UNIQA - Смешно обезщетение
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Alex.mitev
- Потребител
-
- Кара: BMW 391, 2D 177 hp
UNIQA - Смешно обезщетение
Здравейте,
Исках да споделя малко информация за UNIQA - пълно автокаско на Е91 2008 г, 15,500.00 лв., премия над 900 лв, за преден прозорец по експертна оценка, преведоха 174.20 лв.
Само знам, че на колкото може повече хора ще разкажа, и надявам се, откажа от този застраховател.
Исках да споделя малко информация за UNIQA - пълно автокаско на Е91 2008 г, 15,500.00 лв., премия над 900 лв, за преден прозорец по експертна оценка, преведоха 174.20 лв.
Само знам, че на колкото може повече хора ще разкажа, и надявам се, откажа от този застраховател.
- Brat mu
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
- Мечтае да кара: WBS
Re: UNIQA - Смешно обезщетение
Alex.mitev написа:Здравейте,
И да разкаваш, и да не разказваш, всички застрахователи се подиграват при обезщетение по експертна оценка. Какви са били мотивите да избереш този вариант?!
- Alex.mitev
- Потребител
-
Купих колата със заведена щета и възлагателно писмо, но за Пловдив, а аз съм от София.
За да мога да си отстраня проблема бързо и със стъкло каквото аз искам (Пилкингтън), се разбрахме със старият собственик да промени от доверен сервиз към експертна оценка и да ми пусне парите на мен.
Преди съм завеждал в Лев Инс, Булстрад и обезщетенията бяха прилични и ми покриха нужното, та наивно си казал, че при Уника ще е подобно.
За да мога да си отстраня проблема бързо и със стъкло каквото аз искам (Пилкингтън), се разбрахме със старият собственик да промени от доверен сервиз към експертна оценка и да ми пусне парите на мен.
Преди съм завеждал в Лев Инс, Булстрад и обезщетенията бяха прилични и ми покриха нужното, та наивно си казал, че при Уника ще е подобно.
- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Печка
- Детайли за колата: Малка печка
Така е при всички, при Армеец можеше да земеш още 40-50 лева за същото, ама не се знае изобщо.
Реално те плащат към 50% от някви китайски стъкла сигурно

Реално те плащат към 50% от някви китайски стъкла сигурно

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
За челни стъкла, които не са счупени, а имат само люспи (дори да е повече от една) се научиха да плащат ремонт, а не да дават ново стъкло 

Всички са зле...
На близо 600 лева каско ми бяха изплатили 17 лева за счупен мигач от Армеец... Те китайските са повече пари дееба
На близо 600 лева каско ми бяха изплатили 17 лева за счупен мигач от Армеец... Те китайските са повече пари дееба

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
Абе не е баш така. След градушката и бая обикаляне/разправии, за Пежо 307 от Булинс ми платиха точно 907 лева за челно стъкло. Първо искаха да платят около 150 лева, ама тва и за китайско няма да стигне, само лупата за чистачките и фаровете е към 100лв. Та много телефони, писма, разправии и накрая платиха подобаващо.

- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Печка
- Детайли за колата: Малка печка

Rainbow написа:Всички са зле...
- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
Rainbow написа:Всички са зле...
:
Аз от експертната оценка на Армеец съм доволен за сега, да не предизвиквам съдбата да се налага пак, но до сега не са ми отказвали да платят и плащат добре.
Иначе по темата, тези Уника доста малко са дали, звънни им да видим какво ще ти кажат.
И аз така си мислех ама...
Преди бях много доволен от ДЗИ, но обявиха ебаси цифрата
А армеец хем плащат добре (един авер с Е90 доста ги изцеди например), хем моя първи сблъсък с мигача ми паднаха в очите... Вярно малък и евтин детайл е, ама човек си дава сметка какво ще е ако е нещо голямо...
А и там масата от хора си застраховат колите поради слуховете, че техните коли не се крадат и имат по-добри цени за БМВ-та като цяло
P.S.: Въпреки, че онази Е90-ката беше до 5 години и ремонтите бяха в Камор, та не се брои много... Като цяло каското си е оферта за нови коли в официалните сервизи (до 5 години). Доверените и експертната оценка са
Преди бях много доволен от ДЗИ, но обявиха ебаси цифрата

А армеец хем плащат добре (един авер с Е90 доста ги изцеди например), хем моя първи сблъсък с мигача ми паднаха в очите... Вярно малък и евтин детайл е, ама човек си дава сметка какво ще е ако е нещо голямо...
А и там масата от хора си застраховат колите поради слуховете, че техните коли не се крадат и имат по-добри цени за БМВ-та като цяло

P.S.: Въпреки, че онази Е90-ката беше до 5 години и ремонтите бяха в Камор, та не се брои много... Като цяло каското си е оферта за нови коли в официалните сервизи (до 5 години). Доверените и експертната оценка са

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- Alex.mitev
- Потребител
-
Не знам, но премията за това каско е била 990 лв!
Не мога да се разправям тъй като полицата е изтекла и на бившият собственик. Човека се съгласи да ми преведе парите след като ги вземе, преведе ми ги, но аз очаквах поне 400 лв.
За заден стоп и боя на задната броня, преведоха още 242 лв:) Аз това си мисля, това каско каква тъпотия е, но колите ги крадат, това ме притеснява...
Сега видях за поредната изчезнала Е91 - зелена, може да сте я засичали из София.
Не мога да се разправям тъй като полицата е изтекла и на бившият собственик. Човека се съгласи да ми преведе парите след като ги вземе, преведе ми ги, но аз очаквах поне 400 лв.
За заден стоп и боя на задната броня, преведоха още 242 лв:) Аз това си мисля, това каско каква тъпотия е, но колите ги крадат, това ме притеснява...
Сега видях за поредната изчезнала Е91 - зелена, може да сте я засичали из София.
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
На мен при 840лв оценка, за боядисване на предна броня и калник, ми изплатиха 176лв - булинс...
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
E 46 ,2004г преден джам 120 кинта от Армеец.
Каско 680 кинта
Ама и аз съм си балък ,че я прекарах през експертна оценка ,а не я вкарах в доверен сервиз
Каско 680 кинта

Ама и аз съм си балък ,че я прекарах през експертна оценка ,а не я вкарах в доверен сервиз

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Аз съм сменял челно стъкло заради люспи през Армеец, бях го писал ремонт в доверен сервиз (БМВ дилър). От БМВ дилъра ми казаха, че от Армеец щели да проучат цените на стъклата и щели да изберат най-евтиния, ест. Обаче накарах БМВ да поръчат оригинално стъкло и ако Армеец откажат да го изплатят, аз ще си доплатя разликата в цените. В крайна сметка нямаше проблеми и Армеец покриха оригиналното ново стъкло.
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2