Питанка за вдигане от "паяк"
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Питанка за вдигане от "паяк"
Паркирах на улица без знак за каква и да е забрана. Задната част на колата беше отчасти или напълно (не съм мерил ) пред пешеходен вход на къща. Тротоар си има нормален ( без стеснение или препятствие ) и нормалното и безпрепятствено използване на входа беше налично. По сигнал , явно от собствениците , е бил повикан "паяк" , който е разходил колицата до съответния паркинг и впоследствие заплатих известна сума , за да си прибера возилото. Активистите си бяха тръгнали и дежурния пазач си ми издаде касова бележка , а в една тетрадка срещу данните на автомобила ми записа номера и. В тази тетрадка беше записано : ул.Балкан, вход, сигнал. Благодарен съм някой вещ и знаещ да ме осветли има ли някаква законосъобразност в действията на Паяците. Благодаря. ПС: Мисля да подам жалба до община Хасково по случая , защото не ми се струва нормално да преча на една врата , а да не преча на пешеходците движещи се по тротоара . Не става въпрос за гараж или товарен вход , а за единична входна врата като ширина за един човек и предхождащо я тротоарно пространство от поне метър и половина.
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
Re: Питанка за вдигане от "паяк"
това си е "на някой мястото"

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
Не , имат си вътрешен двор и гаражи , цяла седмица спирам там по цял ден , но вчера беше един метър по-към входа им . Манталитета ни е отвратителен , лошотията ни е тип мазохистично удоволствие макар да носи единствено отрицателни емоции . Още по-тъпото е че управляващи ( в случая в лицето на общината ) са достатъчно малоумни да се занимават с глупости и да харчат парите на хората безсмислено, подалите сигнала не са виновни те си имат тяхното разбиране за приятно прекарано време
. Документ за самоличност не ми бе поискан , само как се казваш и подпис във хвърчаща тетрадка , която почти сигурно не беше прошнурована и подпечатана , демек никакъв документ . Всеки може да дръпне колата , даже ми хрумна идея да я обявя за открадната и да видим как ще докажат че са я предали законосъобразно без данни за самоличност на подписалото се лице. Гледам сега касовата бележка е на "Тролейбусен Транспорт" ЕООД
. Мисля всякакси мога да ги осъдя , въобще са сгазили закони по всички алинеи и т.н. Невероятно е как тази фирма и то ЕООД може да е общинска и дали в дейностите им има такава възможност да налагат глоби или дори общината да им е възложила някаква дейност то трябва да е вписано и да има конкретни условия , които не виждам по кой точно закон ще се изпълняват . Лудница пълна и абсурдизъм , беззаконие и то с обществено достояние , затова ще си търся правата . По кой закон някакъв си тролейбусен транспорт ще ми посяга на личното имущество и ще ми налага глоба без обяснение , и КАТ не го правят , веднага ти пишат акт или фиш т.е. документ в който е посочено по кой закон те глобяват за да можеш да обжалваш и ( или ) след това да те санкционират. С толкова малоумщина на всеки българин му трябва адвокат , което явно е достатъчно показателно за окаяния ни социален и обществен статус , съжалявам за което . Жалко е за децата ни , каква е историята която ще учат внуците ни , за "паяци" и измислени глоби . Все още не съм сигурен има ли в действителност някаква противозаконова основа в деянието ми макар разбиранията ми да са коренно различни и чувството ,че не съм попречил на никой да се движи свободно е истинско , затова и пуснах темата .

- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
Ти за петдесет лева, не си спал цяла нощ, да съчиниш тая мелодрама !!!
Чл. 168. от ЗДП
(1) Определените от министъра на вътрешните работи длъжностни лица от службите за контрол и/или длъжностни лица, определени от собствениците или администрацията, управляваща пътя, могат да преместват или да нареждат да бъде преместено паркирано пътно превозно средство на отговорно пазене на предварително публично оповестено място без знанието на неговия собственик или на упълномощения от него водач.
(2) Органите, които извършват принудително преместване на пътни превозни средства, са длъжни да укажат предварително чрез съответните знаци местонахождението на преместеното пътно превозно средство.
Според мен е безсмислено и напразно да предприемаш каквито и да е действия, със сигурност фирмата, която премества автомобилите има общинско участие и има наредба на общината за паяка.
(1) Определените от министъра на вътрешните работи длъжностни лица от службите за контрол и/или длъжностни лица, определени от собствениците или администрацията, управляваща пътя, могат да преместват или да нареждат да бъде преместено паркирано пътно превозно средство на отговорно пазене на предварително публично оповестено място без знанието на неговия собственик или на упълномощения от него водач.
(2) Органите, които извършват принудително преместване на пътни превозни средства, са длъжни да укажат предварително чрез съответните знаци местонахождението на преместеното пътно превозно средство.
Според мен е безсмислено и напразно да предприемаш каквито и да е действия, със сигурност фирмата, която премества автомобилите има общинско участие и има наредба на общината за паяка.
larry_boy написа:Ти за петдесет лева, не си спал цяла нощ, да съчиниш тая мелодрама !!!
Не са 50 , а 35 и нищо не съм съчинил , това си е действителност . И за по-малко пари хора умират . То и ебане без пари има ама кат е на твоя гъз боли....Не си схванал идеята , споко опита учи. ПС: До колегата room101 , определена е от Общината таз фирма проверих ( От 10.04.2012г. се възстановява дейността за принудително отстраняване на неправилно паркирани
автомобили със специализирано превозно средство тип “паяк”.
Дейността ще се извършва от “Тролейбусен транспорт” ЕООД въз основа на Решение No.50/03.02.2012г. на Общински съвет-Хасково за допълване предмета на неговата дейност и издаден Лиценз No.08959/22.03.2012г. от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
Новият наказателен паркинг за репатрираните автомобили е разположен в депото на “Тролейбусен транспорт” ЕООД на бул.Съединение No.80 (след КАТ) , но всичко останало си е думня кекава . Ето бърза извадка от вчера от явно някой в това управление по повод общинския паяк в Хасково : " Да ма фаните за к*ра,кот искам тва ши прая.Момчето е депутатин и те ша гласуват за мене яаа..." . Смисъла е безмислен . Ще си направя труда да жаля причината за вдигането както и начина за предаване на автомобила .
- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
За 50 или за 5 не е важно... да се остави да го правят на глупак ли?!!? Ако всички така разсъждават нищо хубаво в бъдеще..
Случая с колегата не е единичен, постоянно има оплаквания от фирмички с паяци, опитващи се да рекетират хората.. уж извършвайки общинска работа. Пък като идеш при тях и ги поразпиташ почват да мънкат, да се оправдават, нямат никакви документи.
Не защитавам идиотите дето паркират, където не трябва и не упреквам хората с паяците, които си вършат съвестно работата!
Миналото лято имах подобен случай на морето, обикновена улица с тротоар и парко-места от едната страна. Колегата спира на нея и му вдигат колата след около 20-тина минути в неделя сутрин
. Следа от пътни знаци и забрани няма в радиус от километър. Мисля, че е ненужно да продължавам и обяснявам що за смешна държавичка става въпрос. 
Случая с колегата не е единичен, постоянно има оплаквания от фирмички с паяци, опитващи се да рекетират хората.. уж извършвайки общинска работа. Пък като идеш при тях и ги поразпиташ почват да мънкат, да се оправдават, нямат никакви документи.
Не защитавам идиотите дето паркират, където не трябва и не упреквам хората с паяците, които си вършат съвестно работата!
Миналото лято имах подобен случай на морето, обикновена улица с тротоар и парко-места от едната страна. Колегата спира на нея и му вдигат колата след около 20-тина минути в неделя сутрин

Ето това открих от ЗДвП :
2) Освен в посочените в ал. 1 случаи паркирането е забранено:
1. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) пред входовете на паркове, театри, кина, предприятия, както и на други места, където е възможно да влизат или да излизат пътни превозни средства;
2. на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на жилищни сгради и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях;
3. на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници;
4. на места, определени за инвалиди;
5. (нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) на пътя - за регистрирани пътни превозни средства, свидетелството за регистрация на които е отнето или върнато в Министерството на вътрешните работи;
6. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) пред входовете и на прилежащите тротоари на детските заведения и училищата.
Точка 2 е спорна за какво точно затруднение иде реч след като не съм отнел от тротоарната площ , намирам се на улицата , все едно има ли кола или не , къщата си има товарен вход ( гаражен вход ) , който е свободен . Другото е колко е в компетенцията и правото на "паяка" да прилага такива мерки и налага глоба по нарушение на ЗДвП , според мен никакво .
2) Освен в посочените в ал. 1 случаи паркирането е забранено:
1. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) пред входовете на паркове, театри, кина, предприятия, както и на други места, където е възможно да влизат или да излизат пътни превозни средства;
2. на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на жилищни сгради и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях;
3. на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници;
4. на места, определени за инвалиди;
5. (нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) на пътя - за регистрирани пътни превозни средства, свидетелството за регистрация на които е отнето или върнато в Министерството на вътрешните работи;
6. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) пред входовете и на прилежащите тротоари на детските заведения и училищата.
Точка 2 е спорна за какво точно затруднение иде реч след като не съм отнел от тротоарната площ , намирам се на улицата , все едно има ли кола или не , къщата си има товарен вход ( гаражен вход ) , който е свободен . Другото е колко е в компетенцията и правото на "паяка" да прилага такива мерки и налага глоба по нарушение на ЗДвП , според мен никакво .
От наредбата на Общината :
(2) Отстранените по реда на ал. 1 автомобили се транспортират до предварително указан паркинг,така че да не се нанасят щети и се освобождават след заплащане на разноските по отстраняването, транспортирането и паркирането. Собственикът или ползвателят удостоверяват с подпис след представяне на документ за самоличност и регистрационен талон получаването на автомобила в Дневник за принудително вдигнати автомобили. Размерът на таксите се определя със заповед на кмета на общината./изм. с Решение
No502 от 26.03.2010 г.
Тук не спазиха реда . Селска държавица сме ( не визирам конкретния град ни най-малко ) , навсякъде е така .
За спиране пред пешеходен вход на жилищна сграда нищо не е упоменато като забрана . Отговорих си на въпросите , не очаквах да намеря лесно информация , а изпълняващите длъжността по репатриране и таксуване не са си изпълнили задълженията законосъобразно както е по наредбата .
(2) Отстранените по реда на ал. 1 автомобили се транспортират до предварително указан паркинг,така че да не се нанасят щети и се освобождават след заплащане на разноските по отстраняването, транспортирането и паркирането. Собственикът или ползвателят удостоверяват с подпис след представяне на документ за самоличност и регистрационен талон получаването на автомобила в Дневник за принудително вдигнати автомобили. Размерът на таксите се определя със заповед на кмета на общината./изм. с Решение
No502 от 26.03.2010 г.
Тук не спазиха реда . Селска държавица сме ( не визирам конкретния град ни най-малко ) , навсякъде е така .
За спиране пред пешеходен вход на жилищна сграда нищо не е упоменато като забрана . Отговорих си на въпросите , не очаквах да намеря лесно информация , а изпълняващите длъжността по репатриране и таксуване не са си изпълнили задълженията законосъобразно както е по наредбата .
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
Безсънието май наистина ти се отразява зле...
Значи така - ОсРаЛ си се, спирайки където не трябва, и сега ни правиш на балъци тука. Че виждаш ли ти си света вода ненапита, а "паяка" е виновен. Аз такова нещо не съм виждал, да си паркирал правилно и да ти вдигнат колата, така че к'во се стягаш.

Значи така - ОсРаЛ си се, спирайки където не трябва, и сега ни правиш на балъци тука. Че виждаш ли ти си света вода ненапита, а "паяка" е виновен. Аз такова нещо не съм виждал, да си паркирал правилно и да ти вдигнат колата, така че к'во се стягаш.

larry_boy написа:Безсънието май наистина ти се отразява зле...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Не всяко неправилно паркиране означава, че могат да те вдигнат с паяка... а и при правилно паркиране пак могат да ти преместят колата, има си механизъм за това...
До автора- ще се радвам да обжалваш и да спечелиш делото

Tsunami 300+ Drag Team
Tsunami 75+ Drag Team
larry_boy написа:Безсънието май наистина ти се отразява зле...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Описал съм в първото мнение къде съм спрял и питах правилно ли е или има законово основание да ми я дигнат , но ти си ми отговорил - според твоя уникално прост закон съм се О...Л , благодаря за което. И масло се мери и на топъл двигател ама на шофьорските курсове не си внимавал

Според мен не си спрял правилно , доколкото разбирам от твоето описание . На 1м - 1,5м от входа за теб може да е достатъчно , но ако стане нещо и трябва да бъде изнесен човек с носилка примерно през този вход , който ти си запречил и тя не може да мине . Какво става тогава ? Вместо паяк трябва катафалка да идва ! А че тези с паяка са се взели на сериозно и вдигат само опели и фордчета и се мислят за голяма работа си е така . Защо веднъж не видях някоя S class или Х 5 вдигнати с паяк ? Просто НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА .
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
vladobate написа:larry_boy написа:Безсънието май наистина ти се отразява зле...![]()
![]()
![]()
...
![]()
![]()
. И масло се мери и на топъл двигател ама на шофьорските курсове не си внимавал.
Почваш да се излагаш, дано с делото дето ще завеждаш срещу общината имаш повече успех....
14 мнения
• Страница 1 от 1