Audi A3 - за жената?
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Re: Audi A3 - за жената?
1.8T 180hp е колата.Сменяш ангренаж, бубини, и гарнутира на капака на клапаните + тази на обтегача, и всичко е наред.Хубаво масло, внимателно с турбото и всичко ще е песен.
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
k-hristov написа:1.8T 180hp е колата.Сменяш ангренаж, бубини, и гарнутира на капака на клапаните + тази на обтегача, и всичко е наред.Хубаво масло, внимателно с турбото и всичко ще е песен.
Мнооого са редки 180кс, иначе съм съгласен.
Лошото е, че и турбо моторите все са двуврати...

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Empty_Head написа:k-hristov написа:1.8T 180hp е колата.Сменяш ангренаж, бубини, и гарнутира на капака на клапаните + тази на обтегача, и всичко е наред.Хубаво масло, внимателно с турбото и всичко ще е песен.
Мнооого са редки 180кс, иначе съм съгласен.
Лошото е, че и турбо моторите все са двуврати...![]()
Не и ако е Sportback

То добре 150 / 180к.с. от мотор с турбо, но.. не се ли губи малко смисъла за градска малка кола за жена?
Имам познат с 1.8Т 150к.с, бях го питал веднъж.. 13-13.5/100 в града. Без газово. (Човека е от Варна) Предполагам около 15 с ГИ.
Инъче вярно, за каране направо дърпа машинката, но.. на висока скорост тая колица се мести на страничен вятър като стой та гледай. В завой, ако й дадеш газ, дърпа та чак недозавива..
смятай ако искаш да и подпалиш гумите. А и на такова каране е ламя-горелка. Ако пък ще от само А до Б в града и няма да се настъпва - защо са ти 180к.с..?
Няма смисъл според мене..
Възможно най-икономичният мотор в А3 би бил добър избор. Гледам 1.6 масово не го обичат(особенно с автомат) но предполагам с 1.8 в А3 може да се изминат 100км с 10кинта в града
Но всеки си знае де..
1.9tdi е страхотен малък мотор. Карах едно А4 1.9TDI, в града и веднъж на магистрала, и останах приятно изненадан
. Приятен за каране, и спокоен мотор. С хубаво масло в мотора и хубава нафта, адски нисък разход. Но пусти дизел 2.40лв ли, колко е вече..? 
Имам познат с 1.8Т 150к.с, бях го питал веднъж.. 13-13.5/100 в града. Без газово. (Човека е от Варна) Предполагам около 15 с ГИ.
Инъче вярно, за каране направо дърпа машинката, но.. на висока скорост тая колица се мести на страничен вятър като стой та гледай. В завой, ако й дадеш газ, дърпа та чак недозавива..

Възможно най-икономичният мотор в А3 би бил добър избор. Гледам 1.6 масово не го обичат(особенно с автомат) но предполагам с 1.8 в А3 може да се изминат 100км с 10кинта в града

Sea Eagle написа:То добре 150 / 180к.с. от мотор с турбо, но.. не се ли губи малко смисъла за градска малка кола за жена?
Инъче вярно, за каране направо дърпа машинката, но.. на висока скорост тая колица се мести на страничен вятър като стой та гледай. В завой, ако й дадеш газ, дърпа та чак недозавива..смятай ако искаш да и подпалиш гумите. А и на такова каране е ламя-горелка. Ако пък ще от само А до Б в града и няма да се настъпва - защо са ти 180к.с..?
Възможно най-икономичният мотор в А3 би бил добър избор. Гледам 1.6 масово не го обичат(особенно с автомат) но предполагам с 1.8 в А3 може да се изминат 100км с 10кинта в градаНо всеки си знае де..
1.9tdi е страхотен малък мотор. Карах едно А4 1.9TDI, в града и веднъж на магистрала, и останах приятно изненадан
. Приятен за каране, и спокоен мотор. С хубаво масло в мотора и хубава нафта, адски нисък разход. Но пусти дизел 2.40лв ли, колко е вече..?
Държа да подчертая, че това са пълни глупости, също и, че жена ми се кефи супер много как дърпа колата. Колата е доста стабилна, с нея ми е личния рекорд при завойчетата при изчкачването на Яблъница преди Хемус, след 180 не знам как е, но единствения проблем е, че при висока скорост предницата е много къса и някак се появява чувство на несигурност. Иначе вече казах, че в града е ламя, но и това е попварвимо с едно био гориво.
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... REE&noec=1
Ето един по различен избор!
Ето един по различен избор!
С много любов към децата!
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Аз имах такава 1.8 125 НР навъртях и към 150000 км. Предницата е като на голф много проста и евтина сменях я цялата 3 пъти.Тампониъе на реактивната щанга скърцаха като на каруца почти през цялото време.Вътре салона е качествен и волана също е здрав моя беше с 3лъча.Перките за охлаждането ми правеха мизерия,дросела,гумички на клапани,гарнитурата на капака на клапаните,казанчето за парното протече и гадния проблем с клапите на парното е отвратителен ,а също и тъпия проблем с АБС и тракшън е всеизвестен и тавана се отлепи.... Еми това е инъче е много стабилна с добро управление и гореше адски много за такъв клас автомобил 9 средно.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
А с верига ли е този мотор?
Съединителя с демферен-маховик ли е?
И Сеат Леон е също А3 нали? Само че, 1.8т е 180кс и има вариант с 4 врати (което за мен е плюс)?
И Сеат Леон е също А3 нали? Само че, 1.8т е 180кс и има вариант с 4 врати (което за мен е плюс)?
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Нищо лично към А3, ама картера му е доста ниско и за жена не бих го взел... Имам двама познати дето ги пръснаха. Единия на Борис, другия в квартала на шахта... Земи и една Дачия 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Alex_GT3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `04 M3 CSL, Audi TT 1.8T
Empty_Head написа:А с верига ли е този мотор?
Двувалка е. И с ремък, и с верига (веригата се пипа рядко). Карал съм почти всички модификации на 1.8Т, от 150, та се стигне до 225 к.с. По-добър и прост бензинов мотор на Ауди от тези години няма. Двигателя е здрав, проблеми могат да дойдат от следните неща. Бобини, свещи, картерна вентилация, дебитомер, турбо. Няма типичните проблеми със скоростните кутии на 1,6. 1.8Т си похапва масълце, но е в рамките на нормалното. Ако ще взимате бензинов мотор, то гледайте да е 1,8 (независимо дали става на въпрос с турбо, или без). И в двата случая двигателя си е еднакво здрав. Дизелите също не са за пренебрегване. Аз лично си мисля, че едно А3 1,9 ТДИ с 90 к.с. е напълно достатъчно за жена. 1.9 ТДИ 110 коня е с турбина с променлива геометрия и рано или късно почват да правят проблеми при основно градско каране. 1.9 101, 116, 131 к.с. са помпа-дюза. Вървят доволно, особено последния, но там дюзите са слабото място на този двигател, докато при роторната помпа - 90-110 к.с. този проблем го няма. Общо взето ще го кажа точно и ясно, търсете 1,8, или 1,9

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Този 1.8 125к.с харчи безумно много, имах няколко приятели с него и бях
. Не го препоръчвам.
Препоръчвам нещо с двигател 1.6 16V 105к.с ако искаш хубав икономичен и здрав бензинов двигател.
http://bg.autodata24.com/seat/toledo/to ... hp/details
Вгражда се в Golf 4, Seat Toledo, но мисля,че го няма в Audi A3.
Имам Seat Toledo с такъв двигател от 2003г. насам и мога да споделя,
че колата е чудесна харчи 8/100 градско в София, скоростите също са здрави и тн.
Не е създавала никакви проблеми.
Ако искаш точно A3 по добре се спри на 110кс. TDI

Препоръчвам нещо с двигател 1.6 16V 105к.с ако искаш хубав икономичен и здрав бензинов двигател.
Имам Seat Toledo с такъв двигател от 2003г. насам и мога да споделя,
че колата е чудесна харчи 8/100 градско в София, скоростите също са здрави и тн.
Ако искаш точно A3 по добре се спри на 110кс. TDI

- Alex_GT3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `04 M3 CSL, Audi TT 1.8T
Nedko Anev написа:Този 1.8 125к.с харчи безумно много, имах няколко приятели с него и бях. Не го препоръчвам.
Имам Seat Toledo с такъв двигател от 2003г. и мога да споделя,
Ако искаш точно A3 по добре се спри на 110кс. TDI![]()
1,6 105 к.с. става, но е FSI, а тези двигатели се разбират трудно с газта, а хората искат да карат на газ.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Двигателя не е FSI.
Бъркаш този който предложих.
http://bg.autodata24.com/volkswagen/gol ... hp/details
с този
http://bg.autodata24.com/volkswagen/gol ... hp/details
AZD е двигателчето
Бъркаш този който предложих.