Какъв телефон да си купя ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535d
Мечтае да кара: F90 M5

Re: Какъв телефон да си купя ?

Мнение от enerdjy » 15 Юни 2015, 23:11

Новият Sony M4 Aqua около 550лв. прекрасен телефон.
"If one day speed kills me don't cry because i was smiling" - Paul Walker

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BAVAREC1 » 15 Юни 2015, 23:16

sony z3 ultra ти препоръчвам

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с волан от М5
Мечтае да кара: Scott Gambler 730

Мнение от marto7067 » 15 Юни 2015, 23:17

Андроид не искам да видя вече...на мен лично ми беше писнало от еднакво подредените икони и това, че всеки е с такъв, плъзгащия се настрани екран, абе...знам ли-бяха ми станали банални......от една година съм с Lumia 630 dual sim и съм пре пре доволен от това, което получих за сумата от 330лв(тогава). Дисплея е чудесен, камерата също ми върши перфектна работа, за 1 година се е рестартирал само веднъж, сърфирането в нета при добър нет е сравнимо с това при нормален компютър, задния панел се сменя за 1 сек. и се продава като консуматив(30лв оригинален) стъклото е здраво и се драска трудно, възможността за персонализиране на началния екран и като цяло на тел. е доста по-голяма от тази на андроида, батерията изкарва спокойно по 2 дни с постоянно включен трафик на данни, има вграден ГПС с няколко програми за навигация и не ти е необходим интернет за тях, четеш и редактираш всякакви документи от MS Office и Adobe. Осрах се с изречението и с хваленето :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Минуса е, че няма сензор за светлина, който да калибрира яркостта на дисплея ииии сензор за близост, ами гаси дисплея при разговор, като го допираш с ухото, кофти е като са ти влажни ушите, че остава влага по дисплея и като си го свалиш от ухото, не разбира, че си го направил и не пали дисплея...тр да го избършеш и тогава можеш да затвориш...дано се разбра нещо :mhihi:
Общо взето, не е най-доброто на пазара(т'ва е ясно), но за тези пари мисля, че си заслужава. :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 15 Юни 2015, 23:32

Ами така като гледам от написаното до тук, мисля, че ще се спра на лумийка.
Тва с мега-хипер-гига пиксел камерата не ме блазни, щото си имам готян Никон, но просто е удобно да имам нещо за бързи работи - да щракам разни неща вместо да ги записвам.

Дано наистина БАТАРЕЙКАТА да държи, колкото описвате, че това май е най-големият проблем :mhihi:
Все пак по-предният ми телефон беше безсмъртна нокия и можете да си представите какъв беше ужаса, когато преминах от телефон който зареждах веднжъ на 5 дена, към такъв който трябваше да зареждам веднъж на 5 часа :shock: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ще ида да си поиграя някъде с такъв да видим дали ще ми допадне и на живо.
Може да споделите и каква е разликата между различните модели, че тея цифри не ми говорят нищо.

Благодаря на всички, които се отзоваха :bchug:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с волан от М5
Мечтае да кара: Scott Gambler 730

Мнение от marto7067 » 15 Юни 2015, 23:39

мииииии кажи-речи, като при БМВ, колкото по голяма е първата цифра, толкова по висок клас е, за последните две цифри...горе-долу пак така :D (мойта е като Е60 535И)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 16 Юни 2015, 0:35

ogata написа:Ами така като гледам от написаното до тук, мисля, че ще се спра на лумийка.
Тва с мега-хипер-гига пиксел камерата не ме блазни, щото си имам готян Никон, но просто е удобно да имам нещо за бързи работи - да щракам разни неща вместо да ги записвам.

Дано наистина БАТАРЕЙКАТА да държи, колкото описвате, че това май е най-големият проблем :mhihi:
Все пак по-предният ми телефон беше безсмъртна нокия и можете да си представите какъв беше ужаса, когато преминах от телефон който зареждах веднжъ на 5 дена, към такъв който трябваше да зареждам веднъж на 5 часа :shock: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Може да споделите и каква е разликата между различните модели, че тея цифри не ми говорят нищо.

Благодаря на всички, които се отзоваха :bchug:

Общо взето колкото по-голям е първия номер толкова по-висок клас е. Най-ниският клас е 4, най-високият 15. По мое виждане в зависимост от големината на дисплея и батерията имаш две възможности - Lumia 640 Dual Sim http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/3 ... 0-dual-sim , който е с два отделни радио модула и 2500 милиампера батерия и е с 5 инчов дисплей и Lumia 1320 http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/3 ... lumia-1320 , която е с 6 инча дисплей, но за сметка на това е с 3400 милиампера батерия, която ще държи много повече в сравнение с някой андроид със същите характеристики. Един плюс за Lumia 640 е, че ако го закупиш преди 30 Юни ще получиш едногодишен абонамент за Office 365 т.е. ще ползваш легално Офис пакета на Microsoft за година. Ето и две видео ревюта на телефоните:

Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Юни 2015, 0:44

ogata написа:

Tова реално е най-важното... много народ имаше желание да мине на WP8.1, обаче навика към Android беше прекалено закостенял :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 16 Юни 2015, 8:39

Още един глас за КоНтакта ;)
Въобще всичко с над 1гига Рам е добре :mhihi:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 16 Юни 2015, 9:26

Motorola Moto G, Lenovo S90, Alcatel Idol 3. Ако преглътнеш желанието да е чисто нов, в раздела с обяви във форума колега си продава iPhone5 почти нов за 500лв, което според описанието на дейностите, които искаш да извършваш с него е най-добрия вариант според мен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 16 Юни 2015, 10:01

Ога, аз няма да ти препоръчам марка телефон, просто ще споделя опит.
От години използвам BlackBerry, но преди година и половина ми се наложи да потърся телефон с две карти. Дълго обикалях и рових из форумите и накрая реших да си рутна таблета. След рутването му забих двете карти и си взех една блутуут слушалка. Радоста не трая повече от месец, защото се оказа, че колкото повече се ъпдейтва и използва "великата" система Андройд, тя все повече, започва да забива, лагва и каквото там се сетиш. Направо ми изпили нервите и аз си свалих двете карти и ги сложих на старите апарати. Само дето е голямо неудобства с тези два телефона и се започна ново търсене с уговорката, че не искам да чуя за Андройд. Доста обикаляне и тестване беше, но почти навсякъде гледат да ти набутат най-новия и най-добрия Самнсунг - направо да ти се доплаче. Накрая открих телефон с две карти и Windows 8.1. Да си призная, останах очарован от начина на работи и си го купих. Последва и един много важен тест - дадох го на сина, за да го пробва как се държи когато се играе на него. Резултатът беше неприятен за джоба ми, защото малкия веднага захвърли андроидския телефон и заяви, че иска същия като моя. Така приключихме използването на телефони с Андроид.
Смело препоръчвам телефон с Windows, това, че някой бил свикнал да работи с Андройд са оправдания и начин човек да убеди сам себе си, че е направил правилният избор.
Като допълнение само ще отбележа, че при телефоните с Windows, вградената офлайн навигация е уникална с безплатна поддръжка за цял свят и подробни карти включително и на БГ.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 16 Юни 2015, 10:25

viewtopic.php?f=4&t=355027
Иначе за момента най новоти с 13мп. камера и с добра батерия е това: https://www.microsoft.com/en/mobile/pho ... -dual-sim/
И това е доста добро: https://www.microsoft.com/en/mobile/phone/lumia830/
Късно есента ще излизат новите модели и флагмани.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 16 Юни 2015, 11:39

stocky написа:Motorola Moto G, Lenovo S90, Alcatel Idol 3. Ако преглътнеш желанието да е чисто нов, в раздела с обяви във форума колега си продава iPhone5 почти нов за 500лв, което според описанието на дейностите, които искаш да извършваш с него е най-добрия вариант според мен.

Отдавна Iphone 5 върви под 500 лева с 12 месеца гаранция ;) Жокер - http://hop.bg/bg/117/Apple-%E2%80%93-%D ... D0%BB.html :winky:
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 16 Юни 2015, 17:19

Ако ще е с Андроид да е поне с 2GB RAM , да не кажа 3 иначе пак ще се вкараш в същия филм , както с минито. Жалко че за тея пари свестен Андроид трудно ще намериш нов. Иначе ето моите предложения гледам никой не ги е написал:
Samsung Note 3
One Plus One
Ако не добре си се насочил към Лумиите. Ако те притесняват приложенията на Windows можеш да влезнеш в маркета и да потърсиш какво има.
Успех с избора :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 16 Юни 2015, 18:59

Като говорим за 2 RАМ да не забравяме и 4 ядра с поне 1,7 на калпак. Подкрепям думите за ъпдейта на андроид устройствата. Телефон с андроид нямам който да е изкарал повече от година точно поради тази причина. От един месец съм с 5-цата на Apple и за момента съм доволен.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 16 Юни 2015, 23:09

Днес гледах в технополис лумия 620 дс
Имаше и XL варианта, който го водят phablet, но не ме изкефи - огромен е :kuku:

Това, което ми направи най-силно впечатление беше как всичко е подредено и организирано на главният екран.
При андроида съм си нагласил някои работи, които ползвам на главният таб, обаче имам още 7 допълнителни и трябва понякога да скролвам като луд.

Тоя в полиса се изсмя и каза, че тва което имам в момента било от новите с3 минита и било в пъти по-добро от тая лумия. Не знаел кво не съм му харесвал. После му заяви, че ако този телефон не отговаря на нуждите ми, най-логичният вариант е да го сменя с друг самсунг, също огромен, за хиляди левове :mhihi: Казах му какъв ми е бюджета - насочи ме към леново, но някак си като бях видял windows-a вече, някак си андроида ми се стори смотан :mhihi:

В крайна сметка ми беше заявено, че лумия 620дс имала малко по-голям дисплей от моя , обаче с по-тъпа технология. Моя бил с лед амулет дисплей или нещо от сорта :mhihi: И положението с батерията щяло да бъде общо взето, като сегашното. :shock: Общо взето се опитваше да ме убеждава, че най-хубаво да си седя с моя ако ще е нещо до 500 лв. :mhihi: :mhihi:

Хареса ми определено лумията :wave:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата