Audi A3 - за жената?
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Re: Audi A3 - за жената?
Относно въпроса ти за моторите с турбо - не, не отпадат като вариант. Имам лични наблюдения върху Ауди ТТ 1.8Т 180 коня с газова. Не създава проблеми и разхода е добър. Лично аз вече не искам да чувам за кола на газ, но всеки сам си решава. Също така не искам и да чувам за кола без турбо
И не изключвай дизелите - точно това 1.9 тди е всеизвестно със здравината, икономичността и пъргавината си. В момента съм с такова, само че на Ибиза. Всичко е 6, като изключим возията, но при А3 със сигурност ще е с няколко идеи по-добра.

- OkObOkO
- Потребител
-
- Кара: 1.9 TDI
- Мечтае да кара: 335d
stambo_81dg написа:1.9tdi 90 или 110к.с. Много здрави мотори с добра динамика и нисък разход.

Търкалям близо 2 години точно 1.9 tdi 90к.с и съм доволен от съотношението динамика/разход. Моята е 2001г., която е фейса и ти препоръчвам да търсиш фейслифт.
Избора за мен е или 1.9тди или 1.8 тръц, другите ги отпиши.
Единствения по-сериозен проблем, който ми е направила за това време, е че рециклирах рейката, защото протече. Но това е често срещано при А3 и Голф4 - рециклирането ми излезе 150лв. + други разходи за хидр.течност + нови накрайници и маншони.
Не знам, кой се оплаква от ходовата на този модел, след като е здрава и изключитено евтина ?! Това не е А4 с алуминиеви носачи.
Разход от миналата седмица - 497км -> 25.71литра = 5.17 > 300 км магистрала, 100км извънградски и останалите може да ги броим за околовръстен път. Магистрала + извънградското с 120км/ч - 3 възрастни + багаж, климатик през половината километри.
Градското при мен варира от 6.5 до 7.
Накратко, ако ви харесва автомобила и бюджета, който имате то търсети си 1.9тди или 1.8тръц, който е идеален и за газ.
П.С. ако е само за градско и за жена, аз бих разгледал и Suzuki Swift 1.3 92hp 2004-2006г.
Този 1.6 ( 101кс) го наблюдавам от 3 години на един колега с Пасат Б5 . Харчи 10.5 градско и 8 извън , газ , не бабешката , нормално. За това купе върви завидно , в ауди превъзхожда цитирания 1.9 на БМВ осезателно и откъм вървеж и откъм разход . Стоково са му сложили 3-2-1 колектори и и е приятно отпушен . Гумички - мумички за 70к км. на газ без проблеми , ходова част иди-дойди ясна е на всички че е леко слабичка , но пак зависи къде се кара. Имайки предвид и 10 пъти по-ниския данък мисля е добре за жена , масло, обслужване и не пропускайте църквата
, всяка кола е така стига сме ги хвалили , компакта сигурно е прекрасен ...айди... всичко опира до лев .

Valve-tronic написа:Жена ми преди Акорда имаше Голф 4 с 1.6 двигател, но автоматична скоростна кутия.
За 4 години и 18 000 км по колата съм правил:
1. НИЩО.
....
Колега ти бъзикаш ли се. 18 000км какво да и стане на колата. Тва е една смяна на масло почти.
Аз имам наблюдение само върху 1.8(не Т) в а4. Пълен мъртвец, а не харчи малко.
Виж аз мога примерно да кажа че с м52-ката съм минал над 170 000 км(на газ) и специално с двигателя не съм има драми. Масло филтри и тва е.
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Пилев написа:Valve-tronic написа:Жена ми преди Акорда имаше Голф 4 с 1.6 двигател, но автоматична скоростна кутия.
1. НИЩО.
....
Колега ти бъзикаш ли се. 18 000км какво да и стане на колата. Тва е една смяна на масло почти.
Повечето хора, които карат малко или изобщо, най-често колите им излизат много здрави

По темата
Защо гледате само premium class ? Има и други марки, които за една жена ще й вършат перфектна работа
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
1.6 ... по моргите е доста търсена резервна част, както и ск. кутии.1.8 без турбо го имаме на работа на 300 000км е с газов инжекцион гори около 11-12 /Пасат б5/ купето му тежи гори и не върви кой знае колко.Минус му е обслужването читави части около 600-700лв ми се върти из главата ролки ремъци масла.1.9тди го имаме на един голф 3 90к.с че и чипосан така дойде от Германия.Който се качи в него яко газ, че даже май не са му сменяли маслото скоро върви и има много приличен разход.Никъкви ядове 6г с тди-то.1.8 има си слаби места и то доста.Лично аз бих ги подредил така първо 1.9тди после 1.8 ако нямам избор за други коли 1.6

Точно същата смяна направи жена ми. От Корса 1,4иА - 65кс на Ауди А3 - 1,8тА - 150кс. Разликата е колосална във всички отношения. Аз лично супер много се кефя да я карам, жесток кеф, който струва 13-14/100 градско и 8/100 извънградско със 120км/ч, 10-11/100 със 150км/ч. Неприятното с тоя разход е, че колата може да харчи и по-малко, но човек просто трябва да има железни нерви да не я реже. Общо взето за малкото км, които сме направили не мога да кажа как е подръжката, но самата кола и кефа от карането й е много голям. Управлява се супер приятно, има готини спортни седалки и върви яко 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
На 1,6 скоростните кутии май са консуматив. Мой познат прави скъп ремонт, а чета че и доста други са сменяли или ремонтирали. Като ползвател на дизел, с две ръце съм за някое ТDI, ама там и парите са други.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Elesar74 написа:На 1,6 скоростните кутии май са консуматив. Мой познат прави скъп ремонт, а чета че и доста други са сменяли или ремонтирали. Като ползвател на дизел, с две ръце съм за някое ТDI, ама там и парите са други.
интересно, баща ми мина 100,000 км с б4-ка 1.6 16в с една скоростна кутия , а не е като да пази

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Искам да попитам защо окачеането на а4 да е алуминиево, а на а3 не? Аз мисля, че това е една кола във вариант хечбек и седан?
Не е нужно да ме карате да взимам дизел. Имал съм и няма да си взема никога повече.
За сега сме се спряли на 1.8Т 150кс, ако може повече инфо за него? Чупат ли скорости, заслужава ли си автоматика, колко пари е рециклаж на турбото и такова въора ръка, има ли някакви сериозби проблеми по този мотор ?
Не е нужно да ме карате да взимам дизел. Имал съм и няма да си взема никога повече.
За сега сме се спряли на 1.8Т 150кс, ако може повече инфо за него? Чупат ли скорости, заслужава ли си автоматика, колко пари е рециклаж на турбото и такова въора ръка, има ли някакви сериозби проблеми по този мотор ?
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Малко се отклонявам от темата, но към колегата с б4-ка.На б4-ките рядко им се чупят скоростните кутии все пак са надлъжно разположени.Докато на Ауди а3 са напречни.А3-ката е на базата на Голф 4, Ауди А4 е на базата на Пасат Б5 - 5.5.
А3-ката окачването голяма част от нещата са взаимнозаменяеми с на голф 4, което му прави доста по евтина подръжката от към окачване.
По темата:
А3-ката рециклиране на турбо от 250 до 600.Примерно в фирмата ги пращаме в Германия за 300 евро ги правят с части STK, а не с китайчета.От турбината остават само топла и студена част.
1.8Т интересен двигател е в това купе, рядко чупи турбини или скоростни кутии спрямо 1.6 и 1.9тди.Принципно може да смениш някое каре което аз го приемам консуматив, добре да се огледа рейката за хлабини в накрайниците вътрешни външни.Автомата не ти го препоръчвам VAG group до към 2005-та не ги правят много сполучливи кутиите с тия техни измислени лагери.
По мое впечатление 1.6 16v двигател кутия рейка са малко кекави.1.8 без турбо гори пък не върви кой знае колко, 1.8т е доста по добре 1л на горе като разход на бензин при нормално каране от 1.8 без турбо
А3-ката окачването голяма част от нещата са взаимнозаменяеми с на голф 4, което му прави доста по евтина подръжката от към окачване.
По темата:
А3-ката рециклиране на турбо от 250 до 600.Примерно в фирмата ги пращаме в Германия за 300 евро ги правят с части STK, а не с китайчета.От турбината остават само топла и студена част.
1.8Т интересен двигател е в това купе, рядко чупи турбини или скоростни кутии спрямо 1.6 и 1.9тди.Принципно може да смениш някое каре което аз го приемам консуматив, добре да се огледа рейката за хлабини в накрайниците вътрешни външни.Автомата не ти го препоръчвам VAG group до към 2005-та не ги правят много сполучливи кутиите с тия техни измислени лагери.
По мое впечатление 1.6 16v двигател кутия рейка са малко кекави.1.8 без турбо гори пък не върви кой знае колко, 1.8т е доста по добре 1л на горе като разход на бензин при нормално каране от 1.8 без турбо

- Colder
- Потребител
-
- Кара: BMW e39 520i
- Мечтае да кара: Bmw e38 728i,730d
Ауди а3 е на платформата на голф 4.Там няма алуминиеви носачи.Окачването е просто,подръжката е евтина.1.8т е хубав мотор и е здрав.Единствен проблем (според мен) може да излезе турбината.Имам познати с а6 и а4 с тоз мотор и двамата смениха турбините.Въпрос на късмет е.Ако трябва аз да избирам между тези бензинови мотори бих се спрял на 1.8т със сигурност.
Най-лесното нещо на света е да откажеш цигарите.Аз самият съм го правил хиляди пъти!
- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 03' e46 330d
- Мечтае да кара: Bmw E34 M5
- Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.
Абсолютно съгласен съм с колегите за 1.8т - много як мотор,идеалната среда за мен, за това купе, ако се кара разумно разхода е поносим,ако пък ти се натиска пак не е проблем но ще лапа повечко. Лесен е и за човъркане ако ти хрумне нещо.Против съм 1.6 101 к.с, но не заради ск.кутия а заради маслото, найстина си гори,а относно скоростите,стига кутията да е ревизирана навреме и с хубаво масълце проблеми едва ли ще има. Щях да кажа и за 1.9 tdi - много здрав, но щом дизела не ти е приоритет... Успех с покупката.

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Valve-tronic написа:Жена ми преди Акорда имаше Голф 4 с 1.6 двигател, но автоматична скоростна кутия.
1. НИЩО...
То навремето и дедо ми по самарата за 18 000 беше правил
1.НИЩО, та даже до 55000 когато я остави на чичо ми и той я изтормози и пак здрава излезе

ATR-42/72
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3