Помощ за избор на фотоапарат Nikon
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
Колеги, реших по повод на пътуване до една екзотична дестинация да си купя апарат/полупрофесионален/, спрял съм се на Nikon, бюджета е до 1500 - 2000 лв за тяло и един обектив примерно. Ще снимам пейзажи и портретни снимки .... Ще съм благодарен ако помогнете с конкретен модел и място от където е удачно да го взема, аз знам това - https://www.photopavilion.bg/. Благодаря предварително ...
- plamen_nedkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N47
Re: Помощ за избор на фотоапарат Nikon
За толкова парички (1500-2000) ще си купиш направо професионален но бюджетен. Въпросът е обаче дали ще можеш да използваш пълните му възможности. След като е такъв фотоапарат той има ужасно много настройки и за да стане една снимка едва ли не перфектна ще си играш с настройките 3-4 мин преди всяка снимка и това е в случай че знаеш какво правиш. Аз лично бих те посъветвал за това
https://www.photopavilion.bg/?page=cata ... additional
с тях ще работиш много по-лесно и повярвай ми - разлика в снимките НЯМА да откриеш!
но ти каза че искаш Никон.
Имал съм възможността да снимам с първият канон и съм разговарял с хора разбиращи от фотоапарати. Тяхното мнение беше, че той снима по-побре от 2/3 от бюджетни професионални апарати (категорията към която ти си се насочил).
поздрави и успех с избора!
с тях ще работиш много по-лесно и повярвай ми - разлика в снимките НЯМА да откриеш!
но ти каза че искаш Никон.
Имал съм възможността да снимам с първият канон и съм разговарял с хора разбиращи от фотоапарати. Тяхното мнение беше, че той снима по-побре от 2/3 от бюджетни професионални апарати (категорията към която ти си се насочил).
поздрави и успех с избора!
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
plamen_nedkov написа:След като е такъв фотоапарат той има ужасно много настройки и за да стане една снимка едва ли не перфектна ще си играш с настройките 3-4 мин преди всяка снимка и това е в случай че знаеш какво правиш.
След като научиш какво да правиш и натрупаш малко опит, почваш да щракаш из менютата автоматично без да се замисляш. ДСЛР-ите имат много приятни и лесни полуавтоматични режими. Това е, че трябва да четеш. 1500 за сапунер

- plamen_nedkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N47
M10 написа:plamen_nedkov написа:След като е такъв фотоапарат той има ужасно много настройки и за да стане една снимка едва ли не перфектна ще си играш с настройките 3-4 мин преди всяка снимка и това е в случай че знаеш какво правиш.
След като научиш какво да правиш и натрупаш малко опит, почваш да щракаш из менютата автоматично без да се замисляш. ДСЛР-ите имат много приятни и лесни полуавтоматични режими. Това е, че трябва да четеш. 1500 за сапунер![]()
![]()
Ако за теб G16 e сапунер

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
http://magazin.photosynthesis.bg/category/21
На мен лично 7-ма серия ми е по на сърце! Но бих купил поне D7200. Той обаче е по-скъп.
И китов обектив Nikon AF-S DX Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR. Върши чудесна работа за начало и е доста здрав!
На мен лично 7-ма серия ми е по на сърце! Но бих купил поне D7200. Той обаче е по-скъп.
И китов обектив Nikon AF-S DX Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR. Върши чудесна работа за начало и е доста здрав!

Последна промяна predel на 28 Май 2015, 13:50, променена общо 1 път
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

plamen_nedkov написа:M10 написа:plamen_nedkov написа:След като е такъв фотоапарат той има ужасно много настройки и за да стане една снимка едва ли не перфектна ще си играш с настройките 3-4 мин преди всяка снимка и това е в случай че знаеш какво правиш.
След като научиш какво да правиш и натрупаш малко опит, почваш да щракаш из менютата автоматично без да се замисляш. ДСЛР-ите имат много приятни и лесни полуавтоматични режими. Това е, че трябва да четеш. 1500 за сапунер![]()
![]()
Ако за теб G16 e сапунерявно не си ползвал такъв. Няма проблем. Всеки има собствено мнение.
Колега, сапунерка висок клас си е... сапунерка

- Spark 50
- Потребител
-
- Кара: N57D30O1
- Детайли за колата: F10 530d Xdrive
Nikon d5300+16-85.Ако бюджета подволява 7100+16-85.Реални 24-128 перфектно за екскурзия.За портрети съм привърженик на твърдите обективи.Е може и 70-200 на 2,8 

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Ако не държиш да е нов, мога да ти предложа Nikon D3300 + китовия 18-55 обектив за 700лв. Апаратът е на по-малко от година, с оставаща гаранция до юли 2016 към фотопавилиона. Ако имаш интерес драсни едно ЛС и ще се договорим нещо 

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Какви сложни настройки ви гонят. Моят Никон е стар -3000 и като го включа на автомат прави прилични снимки. Няма ситуация в която да не е заснел нещо. Купих му и светкавица с ТТЛ и с нея снима на автомат. Така и не се научих да снимам на ръчни настройки, но за това за което го ползвам не ми е и трябвало. Недостатъкът на ДСЛР-ите е, че са много обемисти и тежки. Но пък покупката на сапунерка се обезсмисля при наличието на малко над среден клас телефон. Признавам си, че нито една моя снимка не е спечелила приз в конкурс за фотография, та не ме слушайте
.

- VIKING_WARRIOR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: AMG 560SEC WB 1990
- Мечтае да кара: ... като горното,ама ново...
- Детайли за колата: This AMG is a very special car in so many ways, the fact that this AMG is an authentic AMG Germany with proof of origin that the M117 / 9 motor was first developed in Germany not Japan. It is an AMG 6.0 DOHC wide body which is one of the most desirable and rarest cars in today's car collection market. The car was built during the final year of the AMG ERA during the merge with Mercedes Benz. This car is also equipped with the rarest engine AMG has ever built which is the M117-9 6.0 32v. There was a very limited number of these authentic AMG engines built in Germany and I would I estimate roughly around 5 or 6.
plamen_nedkov написа:M10 написа:plamen_nedkov написа:След като е такъв фотоапарат той има ужасно много настройки и за да стане една снимка едва ли не перфектна ще си играш с настройките 3-4 мин преди всяка снимка и това е в случай че знаеш какво правиш.
![]()
Ако за теб G16 e сапунерявно не си ползвал такъв. Няма проблем. Всеки има собствено мнение.
Канон G16 е много добра машина и често подръчен компактен апарат на професионални фотографи. Доказано е.
Sent from my iPhone 6 Plus 128GB using Tapatalk
Dream as if you 'll live forever, live as if you'll die today.
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
predel написа:http://magazin.photosynthesis.bg/category/21
Това е изборът, който направих и аз. Като се понауча да снимам, ще мога да кажа дали е бил правилния. Благодаря на всички отзовали се с мнение по темата.
- vladi_totev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: магистратура
Аз ти препоръчвам Nikon D5200 Kit 16-85 mm. За около 1600 лв. го взимаш чисто нов. И обектива хубав и тялото става.
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Препоръки много, но в крайна сметка, ако не ти идва от вътре, и 50 000 да дадеш, е все тая. Каква е целта в случая? Ако искаш да правиш докосващи снимки, такива, които да те грабват - ще трябва да почетеш и поупражняваш доста. Попринцип ако снимаш на авто, всичките снимат кажи речи еднакво.
Нека си напиша моят съвет - насочи се към тяло, с изнесени контроли по корпуса, и с LCD екран за настройки и информация - всичко се случва много по-лесно и удобно, от колкото ако трябва да ровиш из менютата. При никоните, около тея пари сега са от D7000 нагоре. Всички 3 цифрени модели също го предлагат - моя е D300. А тея D3000/5000, без да се обиждат колегите - са кофти за работа.
Нека си напиша моят съвет - насочи се към тяло, с изнесени контроли по корпуса, и с LCD екран за настройки и информация - всичко се случва много по-лесно и удобно, от колкото ако трябва да ровиш из менютата. При никоните, около тея пари сега са от D7000 нагоре. Всички 3 цифрени модели също го предлагат - моя е D300. А тея D3000/5000, без да се обиждат колегите - са кофти за работа.
Верно късно и избора вече е направен, но все пак за хора които може да попаднат на темата използвайки търсачката.
Тая мания с "големите" фотоапарати, които си изплащат парите само на размер е адски тъпа. Колегата по-горе даващ предложение с безогледалки си е абсолютно прав, за екскурзия, че и за повече над нея безогледалките са перфектни. Последните 1-2 седмици пощраках именно със Samsung nx2000 и Канон пак същия калибър, убиваха ми сонито("голям" апарат) по Jpeg-формат, а може би и в RAW, както си искат и по какъвто и да е начин. Изключителна ергономия и матриците им по никакъв начин не отстъпват на слт-то ми, единствения плюс в моя посока беше че имам светлосилен обектив, който изваждаше сонито от калта отвреме навреме.
Тая мания с "големите" фотоапарати, които си изплащат парите само на размер е адски тъпа. Колегата по-горе даващ предложение с безогледалки си е абсолютно прав, за екскурзия, че и за повече над нея безогледалките са перфектни. Последните 1-2 седмици пощраках именно със Samsung nx2000 и Канон пак същия калибър, убиваха ми сонито("голям" апарат) по Jpeg-формат, а може би и в RAW, както си искат и по какъвто и да е начин. Изключителна ергономия и матриците им по никакъв начин не отстъпват на слт-то ми, единствения плюс в моя посока беше че имам светлосилен обектив, който изваждаше сонито от калта отвреме навреме.
- VIKING_WARRIOR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: AMG 560SEC WB 1990
- Мечтае да кара: ... като горното,ама ново...
- Детайли за колата: This AMG is a very special car in so many ways, the fact that this AMG is an authentic AMG Germany with proof of origin that the M117 / 9 motor was first developed in Germany not Japan. It is an AMG 6.0 DOHC wide body which is one of the most desirable and rarest cars in today's car collection market. The car was built during the final year of the AMG ERA during the merge with Mercedes Benz. This car is also equipped with the rarest engine AMG has ever built which is the M117-9 6.0 32v. There was a very limited number of these authentic AMG engines built in Germany and I would I estimate roughly around 5 or 6.
ръб написа:Препоръки много, но в крайна сметка, ако не ти идва от вътре, и 50 000 да дадеш, е все тая. Каква е целта в случая? Ако искаш да правиш докосващи снимки, такива, които да те грабват - ще трябва да почетеш и поупражняваш доста. Попринцип ако снимаш на авто, всичките снимат кажи речи еднакво.
Не намирам никаква кофти ситуация във D3100 примерно какъвто е моят. Купих му един читав обектив и снимките са си супер и в jpg & RAW format. Може да е най-ниският клас от семейството, но пък прави идеални любителски снимки без да имам претенциите да ходя на професионални изложби.

Sent from my iPhone 6 Plus 128GB using Tapatalk
Dream as if you 'll live forever, live as if you'll die today.
15 мнения
• Страница 1 от 1