Решение на съда -ПОМОЩ!
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Решение на съда -ПОМОЩ!
Здравейте колеги ,
Казуса е следният обжалвах наказателно постановление което районният съд отмени.С решението на съда отидох до РПУ-то за да си взема контролният талон но от там ми отказаха да ми го дадат тъй като юристите на МВР били обжалвали пред апелативният съд!!! Законно ли не ми връщат талона? Моля за помощ тъй като вече близо година карам без контролен талон!?
Казуса е следният обжалвах наказателно постановление което районният съд отмени.С решението на съда отидох до РПУ-то за да си взема контролният талон но от там ми отказаха да ми го дадат тъй като юристите на МВР били обжалвали пред апелативният съд!!! Законно ли не ми връщат талона? Моля за помощ тъй като вече близо година карам без контролен талон!?
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Re: Решение на съда -ПОМОЩ!
При всички положения, трябва да ти напишат документ, който замества талона. За другото, някой адвокат да каже.
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
ilia1984 написа:Здравейте колеги ,
Изчака ли да влезе в сила решението на Районния съд? Там има едни дни за жалене - дали са го обжалвали?!? Ти ходи ли пак до съда за да попиташ?
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
predel написа:Изчака ли да влезе в сила решението на Районния съд? Там има едни дни за жалене - дали са го обжалвали?!? Ти ходи ли пак до съда за да попиташ?
Има 14-дневен срок на обжалване в този срок юристите на МВР са обжалвали решението на районният съд пред апелативният , на базата на което милиционерите отказват да ми върнат талона без никакво правно основание,исках и документ че отказват да ми върнат талона не ми дадоха, и сега буквално пак могат да ми напишат акт че нямам талон

Това което прочетох във форумите е че трябва да заведа дело с/у МВР за да ми върнат талона!
Няма такава държава не в Европа а ми в света!
На практика няма законово или подзаконово регламентиран начин да се кара с талон или заместител по време на обжалването на НП, доколкото знам... ако някой ме поправи, ще е в полза на много хора...

Tsunami 300+ Drag Team
Tsunami 75+ Drag Team
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Сега, те си обжалват решението на съда в законовия срок. През това време самото наказателно постановление би трябвало да ти замества контролния талон. Поне при мен така е било когато съм обжалвал. Друг е въпроса, че те не са ми обжалвали досега спечелено от мен дело. Но би трябвало да е същото както когато обжалваш НП на първа инстанция - Районния съд. Не виждам защо да има разлика.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
До подобни абсурдни ситуации се стига единствено в България, защото единствено в България има такова чудо като Контролен талон, който както пише в закона "потвърждава валидността на свидетелството". И какво излиза според нашия закон - ако нямаш това картонено правоъгълниче, свидетелството което е защитено с холограми става невалидно! Дори и след последните промени нашия ЗДП си остава лош закон. Някои хора си мислят, че като ти вземат талона и ще те задължат да си плащаш глобите - заобикалянето е лесно, като тарикатите просто казват, че не си носят талона, а глобата за това е 10лв. В белите държави проблема със събираемостта на глобите е решен, като директно се свалят номерата на пътя.
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Не го обжалват пред апелативен съд, а пред административен. Това е последната инстанция по дела, които се разглеждат по ЗАНН. Чисто формално първоинстанционното съдебно решение не е влязло в сила и затова отказват да бъде върнат талона. След като и на втора инстанция се произнесе с решение съдът, то тогава ако е в твоя полза ще ти бъде върнат талона. Ако не го връщат доброволно, спокойно може да се търси съдействие на съдебен изпълнител. Задържането на талона не е незаконно.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
Николай Диянов написа:Не го обжалват пред апелативен съд, а пред административен. Това е последната инстанция по дела, които се разглеждат по ЗАНН. Чисто формално първоинстанционното съдебно решение не е влязло в сила и затова отказват да бъде върнат талона. След като и на втора инстанция се произнесе с решение съдът, то тогава ако е в твоя полза ще ти бъде върнат талона. Ако не го връщат доброволно, спокойно може да се търси съдействие на съдебен изпълнител. Задържането на талона не е незаконно.
В момента с какво да карам което да се счита за контролен талон?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Наказателното постановление.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
На практика, докато не се произнесе последната инстанция не си спечелил делото и наказанието ти е в сила.
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Elesar74 написа:Наказателното постановление.
Абсолютно. Обаче си виж и датата на която е издадено наказателното постановление, тъй като е валидно за срок от един месец, считано от датата на издаването му. След като си го обжалвал, носи със себе си освен наказателното постановление и препис от първоинстанционното решение на съда. Прочети си какво е записано в чл. 157, ал. 8 ЗДвП.
spacepl написа:На практика, докато не се произнесе последната инстанция не си спечелил делото и наказанието ти е в сила.
В случая НП не е влязло в сила, защото е обжалвано в срок...
Николай Диянов написа:Абсолютно. Обаче си виж и датата на която е издадено наказателното постановление, тъй като е валидно за срок от един месец, считано от датата на издаването му. След като си го обжалвал, носи със себе си освен наказателното постановление и препис от първоинстанционното решение на съда. Прочети си какво е записано в чл. 157, ал. 8 ЗДвП.
НП не влиза в сила от датата на издаване или получаване и съответно чл. 157, ал. 8 ЗДвП гласи "(Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказателното постановление заменя контролния талон за период от един месец след влизането му в сила, съответно решението или определението на съда при обжалване."
Има разлика с това което сте написал...
Последна промяна Club BMW на 09 Юни 2015, 12:35, променена общо 2 пъти
Би трябвало на самото наказателно постановление да е написано, че се обжалва и да е ударен печат в КАТ. След това, докато окончателно не приключи делото, си караш спокойно с НП вместо талон (или копие). Аз съм в такова положение от повече от година - обжалвах постановление, Районният съд се произнесе в моя ползва, но решението беше обжалвано от КАТ (това е честа практика), след което по-горната инстанция върна делото за повторно разглеждане. Вече забравих дори за какво става дума, но историята си се проточва и вече година карам с копие от НП и входящия номер на жалбата. Спирали са ме за проверка и не съм имал проблеми. Не съм наясно как стоят нещата с окончателното приключване на делото, но със сигурност трябва да има някакъв официален документ, потвърдаващ или отхвърлящ наказанието. В смисъл, че няма как да стане, например ако сутринта отсъдят в твоя ползва, следобяда да отидеш в КАТ и да им кажеш - спечелих делото, върнете ми талона
... Най-малкото трябва да мине законовия 14 дневен срок за обжалване от страна на КАТ.... Като цяло кашата е огромна и аз лично престанах да се вълнувам и просто вече не ми пука. Ако парче тоалетна хартия може да замести талона, без проблеми ще карам и така

Николай Диянов написа:Elesar74 написа:Наказателното постановление.
Абсолютно. Обаче си виж и датата на която е издадено наказателното постановление, тъй като е валидно за срок от един месец, считано от датата на издаването му. След като си го обжалвал, носи със себе си освен наказателното постановление и препис от първоинстанционното решение на съда. Прочети си какво е записано в чл. 157, ал. 8 ЗДвП.
Нищо лично, но кое му дава право на колегата да кара с НП, което не е влезнало в сила ? Цитираната правна норма очевидно е неотносима, освен ако не считаш че влиза в сила от датата на издаването му, което е ненужно за задълбочен коментар... общо взето каза две неверни неща тук ...

Tsunami 300+ Drag Team
Tsunami 75+ Drag Team
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2