Ремонт на автоматична скоростна кутия с гаранция - Къде??
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
Ремонт на автоматична скоростна кутия с гаранция - Къде??
Здравейте, колеги,
Търся сервиз за автоматични скоростни кутии, който след извършената работа да даде някаква гаранция за кутията. Става въпрос за една въшка A170cdi автоматик, на която вече беше правен ремонт на скоростите в мноого реномиран сервиз за автоматици - тогава сметката беше над 2000 (включваше и ремъци с ролки), но гаранцията беше 1 година за сменените части - сменен беше един пакет. След година и половина-две, колата остана без 1-ва скорост, гаранцията беше изтекла. Минах през същия сервиз да я закачим - Видяха грешката и ми казаха, че това било една от детските болести на тези автомати, някъв малък метален елемент, който като се счупил..и така ставало при всички такива А класи...Очаквана цена за ремонта 1200лв, защото се маха мотор, отваря се кутия и т.н. Както и да е , гаранцията беше само за сменените части и е изтекла вече, но
това, от което не съм доволен, е че това щом е детска болест, значи е можело да се смени и при предния ремонт...
Сега търся място където да я рециклират или да ми дадат същата рециклирана с някаква гаранция с/у моята кутия и съответната сума...+ демонтаж/монтаж. Като гаранцията не е за болтчета и гайки вътре, а за кутията. Някой да знае къде може да стане това??
Търся сервиз за автоматични скоростни кутии, който след извършената работа да даде някаква гаранция за кутията. Става въпрос за една въшка A170cdi автоматик, на която вече беше правен ремонт на скоростите в мноого реномиран сервиз за автоматици - тогава сметката беше над 2000 (включваше и ремъци с ролки), но гаранцията беше 1 година за сменените части - сменен беше един пакет. След година и половина-две, колата остана без 1-ва скорост, гаранцията беше изтекла. Минах през същия сервиз да я закачим - Видяха грешката и ми казаха, че това било една от детските болести на тези автомати, някъв малък метален елемент, който като се счупил..и така ставало при всички такива А класи...Очаквана цена за ремонта 1200лв, защото се маха мотор, отваря се кутия и т.н. Както и да е , гаранцията беше само за сменените части и е изтекла вече, но
това, от което не съм доволен, е че това щом е детска болест, значи е можело да се смени и при предния ремонт...
Сега търся място където да я рециклират или да ми дадат същата рециклирана с някаква гаранция с/у моята кутия и съответната сума...+ демонтаж/монтаж. Като гаранцията не е за болтчета и гайки вътре, а за кутията. Някой да знае къде може да стане това??

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
Re: Ремонт на автоматична скоростна кутия с гаранция - Къде?
Там я правеха предния път. Много хора са доволни от услугите им - аз не съм.

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Пробвай тука, но бюджета ти ще трябва да е поне Х 5!!
http://www.servicefaur.ro/zf_eng/default.php?submeniu=aplicatii_s&page=aplicatii_home
http://www.servicefaur.ro/zf_eng/default.php?submeniu=aplicatii_s&page=aplicatii_home
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
predel написа:Пробвай тука, но бюджета ти ще трябва да е поне Х 5!!
Сега видях, че съм забравил да поясня - държа сервизът да е в България

- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Аз лично съм ползвал услугите на Джемини 4 няколко пъти и съм доволен. Предоставят гаранция за ремонтите, но имай предвид, че същата не е нещо феноменално и е от порядъка на 20 000 километра / информацията за гаранцията е по памет /. За цената на услугите не мога да направя сравнение и да ги съпоставя с тези от други сервизи, тъй като подобно проучване на съм правил.
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Щях също да предложа Джемини,добри са , проблема е че на А и Б класа немогат да ги правят.
Дори и някак да закърпят положението, ефекта ще е временен.
Дори и някак да закърпят положението, ефекта ще е временен.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
От време на време излизат в ибея, рециклирани и усилени барабани за пакета 722.7 К1. Ако успееш да се вредиш
има смисъл и да търсиш сервиз, иначе по-добре заложи на втора ръка кутии.... 

Ubi dubium, ibi libertas
9 мнения
• Страница 1 от 1