Първа кола :)
Модератор: Общи модератори
- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528I
- Мечтае да кара: Е60
Re: Първа кола :)
Аз моята Е39 528 97г.я взех да доста добра цена преди една година,така и не видях друга 528 на такава цена
Мислех че съм се наиграл но до ден днешен имах някои дребни ремонти което е нормално за 18г.автомобил но по окачване и двигател не съм пипнал нищо.За мен всичко е до късмет и цените на някои модели са малко надути 

За начинаещ шофьор кола до 90/100 коня е най-добрият вариант, като добавим задното предаване на БМВ-то и липсата на опит, посочените от автора на темата не са добри варианти. Говоря от личен опит и не с цел да досаждам. Стартирах със 75 коньов голф преди да си взема първото БМВ и определено смятам, че има какво да се научи, преди да се вземе мощна кола със задно предаване.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
+14iko написа:За начинаещ шофьор кола до 90/100 коня е най-добрият вариант, като добавим задното предаване на БМВ-то и липсата на опит, посочените от автора на темата не са добри варианти. Говоря от личен опит и не с цел да досаждам. Стартирах със 75 коньов голф преди да си взема първото БМВ и определено смятам, че има какво да се научи, преди да се вземе мощна кола със задно предаване.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- da_ne
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316ti
- Мечтае да кара: 325ti
Според мен да вземе кола според финансовите възможности за закупуване и поддръжка.
Той ако няма акъл ще се пребие и със слаба кола.
Даже тия със слабите коли, ако си падат състезатели, за да се докажат, че и техните коли вървят, раздават яко газ и шанса да се пречука се увеличава доста.
Даже тия със слабите коли, ако си падат състезатели, за да се докажат, че и техните коли вървят, раздават яко газ и шанса да се пречука се увеличава доста.
- Deurond
- Потребител
-
- Кара: E92 330d
- Мечтае да кара: BMW M850i
da_ne написа:Според мен да вземе кола според финансовите възможности за закупуване и поддръжка.
+1 и моите наблюдения това са показали. Който колата му изнемогва от към коне, той наваксва като много я настъпва. По-добре да е малко по-мощна, че за да може все пак да изпреварва.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Мда трябва си пауар ...
Като гледам на този Кайена му е бил слаб да маневрира по околовръстното ... барем един С или Турбо С си трябва за 1-ва кола ...
http://www.novini.bg/news/279668-%D0%BC ... D1%8F.html
пп. не че някой е застрахован от инциденти, но мощната кола в ръцете на неопитен шофьор определено не е плюс
Като гледам на този Кайена му е бил слаб да маневрира по околовръстното ... барем един С или Турбо С си трябва за 1-ва кола ...
http://www.novini.bg/news/279668-%D0%BC ... D1%8F.html
пп. не че някой е застрахован от инциденти, но мощната кола в ръцете на неопитен шофьор определено не е плюс

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Deurond
- Потребител
-
- Кара: E92 330d
- Мечтае да кара: BMW M850i
Съгласен съм, че много коне не са за първа кола, но 100-120 коня не е чак толкова много. Аз това имах предвид.
А за този с кайена, тя да не се е блъснала сама колата, задкормилното устройство... Иначе доста тъжно
А за този с кайена, тя да не се е блъснала сама колата, задкормилното устройство... Иначе доста тъжно

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Тук е време да се определи кое е мощно - 150 коня на 1500кг ( с пътника и багажа) не мисля че спадат към мощен автомобил .
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
Колега взимай e46 318 или 320 к.с. са най-удачните варианти за бензинки, при 318 ще ти ее по-лека поддръжката, данъци и т.н., но въпрос на вкус и мощност
гледай най-вече да е регистрирана да не се занимаваш с еко такси простотии и прочие. Най-добрете е като се сабудиш един ден, ставаш и отиваш да купуваш без много чудене е ест. с някой по майстор да й направите огледа

Междудругото явно има някакав спад в данъците за кола 2001 143 кс. платих 118 лв, казвам го във връзка, че прочетох някой беше споменал 170 лв, което едва ли ще е толкова. За застраховки, каскота и прегледи там цените са си някви, които никой незнае на какво се базират и закакво точно се плащат

Междудругото явно има някакав спад в данъците за кола 2001 143 кс. платих 118 лв, казвам го във връзка, че прочетох някой беше споменал 170 лв, което едва ли ще е толкова. За застраховки, каскота и прегледи там цените са си някви, които никой незнае на какво се базират и закакво точно се плащат

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Пак ли почваме отначало
спада в данъка е от това, че колата е стана 14+ години и влиза в друг данъчен коефициент ... Честито

спада в данъка е от това, че колата е стана 14+ години и влиза в друг данъчен коефициент ... Честито

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- sleepdriftrepeat
- Потребител
-
Аз бях пред същата дилема, взех доста запазено и с екстри е36 вместо някое съсипано е46 и със хиляди забележки и не съжалявам изобщо:)
Sent from my 6037Y using Tapatalk
Sent from my 6037Y using Tapatalk
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
K_Ilkov написа:Пак ли почваме отначало![]()
eeee, след няколко години и ние така

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
мда, то не остана 
само ме притеснява, че дотогава ще вземат да направят нещата наобратно и ще го вдигнат

само ме притеснява, че дотогава ще вземат да направят нещата наобратно и ще го вдигнат

...
- BRAAT
- младши ентусиаст
-
- Кара: мноого черно Е28
K_Ilkov написа:мда, то не остана

А по темата ........ хубава тема за разговор

SHARK-а му е майката!!!