Вирус... Cryptowall.
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- SlackLine`
- Потребител
-
- Кара: E270 CDI W211
- Мечтае да кара: Самолет
- Детайли за колата: Mercedes-Benz E270 CDI 177 hp
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: Вирус... Cryptowall.
Провери дали е изтрило файловете след като ги е криптирало. Има шанс да се възстановят, но не разчитай на 100% на това. Спри да ползваш компа, защото може да запише нещо върху вече изтритите файлове. Като цяло надеждата е малка и умира последна. За възтановяване ползваш програма от сорта на Undelete. Има купища из нета.
За да си защитите инфото от такива вируси, си направете поне акаунт, който няма админ права. Масово се ползва Прозореца с такива права с един акаунт и всеки цъка YES без да чете. Ако ползваш компа само да гледаш фейса, филми и форума, има линукс. Там вирус не вирее, а ако хванеш, то трябва сам да се заразиш.
Успех.
П.П.
Тоя аваст и чеп за зеле не става от него даже. 360 Total Security за мен е най-добре в момента.
За да си защитите инфото от такива вируси, си направете поне акаунт, който няма админ права. Масово се ползва Прозореца с такива права с един акаунт и всеки цъка YES без да чете. Ако ползваш компа само да гледаш фейса, филми и форума, има линукс. Там вирус не вирее, а ако хванеш, то трябва сам да се заразиш.
Успех.
П.П.
Тоя аваст и чеп за зеле не става от него даже. 360 Total Security за мен е най-добре в момента.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- SlackLine`
- Потребител
-
- Кара: E270 CDI W211
- Мечтае да кара: Самолет
- Детайли за колата: Mercedes-Benz E270 CDI 177 hp
За сега нищо му няма, само 4-5 криптирани снимки и песни, също не ми отваря AIMP3, друго всичко си е нормално, ще гледам всички важни файлове да ги прехвърля на лаптопа и на няколко дискове за всеки случай.
Иначе аваста от доста време не го бях ползвал, като хванах вируса го инсталирах, но после си свалих Malware и го махнах. Акаунта мисля, че е без админ права, но не съм сигурен де...
Иначе аваста от доста време не го бях ползвал, като хванах вируса го инсталирах, но после си свалих Malware и го махнах. Акаунта мисля, че е без админ права, но не съм сигурен де...
- TheStorm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
- Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет
общо взето : каквото е криптирало - отпиши го
Ако е изтрило нещо - може да се рови с програми които възтановяват изтрити неща ... там поне има шанс
Обикновено крипто вирусите работят на заден фон, криптират и като приключат с криптирането се самоизтриват и ПОСЛЕ ти казват - глеей ся .. трябва да платиш.
Ако е изтрило нещо - може да се рови с програми които възтановяват изтрити неща ... там поне има шанс
Обикновено крипто вирусите работят на заден фон, криптират и като приключат с криптирането се самоизтриват и ПОСЛЕ ти казват - глеей ся .. трябва да платиш.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Обикновенно криптират всичко което не е било ползвано в момента. Дори и да платиш откупа възстановените файлове са четворно по-големи, което вероятно е някаква вратичка за по нататъчни проблеми. Къде Сторма вика - отпиши ги! Радвай се ако са ти само мп3-ките.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
Направо слагай нов уин, хем по малко време ще загубиш хем на чисто горе долу почваш

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Din написа:Направо слагай нов уин, хем по малко време ще загубиш хем на чисто горе долу почваш

Ако външен зловреден софт е криптирал файловете,с програмки (от замунда)като ънделийт и рекюва мислиш ли че може да ги оправи ?

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
Ако нямаш важни файлове, форматираш целият хард и инсталираш уин-на на ново. След което създаваш два юзъра един админ и един нормален. Като през цялото време ползваш втория и просто като ти трябват права изкача балонче за парола.
А най-добрият вариант е да минеш на Линукс, там не хващаш такива глупости и дори не ти трябва антивирусна
А най-добрият вариант е да минеш на Линукс, там не хващаш такива глупости и дори не ти трябва антивирусна

Tux0 Ca !

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Байпас за прозореца с администраторския достъп ползват всички вируси и РАТ-ове от години насам. Нямам идея как е в новите уиндоуси, но до 7 включително, ако твоя акаунт може да ауторизира администраторско действие, значи и "вируса" може.
Антивирусните са такъв базик, че изобщо не заслужават коментар. Който иска, да си ги ъпдейтва и ползва.
Истината е написана едно мнение преди моето - Линукс. Или някакъв *Никс. Може да си купите и Мак.
Антивирусните са такъв базик, че изобщо не заслужават коментар. Който иска, да си ги ъпдейтва и ползва.
Истината е написана едно мнение преди моето - Линукс. Или някакъв *Никс. Може да си купите и Мак.
Дай някакви предложения какъв линукс, че аз така и не мога да свикна, а от години се опитвам и минах през какви ли не дистрибуции..трябва ми най windows-ското доближение тъй като търся удобството от него, както и сигурността на линукс
освен убунто, който и той си има минусите
за антивирусните си прав
п.с - имам голям опит с unix ((т.е. наясно съм с конзоли, команди , конфигурации и тнт)), но за домашно РС така и не мога да открия еквивалента (удобството) на windows
знам, че не може да го замени напълно, но коя е дистрибуцията най-близко до нея?
п.с 2 - и от дълго ровене в търсене на правилната линукс дистрибуция, сега с най-голямо удоволствие си човъркам windows-a, но въпреки това винаги съм склонен да премина заради сигурността, която дава unix-a..просто не мога да уцеля правилната за домашно РС

за антивирусните си прав

п.с - имам голям опит с unix ((т.е. наясно съм с конзоли, команди , конфигурации и тнт)), но за домашно РС така и не мога да открия еквивалента (удобството) на windows

п.с 2 - и от дълго ровене в търсене на правилната линукс дистрибуция, сега с най-голямо удоволствие си човъркам windows-a, но въпреки това винаги съм склонен да премина заради сигурността, която дава unix-a..просто не мога да уцеля правилната за домашно РС
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
doomy525 написа:Дай някакви предложения какъв линукс, че аз така и не мога да свикна, а от години се опитвам и минах през какви ли не дистрибуции..трябва ми най windows-ското доближение тъй като търся удобството от него, както и сигурността на линуксосвен убунто, който и той си има минусите
за антивирусните си прав
п.с - имам голям опит с unix ((т.е. наясно съм с конзоли, команди , конфигурации и тнт)), но за домашно РС така и не мога да открия еквивалента (удобството) на windowsзнам, че не може да го замени напълно, но коя е дистрибуцията най-близко до нея?
За по-близка до Windows среда - Linux Mint Cinnamon http://www.linuxmint.com/edition.php?id=172, за красив дизайн и по-близък до MacOS- Elementary OS http://elementary.io/ . И двете са Ubuntu базирани и ще се радваш на много добра поддръжка. Лично на мен Unity-то на Ubuntu ми е мега противно и за това почти веднага го сменям, ако въобще сложа убунту. Друг вариант е Fedora/ OpenSuse и двете са добри, графичната среда по дефолт е Gnome 3.10+, тук също може да си смениш графичната среда.
Като препоръки : Ако искаш най-новото възможно най-бързо - Fedora, ако искаш нещо, което да работи добре, но с остарели пакети - Linux Mint/Elementary OS.
С windows програмите проблема се оправя като сложиш един wine. И като цяло минеш ли един път в Open source, няма връщане към изделията на Бил ГейТС

Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Написах нещо много дълго, но не знам как го изтрих...
Скипър го е написал всичкото, което исках да кажа.
Аз само бих добавил - все тая коя дистрибуция ще избереш, щом с терминала не сте на "Вие", избери тази с чийто мениджър на пакети се чувстваш най-комфортно, за когато ти се наложи да го ползваш.
Аз лично 99% от времето си прекарвам на Убунту и за мен е пълен заместител на уиндоус. Съгласен съм за Юнити-то, ама аз май вече му свикнах и го харесвам. Но то това си е субективно, важното е че системата отдолу е качествена.

Скипър го е написал всичкото, което исках да кажа.
Аз само бих добавил - все тая коя дистрибуция ще избереш, щом с терминала не сте на "Вие", избери тази с чийто мениджър на пакети се чувстваш най-комфортно, за когато ти се наложи да го ползваш.
Аз лично 99% от времето си прекарвам на Убунту и за мен е пълен заместител на уиндоус. Съгласен съм за Юнити-то, ама аз май вече му свикнах и го харесвам. Но то това си е субективно, важното е че системата отдолу е качествена.

13 мнения
• Страница 1 от 1