Питане за маршрут

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Питане за маршрут

Мнение от bam-bam » 04 Май 2015, 16:31

Мисля да си направя едно трипче до Дракула и се чудя от къде да мина.
Началната точка е СФ и натам имам поне 3 избора според гугъл мапса.
През плевен-русе и нагоре съм минавал първата точка е Брашов и после Сибиу.
Въпроса е навръщане от Сибиу до СФ от къде да мина.

Изображение

Изображение

Изображение

Някой минавал по другите 2 маршрута да сподели инфо ?
Или да се върна през Брашов и надолу през Русе.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: "пъргава" 316-ка
Мечтае да кара: IS-ka

Re: Питане за маршрут

Мнение от 6per40 » 04 Май 2015, 19:17

Здравей, колега!

Септември месец бях до Бран и Брашов. Хванах по околовръстното на Букурещ по посока Плоещ. От там още час и малко каране и си в Синая! Спах в Синая. Препоръчвам ти да разгледаш там замък "Пелеш" с вход около 25 леи, но за да снимаш си плащаш допълнително и манастира. Мога да ти пратя ако искаш хотелчето, в което спах. От там продължаваш по посока Брашов и мисля, че на Предел се хващаше наляво за Бран. Пътят е уникален . Обратни завои в комбинация с прави и късни спирания. Само за е30 с шпер. Ако си с е39 седан 520-ка няма да ти е приятно. Трябва сила, а и си е тромав кораб. Или евентуално комби с нивомат, та да изкараш маркучите за възглавници директно в смукателния колектор по пътя та да върви. Не е път за слаба е39 седан. Малко се отплеснах. Стигаш в Бран. Замъкът няма как да го сбъркаш. Входът по спомен е 30 леи и можеш да снимаш. Плащаш още 10 леи, за да влезеш в стаята с мъчения. Заслужава си. След това за Бран караш само направо. Има от дясната страна на високото голям замък, но не успях да го видя. Ако имаш време може да го посетиш. В Брашов паркирането е трудно. Може като караш по главната да хванеш на светофара на БИлла ляв завой и напаркинга на БИлла. Плаща се 1,50 леи на час. В Брашов може да посетиш черната църква и да направиш снимки на общинската им сграда. Входът за църквата беше 7 леи. Има доста интересни сгради. По центъра е пълно с интересни магазинчета за сувенири. На връщане за Синая се караше по път 60 мисля. След това се върнахме обратно по пътя за Букурещ. Пътят е добър, но имай в предвид, че си е планинско каране и сутрин си е хлъзгаво. Върнахме се през Русе. Винетката седмична за Румъния беше около 20 леи, но не съм сигурен. На връщане в България ти препоръчвам да минеш през Крушунските водопади.

Поздрави!

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 04 Май 2015, 20:07

https://www.google.bg/maps/place/Transf ... 7abd608737 Тука задължително!!!!
Околовръстното на Букурещ е много зле и по-добре мини през града. Иначе онзи ден караме из Румъния и беше ад докато стигнем до Брашов. На 70 километра от него попаднах в най-бруталното задръстване което съм виждал. Близо 2 часа и нещо се влачихме заради някакъв светофар в едно село. :kuku: На връщане на Предел пак 1 час заради пешеходен светофар. Иначе пътищата са само за бмв. Кефихме се на макс с една М4-ка :mhihi:

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Питане за маршрут

Мнение от justboy » 10 Май 2015, 22:17

Правил съм го това пътуване, само че с автобус, екскурзия, екскурзовод, от една страна съжалих, че не съм с колата, от друга не съвсем, екскурзовода според мен беше задължителен особено за замъка Пелеш, който според мен си заслужава много повече да се посети от този на Дракула, защото иначе гледаш едни сгради, обикаляш едни помещения без да си наясно какво точно гледаш. На мен много ми допадна Брашов като град, черната катедрала е задължителна за посещение. Да не кажа, че за мен лично от цялата екскурзия, замъка на Дракула ми беше най-скучен, сравнено с Брашов, Пелеш и разходката из Букурещ. В Синая ако отседнеш да знаеш, че трудно ще седнеш да се нахраниш в заведение след 22:00 :D Ние ядохме някакви дюнери, ако ти се наложи имай предвид, че голям на румънски е "маре" :D

П. С.
В замъка Пелеш лесно можеш да се прикачиш към някоя група с екскурзовод на английски и да слушаш, задължително си плати таксата за снимки, защото си струва, а едни много лошо гледащи лелки следят тия, които снимат дали са си платили : -) Някои от нашата група имаха проблеми : -)
Изображение
E34, E38

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 10 Май 2015, 22:52

Трансфагарисан беше затворен на 03 . 05 и Трансалпина също . Иначе това е ПЪТЯТ :yes: Горе пътя свършваше с преграда от 3 метра сняг . На трансалпина след Ранка имаше табела , че ще отворят прохода на 15 .05 ,а за Трансфагарисан се съмнявам ,че скоро ще отворят , че там беше чудо...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 10 Май 2015, 23:22

20150501_164718.jpg
DSC08900.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 11 Май 2015, 10:50

В Свищов също има ферибот за коли - 5 евро за автомобил мисля, че беше :yes:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 11 Май 2015, 20:27

Всичко мина перфе.
Има къде да се яде вечер в синая, но трябва обикаляне и малко предварителна подготовка.
Transfăgărășan, беше затворен, но можеше с лифта да се качи, който има желание и време.
Мега красиво и подредено и пътищата им идеални.
Много ми хареса къщичката на "баба яга" :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 11 Май 2015, 21:58

Дай малко по-подробна информация относно пътуването, че и на мен отдавна ми се върти идеята да посетя този регион. :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 11 Май 2015, 23:01

111111.jpg

Това сътворих аз за няколко дена и си прекарах перфе.
Силистра-Фериботчето-и нагоре заобикаляйки букурещ.
Нагоре трябва да се види , не може да се опише :)
Чистота,красота,подредено, нищо общо с циганите румънски и красотите им край нямат.
Останаха ми още места за разглеждане, но нека да остане малко и за другия път.
Спане евтино през букинга, ядене почти като в цените в бг, ако сравняваме с цени в сф - по-евтино.
Горива с едни 20-30 ст отгоре.
Пътя идеален.
Ако ходиш за първи път ще ти е малко кофти, но с английски се оправяш.
Задължително нави с теб , че винаги може да влезе в употреба.
Ако не знаеш къде ходиш през гугъл си принтиш забележителностите с адреси и с навито си ги намираш лесно.

11084042_10205337565149994_418009090780379151_o.jpg
Изображение

Назад към Извън Темата