Ремонт на ABS блок
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е61 525d, F11 525d xDrive
- Мечтае да кара: само BMW-та
Re: Ремонт на ABS блок
Не е омазан софтуера, не са запоени добре нишките! Затова и нямаш темпомат!
Ако се подменя модула с друг от друга кола е добре да се мине през SSS Progman и след това с DIS, иначе не се калибрира. Това се прави и за коли с DSC за калибрация на датчиците, волана и т.н..
Sent from my LG G2 mini
Ако се подменя модула с друг от друга кола е добре да се мине през SSS Progman и след това с DIS, иначе не се калибрира. Това се прави и за коли с DSC за калибрация на датчиците, волана и т.н..
Sent from my LG G2 mini

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Еми човека се кълне, че всичко е ок.
Мерил всички писти, че и колата разглоби в съмнение за кабели и табло.
Ако дадеш жокер , кой може да го оправи с удоволствие ще му го дам да го оправи.
Sent from my iPhone
Мерил всички писти, че и колата разглоби в съмнение за кабели и табло.
Ако дадеш жокер , кой може да го оправи с удоволствие ще му го дам да го оправи.
Sent from my iPhone

- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е61 525d, F11 525d xDrive
- Мечтае да кара: само BMW-та
Може да го пробваш на друга кола и да видиш дали ще има същата грешка. Може и аз да го пробвам на моята
.
Sent from my LG G2 mini using Tapatalk

Sent from my LG G2 mini using Tapatalk

- Amateur
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525D
- Мечтае да кара: BMW M5 Competition
Vik написа:Моя е **** 001.
Постепенно (за 3-4 месеца) сдаде багажа на 100% - дори и на студено.
Занесох го при "майстор" в Сухата река.
Свалих контролера, занесох го, 150 кинта и никакви проблеми вече 6 месеца.
Всичко си му работи - проверено.
Ако някой се интересува, мога да му потърся координатите на човека.
А за термо-изолацията на модула, ето аз как реших проблема:
PS. Понеже много хора вече имат ядове с ABS модула, а аз нямам възможност да си следя пощата много често, си позволявам да предоставя координатите на човекът, който ремонтира моя модул.
Град: София
Тел.: 088/8803427
Станимир
http://avtochastite.bg/listing-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B0-5610.html
Сервиза на човека е на партера на кооперацията - от дясно се пада голяма табела "Атина"
Ето на картата: http://avtochastite.bg/zoomform.php?title=%D1%D2%C0%CC%C1%C0&cadres=%F3%EB.%20%CF%EE%EF%EE%E2%E0%20%F8%E0%EF%EA%E0%2068&city=%D1%EE%F4%E8%FF
Човека си е направил и туулче за изчисляване на маршрут [Как да ни намерите - покажи маршрут]
А може ли да ми кажеш какъв е този материал дето си изолирал с него?От къде мога да го купя,колко струва?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
А може ли да ми кажеш какъв е този материал дето си изолирал с него?От къде мога да го купя,колко струва?
Колега, на снимката се вижда откъде е взет материала- разгледай внимателно под това, което е направено.

- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
За изолация се използва парче от изолацията на гърнетата. После режеш, гънеш и напасваш. Ако се заиграеш, можеш да докараш и 'заводски' вид.
Ето още една снимка в края на тази тема http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=360921&p=3943863#p3943863
Ето още една снимка в края на тази тема http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=360921&p=3943863#p3943863
- kluna_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
Amateur написа:Vik написа:Моя е **** 001.
Постепенно (за 3-4 месеца) сдаде багажа на 100% - дори и на студено.
Занесох го при "майстор" в Сухата река.
Свалих контролера, занесох го, 150 кинта и никакви проблеми вече 6 месеца.
Всичко си му работи - проверено.
Ако някой се интересува, мога да му потърся координатите на човека.
А за термо-изолацията на модула, ето аз как реших проблема:
PS. Понеже много хора вече имат ядове с ABS модула, а аз нямам възможност да си следя пощата много често, си позволявам да предоставя координатите на човекът, който ремонтира моя модул.
Град: София
Тел.: 088/8803427
Станимир
http://avtochastite.bg/listing-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B0-5610.html
Сервиза на човека е на партера на кооперацията - от дясно се пада голяма табела "Атина"
Ето на картата: http://avtochastite.bg/zoomform.php?title=%D1%D2%C0%CC%C1%C0&cadres=%F3%EB.%20%CF%EE%EF%EE%E2%E0%20%F8%E0%EF%EA%E0%2068&city=%D1%EE%F4%E8%FF
Човека си е направил и туулче за изчисляване на маршрут [Как да ни намерите - покажи маршрут]
Всичко си направил добре ама не съвсем.
Трябва въздушната струя от перката на радиатора да може да обдухва блока. така както си го увил махни най-предната част от ламарината иначе ще се опече още по-хубаво.
П.С. Това не си го измислям аз пише го в бимерфест форума. Там вече има няколко с опечени...
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- meraklii4o
- Потребител
-
- Кара: BMW E34 520i/ bmw e39 520i
Прй мен се появи проблема светна всичко и тн. както при вас, на диагностика изкава заден ляв датчик
Въпроса ми е следния намерих датчик с синя букса като моята но е от 530 дизел а моята е 520 има ли разлика и най вече има ли разлика между заден ляв и заден десен датчик ? Понеже не ми се купува нов при положение че не съм сигурен че проблема идва от него а и не разполагам с ляв ако няма разлика ляв десен проблема е ясен че е абс модула
Мерси и поздрави

Въпроса ми е следния намерих датчик с синя букса като моята но е от 530 дизел а моята е 520 има ли разлика и най вече има ли разлика между заден ляв и заден десен датчик ? Понеже не ми се купува нов при положение че не съм сигурен че проблема идва от него а и не разполагам с ляв ако няма разлика ляв десен проблема е ясен че е абс модула

Мерси и поздрави

- nrogchev
- Потребител
-
- Кара: Е39 520i 99'
- Мечтае да кара: E63
Колеги, и при мен се появи същия проблем, скоростомера и разходомера спряха да работят както и абс и асц. Въпроса ми е има ли как еднозначно да се определи, дали проблема е само в датчик или е този въпросен блок, който струва майка си и баща си :Х.
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
Разменяш датчиците,лявиа го слагаш от дясно,а десният от ляво,закачаш на диагностика и ако ти покаже,че десния е за смяна значи проблема ти е от датчиците 

- nrogchev
- Потребител
-
Разбрах, че блока се е скапал, другия въпрос ми е, мога ли да сложа блок с друг номер, или трябва да е 001?
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- nrogchev
- Потребител
-
Колеги, купих втора ръка модул 001, изгаснаха 2те лампи, но километража и разходомера продължават да се ебават. Кажете в Пловдив кой може да го оправи (модула не е отварян)
- E39 Rider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520 TU 1999г.
- Мечтае да кара: BMW М 5
nrogchev написа:Колеги, купих втора ръка модул 001, изгаснаха 2те лампи, но километража и разходомера продължават да се ебават. Кажете в Пловдив кой може да го оправи (модула не е отварян)
В БОШ сервиз на кукленско шосе в кичук париж .