Въпрос за разглобяването на автомобили
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за разглобяването на автомобили
Здравейте!
Интересува ме има ли някакъв закон по темата или всеки може да си разглобява колкото си иска като бройка коли и да си ги продава на части без никой да му каже каквото и да било?
Интересува ме има ли някакъв закон по темата или всеки може да си разглобява колкото си иска като бройка коли и да си ги продава на части без никой да му каже каквото и да било?
- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
Re: Въпрос за разглобяването на автомобили
И аз съм се чудил затова,например във двора на вилата да почна ,да си разглабям коли,може ли някой да ми каже нещо?
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Все едно някой да ти каже нещо ако в двора си си разглобиш пералнята и започнеш да я продаваш на части! 

- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
Де да знаеш,с тия измислени закони,а данъци дали могат да ти търсят,нали все пак търгуваш,това ако си частно лице?Аз съм си намислил с времето, малко,по-малко да почвам ,да разглабям коли от марката,та затова питам,по ме притеснява,че някой съсед ще ми направи мръсно,да ме докладва нещо,ако има на кого. 

BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
SPEED_GABROVO написа:Де да знаеш,с тия измислени закони,а данъци дали могат да ти търсят,нали все пак търгуваш,това ако си частно лице?Аз съм си намислил с времето, малко,по-малко да почвам ,да разглабям коли от марката,та затова питам,по ме притеснява,че някой съсед ще ми направи мръсно,да ме докладва нещо,ако има на кого.
Ти сам си си отговорил.

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Защо да търгувам, разглобявам си ги за удоволствие 

- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Попринцип ако го правиш с цел търгуване с части в един момент може да те питат "аджеба" ти данъци няма ли да плащаш?
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Единствения начин да си легален е, като си отвориш една фирма и си плащаш данък на прихода. Но съм далеч от мисълта някой, някога да ти направи проблем за това.
Ако колита са си лично твой и на частен имот никой нищо неможе да ти каже. Всичко извън тази рамка ще бъде атакувано от наредби и закони.
Няма начин да няма начин
- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
pinko_23 написа:Ако колита са си лично твой и на частен имот никой нищо неможе да ти каже. Всичко извън тази рамка ще бъде атакувано от наредби и закони.
че те повече от половината дето се занимават с това са почнали с 1-2 а сега са или по бордюри или по ливадки

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
В двора няма проблеми да разглобяваш, проблемът ще дойде ако те надушат, че печелиш от цялата тая работа, а не плащаш данъци. Решението е да декларираш някакви доходи там, колкото да не е без хич 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
streetz написа:... Решението е да декларираш някакви доходи там, колкото да не е без хич
Не (винаги) това е решението

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
И ако някой съсед подаде жалба, че тровиш водите и почвата с отпадъчни масла, ще те накарат да си инсталираш маслоуловител, да подпишеш договор с фирма за събиране на отработено масло и разни такива сто и една глупости. Не са решили, не са те побъркали.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
14 мнения
• Страница 1 от 1