Добър Ветеринар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Добър Ветеринар

Мнение от feel » 15 Яну 2010, 11:18

Утре сме в син кръст,а през седмицата ще го заведа и да го види докторът от Зоологическата.
Благодаря на всички отзовали се,щом има някакви резултати ще пиша.

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 15 Яну 2010, 13:43

До преди две години си лекувах кучето на зоопарка, спасиха го един път и им се доверих напълно, много готини касапи са. Но един път отидох и малко збъркаха елементарна диагноза, и отидох при един ветеринар дето е на 20м от нас. Е сега за друг неща и да чуя, досега 3 опреации е правил на кучето, и се чувства супер. Ходи и по адреси, много е готин и като човек и като специалист. Намира се в Лозенец. Ако искаш да ти дам координати.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 15 Яну 2010, 14:20

Подкрепам мнението за докторите в зоологическата градина, добри са!
Един от тях - Дяман Илиев има частен кабинет в Лозенец, мога да дам адрес, защото мисля че вече не практикува в зоопарка.
Що се отнася едо кожни заболявания, поради спецификата, препоръчвам клиниката по Микоза, към Нац. Ветерин. Научен Институт, до "Пирогов" е. Отиваш със стоката да вземат "посявака" и после сам, взимаш резултатите и препоръка за лечение. Продават и разни мехлеми, помади и мазила, които правят там. Бях много скептично настроен преди години, но ротвайлерът ми го оправиха точно тези мазила, а не от аптека известни! Препоръчвам горещо!
Успех!!! ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 19 Яну 2010, 10:27

След като го видяха в Цин Кръст,казаха че има алергия от пилешкото.Спряхме пилешкото сега е само на суха храна,антибиотик и го мажем с някаква течност.Изглежда май по-добре ама още нищо не мога да кажа все пак са минали само 3 дни.В събота пак е на преглед,ще дам още информация тогава.Благодаря на всички отзовали се.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 19 Яну 2010, 10:31

Ние бяхме със същата алергия .От година и половина не е помирисвал пилешко горкия :lol: Скорошно оздравяване :yes:

п.с обръщай внимание на съдържанието на сухата храна ,че в някой слагат и пилешко
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xristo » 05 Фев 2010, 12:04

Дано се оправи животинката.Успех :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 05 Фев 2010, 12:11

Мога да препоръчам един - много е добър, разбира си от работата и буквално ни спаси, когато мойта грация беше почти пред умирачка... :confused: Не знам дали е нужно да споменавам, че това е може би единствения ветеринар, който няма проблем да откликне 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Кабинета се намира в една от преките на бул. Славейков (с-у Капитан Кук/ Виктория/ някъв стриптийз бар). Ако все още търсиш ми драсни едно лс да ти дам координати ;)

едит : Явно не се търси вече, но ако някой има нужда - да пише ;)
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

Потребител
Аватар
Кара: ходя пеш за здраве

Мнение от rodi74 » 05 Апр 2011, 21:28

Bella написа:Какво стана ?Намерихте ли доктор ? :roll:

Аз ходя при едни лекарки в кв Лагера много добри специалисти и клиниката не им е лоша доста модерна и не работят скьпо ето ти номер 029552880 д-р Даниела и Гергана Христови

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci

Мнение от kalkana » 06 Апр 2011, 10:04

saleen написа:
feel написа:Голдън Ретривър е,опада му козинката на места,под формата на идеален кръг.Биха му какви ли не инжекции и му пораства козинка за около месец на тези места.Но сега в момента има 5 такива места и му седат така вече няколко месеца.

Аха така ми звучи като някакво гъбично заболяване (трихофития, или микроспория) или пък краста-която е с друг причинител и друго лечение. Хубаво е да му направят микроско изследване, за да са сигурни кое точно е заболяването.
За микозите има ваксини (трихобен) и спрейове (зоомикол) помади (спорил), но каквото и да му прилагат не очаквай чудеса, защото лечението е продължително, ако искаш да няма рецидив.
Успех!

Точно така,колега. Аз не съм ветеринар, но изучавам микробиология, там сме говорили за тези микроспории, и по конкретно за болеста която причинява Microsporum canis. Симптомите са същите както се оплака колегата, и определено е много трудно за лечение. Друг начин за лечение освен тези които каза колегата е къпане във вана с фунгицидни препарати (такива които убиват гъбичките).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Апр 2011, 10:26

Същото го има и мойто. Само пролет му опадва на два симетрични кръга на задните крака и няколко черти отстрани на корема. Абсолютно симетрични и от двете страни. Ходих по доктори, взимаха кръв, кожа, косми, сополи..кво ли не. Всякакви изследвания и казаха, че нямало нищо. (освен висок холестерол :mhihi: )
Дадоха диагноза "косопад с неизвестен произход" :mhihi: Взеха едни 200 кинта за цялата работа и ме изпратиха по живо по здраво.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 09 Апр 2011, 15:48

То косопада (алопецията, щото кучетата нямат коса) дори не е диагноза, а симптом на заболяване, което така и не са диагностицирали :clap: Верно е, че може да е провокирано от много фактори, ама да му направят пълно изследване и нищо да не открият... :roll: А не е лошо да се знае от какво е, защото някои гъбички (които само % от случаите) могат да се пренасят и на човека, а не е приятно.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 17 Юни 2015, 0:34

Айде аз пак да вдигна темата. Относно космопада от "неизяснен произход" нещата се оправиха след като разбрах, че Роял Канин и Еу Кануба не са всъщност най-добрите храни. От тогава я храня с Ориджин и никога не се е появявал повече, а и като бонус изникнаха косми на места, където преди нямаше. Връхчетата на ушите, целия корем..

Както и да е, да мина на конретния проблем. Преди месец и нещо кучето се сби с други две. Нищо сериозно, за 1 мин малко се подърпаха без рани, кръв или нещо такова. Два дни след това го болеше вече врата. Не искаше да се навежда и скимтеше ако му бутна главата. Заведох го в някаква клиника в Дружба. Дадоха противовъзпалителни и айде чао. Първия ден се пооправи, но от следващия от ден на ден ставаше по-зле. Не иска много да се разхожда, с мъка слиза по стълбите и т.н.

Няколко дни по-късно като свършиха тия хапчета забелязах, че очите и са много червени. И след ден-два почнаха да увисват все едно като на тия басетите. Заведох я при друг лекар, той каза конюктивит и и даде Тобрекс да я мажа. Пуснахме пълна кръвна картина за всеки случай, където всичко беше в норма. Дишане, сърцебиене и т.н. всичко беше ОК.

Седмица по-късно след мазане всеки ден кучето става все по-зле. Отпаднало, не се движи, проблема с очите се задълбочава. Тогава я заведох при офталмолог- др. Борисов. Диагнозата беше глаукома. Даде ми 3 вида капки и от деня на посещението ми там кучето вече е сляпо. Явно беше прекалено късно. Вътрешноочното налягане беше 72 на двете очи.

Сега вече са минали около 2 седмици от тогава всеки ден капя капките, но кучето от ден на ден отпада все повече. Вчера ходих в Есковет. И там пълна кръвна картина на която всичко е в норма. Пулс, дишане в норма. На ехографа не се вижда нищо и рентген на който също не се вижда нищо освен според тях шипове, които били причината за обездвижването и слабата неврологична реакция.

Впредвид, че не виждам как тия шипове да са се развили до толкова за 2 седмици, че кучето да спре да ходи за това време не им вярвам много. Едва ли не всички искат да ме убедят, че на кучето нищо му няма, а то вече не може да става само, нито да седи право.

Явно както винаги в скъпата ни родина като искаш нещо да се свърши трябва да се захванеш сам. Четох, четох и според признаците и прогресията оставам с впечатление, че говорим за Intervertebral Disc Disease (не го знам как е на бг).

Сега ми трябва наистина читав доктор, който да потвърди евентуално тази диагноза и да видим какво да се прави. Явно ще тряба операция, а кучето е старичко и въпреки, че само преди месец и нещо беше напълно здраво и пълно с енергия сега като го гледам не знам как би издържало операция. Ако има шанс да живее и обездвижено дори пак ме устройва, ще го нося навън-навътре, каквото трябва.. само да не го уморят.

Та кажете някой ветеринар на който може да се разчита да направи наистина каквото трябва че вече не знам какво да правя. Четох за разни препоръки, ми то няма явно клиника, болница или кабинет където да не са уморили трицифрено число животни. Сигурно част от случаите са силно преувеличени, но и малко истина да има направо не знам къде да ходя.
Изображение

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 17 Юни 2015, 6:52

В Централна Ветеринарна........ :roll:
Аз моя дребосък го водя там и съм доволен. Единия път го върнаха от оня свят.
Хареса ми как е направена клиниката ,а и доста пари са наляли в Хапаратурки :clap:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 17 Юни 2015, 10:44

Мислех там, но и адски много негативни мнения има за пострадали животни и много лошо отношение след операциите там. :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-65 730D

Мнение от POYO » 17 Юни 2015, 14:19

Аз моя бигъл го водя в "Добро хрумване" в центъра и съм доста доволен, за сега винаги са ми спасявали кучето което е идиот бидейки, че го блъска и кола вече нищо му няма.
Дано успееш да си оправиш животинката независимо къде
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата