Помощ с Word
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ с Word
Колеги закъсах го.. имам два документа, един на английски и един на български. Искам да ги обединя в един документ, като на български да е от лявата страна на листа, а английския текст да е от дясната. За пълномощно става дума, ама зациклих с тоя word, щракам columns ама тая щуротия ми меша текста както си ще.

- pivanov
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M4 Competition
Re: Помощ с Word
Едва ли е правилния начин, но само това успях да измисля.
1. вмъкваш таблица 1 ред с 2 колони.

2.Копираш си текста в двете колони.

3.От тази опция която съм показал си правиш линията на таблицата прозрачна. но преди това натискаш в левия ъгъл на таблицата една икона със стрелки във всички посоки

Дано съм помогнал, нищо, че начина ми е първобитен
1. вмъкваш таблица 1 ред с 2 колони.

2.Копираш си текста в двете колони.

3.От тази опция която съм показал си правиш линията на таблицата прозрачна. но преди това натискаш в левия ъгъл на таблицата една икона със стрелки във всички посоки

Дано съм помогнал, нищо, че начина ми е първобитен

Голям си! Благодаря ти много!
Скъсах си нервите с "непървобитни" начини и нищо не стана. Направих го накрая с таблица, както ти си предложил и стана перфе!
Скъсах си нервите с "непървобитни" начини и нищо не стана. Направих го накрая с таблица, както ти си предложил и стана перфе!

Да попитам и аз нещо но за Ексел, то все е МС офис ...
Искам да отпечатам таблица с ексел 2003, давам print preview после избирам "Полета" и от там ги нагласям докато гледам листа така, че таблицата да се събере в него.
Сега в офис 2010 тази функция не я откривам, давам някакви полета, връщам на страницата и от там гледам пунктираната линия за страница и нагласям. Дали все пак няма нещо подобно, защото е по-удобно да си гледам листа докато нагласям полетата?

Искам да отпечатам таблица с ексел 2003, давам print preview после избирам "Полета" и от там ги нагласям докато гледам листа така, че таблицата да се събере в него.
Сега в офис 2010 тази функция не я откривам, давам някакви полета, връщам на страницата и от там гледам пунктираната линия за страница и нагласям. Дали все пак няма нещо подобно, защото е по-удобно да си гледам листа докато нагласям полетата?
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
[quote="©"]Да попитам и аз нещо но за Ексел, то все е МС офис ...
Сега в офис 2010 тази функция не я откривам, давам някакви полета, връщам на страницата и от там гледам пунктираната линия за страница и нагласям. Дали все пак няма нещо подобно, защото е по-удобно да си гледам листа докато нагласям полетата?[/quote
пробвай по следния начин, селектирай това което искаш да се принтира> след това ctrl+p> даваш опцията която да ти принтира селектирането> ако има нужда дай и fit to page от всички страни.

Сега в офис 2010 тази функция не я откривам, давам някакви полета, връщам на страницата и от там гледам пунктираната линия за страница и нагласям. Дали все пак няма нещо подобно, защото е по-удобно да си гледам листа докато нагласям полетата?[/quote
пробвай по следния начин, селектирай това което искаш да се принтира> след това ctrl+p> даваш опцията която да ти принтира селектирането> ако има нужда дай и fit to page от всички страни.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Първо селектираш това което искаш да се печата, после> Меню File> Print> Settings > Print Selection> Print.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- hishnika
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 96' e39 520
- Детайли за колата: m52b20
Ако може малко помощ и на мен в ексела.
Имам поле с цена и до него още едно поле с проценти намаление и в третата графа искам резултата, знам че съм го правил ама вече не си спомням как беше??
Тоест:
100 лв / -30% / 70 лв
Имам поле с цена и до него още едно поле с проценти намаление и в третата графа искам резултата, знам че съм го правил ама вече не си спомням как беше??
Тоест:
100 лв / -30% / 70 лв
Това със селекцията е ясно, центрирането по хоризонтала също, но се учудвам, че една толкова полезна за мен функция не съществува в новите версии. Докато си гледаш размера на хартията да си нагласиш размера на колоните и да видиш кое как ще се побере в екрана 

hishnika написа:Ако може малко помощ и на мен в ексела.
Тоест:
100 лв / -30% / 70 лв
например в третата клетка пиши =A1-A1*B1 като втората си я форматирал като % и сигурно има още хиляда варианта за това
9 мнения
• Страница 1 от 1