, а след като изтече срокът и искаш да го удължиш, нови номера ли се взимат или продължаваш със старите? Ако ти удължават срока на старите на хартия и си караш с тях, това обяснява защо виждам толкова коли с транзитни номера до 2014. Не всички табели са със срок 30 дни, защото на някои пише само 15 без месец.

Кола спряна от движение, мога ли да я карам с такива номера, ако й направя преглед и гражданска?

При всяко подновяване ти дават нови номера и издават нов временен талон (то е разбираемо за талона, щом дават нови номера).
Преди време лепяха винаги лепенка до кой месец важат, но вече не го правят и номерата си идват само с лепенката за годината, а лепенка за месеца дават и може да я лепнеш може и да не я. (няма проблем)
Транзитните номера вежът един месец. Като изтекът ги поновяваш пак за един месец. Дилърските номера които са почти същите като транзитните на вид (само буквата в средата е друга) важът за една година, но там цената и условията за ползване са други.

Кола спряна от движение не мисля че можеш да й извадиш транзитни номера, даже съм сигурен че не може.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ivanhow » 05 Май 2015, 21:28

Колега, щом ще купуваш колата от Германия нямаш никакви проблеми. При покупката се попълва договор между теб и продавача. С този договор си докарваш колата в БГ и започваш да си я правиш колкото време си искаш. И преди да я регистрираш в КАТ, от интернет си дърпаш нов договор на немски- празен. Попълваш данните от стария договор. За дата пишеш седмица назад и си готов. И отиваш в кат. Като те питат как си я докарал, казваш на платформа я докарах с един приятел. Нито глоби, нито нищо. И това е. Какви транзитни номера какви 30 лева ще даваш. Няма смисъл.

Потребител
Аватар

Мнение от E30HaKuC » 05 Май 2015, 23:11

Bavarcho написа:
Кола спряна от движение не мисля че можеш да й извадиш транзитни номера, даже съм сигурен че не може.

Някъде бях чел(май в тунинг.бг), че според закона може да се вадят транзитни номера и за кола, която е спряна от движение. Иначе излиза, че не мога да си я закарам на ход до майстори, за преглед или до КАТ, за да я пусна отново в движение.
R4L
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата