За или против новите глоби за паркиране?
Модератор: Общи модератори
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Re: За или против новите глоби за паркиране?
b00st написа: То проблем с паркирането реално има в един град само и това е София. Нормално, като тука има над 1 млн коли и продължават да растат
Това в някой вестник ли го прочете или просто ти хрумна ей така........ или от София не си излизал в близките години ?
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
За или против новите глоби за паркиране?
AGT написа:b00st написа: То проблем с паркирането реално има в един град само и това е София. Нормално, като тука има над 1 млн коли и продължават да растат
Това в някой вестник ли го прочете или просто ти хрумна ей така........ или от София не си излизал в близките години ?
Абе не знам ама ако говорим за Пловдив, хората там имат заблуда, че имат проблем с трафика и паркирането. Явно не знаеш какво е да излезеш в 10:30 вечерта замалко, след което да са ти заели единственото свободно място на паркинга и да обикаляш като гламав посред нощ да си търсиш място щото всичко е фул от 6 натам. Също и ме съмнява да ти се е случвало да пътуваш по 1 час от вкъщи до работа в друг град в БГ. А зимата, като завалят снеговете...тогава колко е забавно. Няма да коментирам, понеже вие сняг я видите на 10 години един път, я не

Последна промяна b00st на 11 Май 2015, 19:32, променена общо 1 път
против. но не поради причините заради които повечето хора са против.
защото сумата на глобата е без значение.
колите се паркирват така защото тези глоби (както и повечето глоби) нямат събираемост. ако системите са навързани така, че да трябва в един момент да ги платиш за да си подновиш някакви важни документи и ако липсата на тези важни документи води до още по-големи неприятности- хората няма да паркират така.
защото аз не знам хора които да не обърнат внимание на една глоба от 50 лева която да знаят, че трябва да я платят. особено ако паркират по центъра и започнат да им ги пишат тези глоби през ден.
един вид- куцат последствията от неспазване на закона. което е и генералния проблем в родината
защото сумата на глобата е без значение.
колите се паркирват така защото тези глоби (както и повечето глоби) нямат събираемост. ако системите са навързани така, че да трябва в един момент да ги платиш за да си подновиш някакви важни документи и ако липсата на тези важни документи води до още по-големи неприятности- хората няма да паркират така.
защото аз не знам хора които да не обърнат внимание на една глоба от 50 лева която да знаят, че трябва да я платят. особено ако паркират по центъра и започнат да им ги пишат тези глоби през ден.
един вид- куцат последствията от неспазване на закона. което е и генералния проблем в родината
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- AGT
- старши ентусиаст
-
b00st написа:Явно не знаеш какво е да излезеш в 10:30 вечерта замалко, след което да са ти заели единственото свободно място на паркинга и да обикаляш като гламав посред нощ да си търсиш място щото всичко е фул от 6 натам.
Ако ще ти е малко по-спокойно - знам ВСЯКА ВЕЧЕР Е ТАКА ...... поне в моя квартал. А и аз не излизам за малко а се прибирам обикновенно към 22-23:00ч или по-късно . И тогава започва "купона " . За снега няма да коментирам ..... , че ставаш смешен с изказвания от рода на " От Витоша по-високо нема и от Искар по дълбоко нема "

Съвет от КАТ !
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Което за мен е куриоз.
Населението намаля,застарява,а трафика нараства.
Което означава само едно-струпване на активната част на населението в големите и средноголеми градове.Има населени места където една кола минава на час по централния булевард,но ясно защо е така-то няма и икономически живот най-вероятно там.
Липсва държавна политика от десетилетия с насоченост към урбанизиране на малките населени места,изграждане на нов имидж сред младите че да живееш ''на село'' най общо казано не е срамно,както и методи за уеднаквяване на заплатите що годе във всички региони,а не да има вътрешна икономичеса емиграция от провинцията към 4-5 важни областни градове.
Демек пак опряхме до държавата,същата тази която ти иска глоби и такси,таксички,комисионни ........
Така ще е докато управлението в тази държава не се асоциира с едно име или харизматична личност,а целия държавен апарат колелцата му и чарковете заработят в дългосрочна политика.
Дерзайте.
Което означава само едно-струпване на активната част на населението в големите и средноголеми градове.Има населени места където една кола минава на час по централния булевард,но ясно защо е така-то няма и икономически живот най-вероятно там.
Липсва държавна политика от десетилетия с насоченост към урбанизиране на малките населени места,изграждане на нов имидж сред младите че да живееш ''на село'' най общо казано не е срамно,както и методи за уеднаквяване на заплатите що годе във всички региони,а не да има вътрешна икономичеса емиграция от провинцията към 4-5 важни областни градове.
Демек пак опряхме до държавата,същата тази която ти иска глоби и такси,таксички,комисионни ........
Така ще е докато управлението в тази държава не се асоциира с едно име или харизматична личност,а целия държавен апарат колелцата му и чарковете заработят в дългосрочна политика.
Дерзайте.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
jorsenbmw написа:Което за мен е куриоз.
Дерзайте.
Държавната политика за стимулиране да се живее извън 2-3 града се казва насърчаване на инвестициите. Проблема опира до това и пълния им отлив (особено чуждестранните) в последно време. Повечето разумни хора не искат да инвестира в такава държава, знаем защо. Каквото е останало е концентрирано по големите градове. Няма инвестиции, няма стимулиране на бизнеса - слаба икономика в региона, висока безработица, мизерията настава, или почваш да крадеш и ставаш престъпник или стягаш куфарите, щото знаеш, че работа няма да си намериш и си го закъсал. Както е във видинско от доста време насам, сега вече тотално удариха дъното там. И така.
Глобите са малки. Колеги, къде пише, че общината ВИ Е ДЛЪЖНА да ви намери паркоместа? Къде пише, че йок, трябва да си паркираш най-ценното под балкона? Събираемостта е лесен въпрос, стига да има желание. В цял Свят ги събират, само в бг не. Моля ви, по-сериозно. Днес ще направя снимки, за да видите.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
BMW_POWER написа: Колеги, къде пише, че общината ВИ Е ДЛЪЖНА да ви намери паркоместа?
А какво пише, че общината или държавата трябва да взима пари за всякакви данъци, такси, акцизи от всеки изгорен литър гориво и няма отговорност да се погрижи нито за паркоместа, нито за пътната настилка? И такова нещо не съм видял да пише. Нито пък някъде пише, че всеки един свободен квадратен метър трябва да се продава под масата на фиктивни цени и да се застроява, вместо да се обособят зелени площи и паркинги. Също не пише и, че като се строи нов блок е редно всеки един апартамент да е обезпечен с паркомясто. Но понеже за да може да се застрои повече плътността на застрояване масово се нарушава и места няма. Ама тва не е работа на общината. Тяхната работа е да събират глоби.
- AGT
- старши ентусиаст
-
Абе да не е под балкона ......... ама поне на едно 500-600 метра да има ....... ама мечтииии

Съвет от КАТ !
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
bum_bum написа:BMW_POWER написа: Колеги, къде пише, че общината ВИ Е ДЛЪЖНА да ви намери паркоместа?
Също не пише и, че като се строи нов блок е редно всеки един апартамент да е обезпечен с паркомясто..
Не е вярно, в закона пише, че всеки апартамент трябва да има поне едно парко място, за да може да се строй
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Ми аз където живея, новите блокове са обезпечени от към парко места и гаражи...ама са на 80% празни
Щото строителя си чете закона как си иска..парко место 5К евра, гараж 15К..Щото гарсониерата в търново е колко гаража, а паркоместото колко у враца гарсониерата
Аз не вервам , че ше мине тва за тротоарите.., но съм за тревните площи, алеи, градинки и т.н.

Щото строителя си чете закона как си иска..парко место 5К евра, гараж 15К..Щото гарсониерата в търново е колко гаража, а паркоместото колко у враца гарсониерата

Аз не вервам , че ше мине тва за тротоарите.., но съм за тревните площи, алеи, градинки и т.н.
Безплатен обяд няма никъде, просто не ги е включил в цената. Тази земя все пак струва пари.
Колкото до това, че паркирането било проблем само в София, това няма как да го разбера - в София живеят много хора, но това не значи, че там проблемите винаги са най-големи.
Колкото до това, че паркирането било проблем само в София, това няма как да го разбера - в София живеят много хора, но това не значи, че там проблемите винаги са най-големи.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
boksioraE39 написа:Проблема в София с паркирането ще се реши само с връщане на софийското гражданство.
Лек ден.
Точно... Ама аре да е жителство, че чак автономия нема да стане

Ubi dubium, ibi libertas
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не е баш така. За да имаш жителство или трябва да си роден там или трябва да работиш в сектор важен за икономиката. И не важеше само за София, а за градовете в цялата страна. Ако ти се живееше на село там нямаше жителство. (И се казваше "жителство", а не "гражданство").
Да, тъпо, заробващо, но ужасно ефективно. Колко е глъв на мотика си седеше на село и работеше в селското стопанство, щото ако няма жителство за да живее в града трябва е на квартира.
Ако не може да си намери работа и все пак по някакъв начин успее да си плаща квартирата през работно време не може да си подаде носа навън защото ако се моташ по улиците през работно време идва милиционера и те пита къде работиш, че не си на улицата в момента. Ако се окаже, че си безработен и се шляеш ей така ти се намира много бързо работа я в строителството, я в почистването и така ако си жител. Ако не много бързо те връщат на село.
Същевременно градовете като се строяха се знаеше, че тоя град тази година ще бъде 100 000, а след 4 години 105 000. Съответно в това време се осигуряваха още 5 000 жилища, съответните паркоместа, зелени площи, работни места, училища, градини, спортни площадки и квото още се сетиш.
Сега вече сме свободни и всички се натикахме в София. Един апартамент който е построен по най-ужасно скапания начин струва средната работна заплата за един цял живот. Завираме се в него, робуваме на банката 20+ години, децата ни трябва да се запишат на градина още преди да са родени, няма къде да паркираш 20 годишната си кола ама се кефиш, че си свободен човек вече.. свободен си ама кура му
Да, тъпо, заробващо, но ужасно ефективно. Колко е глъв на мотика си седеше на село и работеше в селското стопанство, щото ако няма жителство за да живее в града трябва е на квартира.
Ако не може да си намери работа и все пак по някакъв начин успее да си плаща квартирата през работно време не може да си подаде носа навън защото ако се моташ по улиците през работно време идва милиционера и те пита къде работиш, че не си на улицата в момента. Ако се окаже, че си безработен и се шляеш ей така ти се намира много бързо работа я в строителството, я в почистването и така ако си жител. Ако не много бързо те връщат на село.
Същевременно градовете като се строяха се знаеше, че тоя град тази година ще бъде 100 000, а след 4 години 105 000. Съответно в това време се осигуряваха още 5 000 жилища, съответните паркоместа, зелени площи, работни места, училища, градини, спортни площадки и квото още се сетиш.
Сега вече сме свободни и всички се натикахме в София. Един апартамент който е построен по най-ужасно скапания начин струва средната работна заплата за един цял живот. Завираме се в него, робуваме на банката 20+ години, децата ни трябва да се запишат на градина още преди да са родени, няма къде да паркираш 20 годишната си кола ама се кефиш, че си свободен човек вече.. свободен си ама кура му