Телефонът не иска да се зарежда

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

Телефонът не иска да се зарежда

Мнение от super_mario » 18 Май 2015, 22:52

Модела е HTC Desire 500 като го рестартирам тогава започва да се зарежда.При включване в заряд ми изписва понякога ''Телефонът е в режим на USB хост, в този режим телефона не може да се зарежда'' Ако на някой му се е случвало моля да помага.Вчера му върнах фабричните настройки ама пак същата работа!
Тела е в гаранция още закупен от Технополис ама ми казаха,че не дават оборотен тел като го вземат моя за ремонт и аз ще остана без телефон ако им го оставя.Имам телефони,но не са с микро сд карта :(
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M4 Competition

Re: Телефонът не иска да се зарежда

Мнение от pivanov » 18 Май 2015, 23:21

Нямам HTC пред мен, но имах, трябва да намериш това меню и да избереш charge only. Опитвай да го зареждаш през зарядно, не в компютър. Дано съм помогнал поне малко.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от super_mario » 18 Май 2015, 23:29

Винаги го зареждам през зарядното колега :roll:Ако беше на БГ щеше да ми е по лесно.
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M4 Competition

Мнение от pivanov » 18 Май 2015, 23:46

Settings -> Storage -> Menu Button -> USB Settings.
Настройки - Памет - Бутон меню - USB настройки
Опитай в това меню ако го имаш. Не знам с коя версия на андроид също.
Или така - Settings -> Wireless & Networks -> USB Connection

По принцип телефона винаги те пита как да се свърже ако го включиш към компютър, но тази опция може да бъде изключена.
Не е нищо сложно като цяло.

Попитай в андроид форума, там някой със същия телефон ще те ориентира добре.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 19 Май 2015, 0:16

Колега, имам приятелка със същия телефон, която имаше същия проблем. Не искаше да се зарежда. Носи го по гаранция да го оправят, не е софтуерно! Явно им е някакъв бъг. На нея сега и се появи и жълто петно на дисплея, та пак ще го праща. :yes:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 19 Май 2015, 2:52

Ако си поиграеш да го разглобиш, от вътрешната страна на конектора ще намериш оксидация между пиновете, която всъщност ти е проблема.Окисите правят частична утечка между пиновете.Чисти смело с ацетон(внимавай единствено да не се просмуче в екрана, че ще станат грозни петна), пали и ела да се похвалиш.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от super_mario » 19 Май 2015, 22:51

Колега не става с това меню къде го написахте.Нямам ги тези неща в менюто
Иво телефона започва да се зарежда без проблем като го рестартирам значи не е от замърсяване.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivoaudi » 20 Май 2015, 2:49

Това че зарежда коректно след рестарт не изключва съвсем подозрението ми за окиси, но пък съм чел малко набързо и съм прескочил това че е гаранционен.Втория заподозрян е пропукани балчета под процесора или паметта.HTC така и не усвоиха безоловната технология и им се разлепят чиповете непрестанно.Най-често след падане на земята, а понякога и от само себе си.В твоя случай като че ли ти остава само да го върнеш гаранционно.Все пак ако ти го върнат като извънгаранционен с довода, че е мокрен, не им се сърди много, а и вече знаеш как да си го оправиш сам:)
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от super_mario » 20 Май 2015, 16:24

Телефона е вече в Технополис чак в Румъния щели да го карат,че в БГ нямало сервизи за тази марка :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivoaudi » 20 Май 2015, 18:01

Дотук добре, важното е обаче как ще процедираш като ти го върнат:
1.Готов е, гаранционно поправен, не възразяваш естествено, прибираш си го и си свиркаш.Най-добрия вариант.Важно е обаче, ако установиш отново същия проблем отново да им го връчиш и то възможно най-бързо със съответния лек скандал!
2.Отказват ти го с довода, че е мокрен.Отново не възразяваш - те на мокрени апарати едно, че не клякат, второ, че ти сам ще си намериш вътре стикери с ясно обозначени оксидации.
3.Върнат ли ти го обаче с довода, че е изтърван, им правиш възможно по-шумен скандал, дори и да има по него леки външни белези от почуквания!Отлично си знаят калпавите платки и от какви никакви причини се гафят.Ако си достатъчно шумен и не клякаш просто ще ти го подменят.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от super_mario » 21 Май 2015, 13:45

ivoaudi написа:Дотук добре, важното е обаче как ще процедираш като ти го върнат:
1.Готов е, гаранционно поправен, не възразяваш естествено, прибираш си го и си свиркаш.Най-добрия вариант.Важно е обаче, ако установиш отново същия проблем отново да им го връчиш и то възможно най-бързо със съответния лек скандал!
2.Отказват ти го с довода, че е мокрен.Отново не възразяваш - те на мокрени апарати едно, че не клякат, второ, че ти сам ще си намериш вътре стикери с ясно обозначени оксидации.
3.Върнат ли ти го обаче с довода, че е изтърван, им правиш възможно по-шумен скандал, дори и да има по него леки външни белези от почуквания!Отлично си знаят калпавите платки и от какви никакви причини се гафят.Ако си достатъчно шумен и не клякаш просто ще ти го подменят.

:yes: оо аз съм си достатъчно шумен и с мен лесно нема да стане играта им

Назад към Извън Темата