Мнения за къртач Raider
Модератор: Общи модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Re: Мнения за къртач Raider
Don_Diego написа:Много компании вече предлагат машини под наем, хем ще вземеш нещо хубаво за да свършиш бързо работата, хем сигурно ще излезе по-евтино и няма да се чудиш къде да го държиш после

подкрепям колегата, а ако ще имаш чак толкова много работа дори за един бош, то си го купи направо. С тия евтините машини нито ще свършиш работата като хората, нито ще си доволен....
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Подкрепям колегите за вземане под наем на по-професионална машина.
Според мен инструмент се купува за дългосрочно (едно време имаше приказка че инструмент се купува за цял живот), и ако си купуваш инструмент, то по-добре да се дадат повече пари за нещо по-читаво.
За еднократни изпълнения, под наем е най-добрият вариант.
Според мен инструмент се купува за дългосрочно (едно време имаше приказка че инструмент се купува за цял живот), и ако си купуваш инструмент, то по-добре да се дадат повече пари за нещо по-читаво.
За еднократни изпълнения, под наем е най-добрият вариант.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Човек за ремонт у вас не ти трябва машина за 900 лв. Аз като започнах ремонта купих един къртач еинхел за 60 кинта от една заложна свърших си работа с него, дадох го на един колега, които направи още 2 апартамента с него и ми го върна и няма никакви ядове. Палиш и къртиш. Райдера колко за толко ще изкара въпреки, че аз имам на райдер прободен трион и ексцентричен шлайф дето не спират да работят и нямам засега проблем, а парите си ги избиха още на 2-я ден. Може би е вярно, че са като руските коли-ако уцелиш читава, но ти предполагам си наясно, че не може ем дебело да те таковат ем да не те боли. За тия пари толкова. Влезни в повръщалника(продавалника) има хиляди къртачи на добри цени и бош и хилти и макита и какво ли не още дето колкото и да е използвано само външния вид му е на гъз 

ATR-42/72
Е мисълта ми беше,че не ми трябва скъп. Знам какво мислят по-голяма част от колегите. И без това ремонта е за октомври. Наблюдавам офертите на Лидл ако изкочи нещо. Малко офф, ще има винтоверт и голям шлайф на Лидл. 79 и 88 лв. съответно. Ако на някой му трябва..
Sent from my MI 3W using Tapatalk
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Сладур1 написа:Е мисълта ми беше,че не ми трябва скъп. Знам какво мислят по-голяма част от колегите. И без това ремонта е за октомври. Наблюдавам офертите на Лидл ако изкочи нещо. Малко офф, ще има винтоверт и голям шлайф на Лидл. 79 и 88 лв. съответно. Ако на някой му трябва..

И страхотен комплект отверки за 20 кинта
Колега за Парксайд ли става въпрос? Все пак има TUV, а и кажи ми кое не е правено в Китай? Аз бих избрал Парксайд пред Спарки. Първо като се развали, ти връщат парите или ти дават нов. Второ - едното е от немец, правено е за него и се ползва с доверие.
Е за евтина говорим. А и засега клоня към Парксайд, но ако изкочи нещо на промоция до септември. Може да е Спарки, Райдер и т.н. Макар, че за Спарки имам чувството, че все лоши мнения съм чел. А тук казвате обратното. Интересно наистина. Дето се вика, за тез пари, толкоз Правя си ремонта и толкова. Взех един къртач от познат. Вярвате ли, че ден преди да го върна, спря да работи. Казвам со, четки ще е, щото ги позачистих и почна да работи но без сила. Карам го в сервиза, жената вика-А не е четки, ротора е. От 40-80 лв. + работата. Ебаси, ще го правим, не е мой няма начин. Оказаха се коректни, звъннаха след час, майсторса явно, вика готово е, четките бяха. 15 лв. Та в тоя ред на мисли искам нещо за 150-160 лв. Да си свърша ремонта, после нека мухлясва в гаража не ме интересува. На райдер 1500 вата, 160 лв. Тоз дето ползвах беше 1250, незнайна марка. Спирах през 10 мин. за да не изгори, но ми свърши работа. Не ми се дават, 300-400 лв за Бош, да седи вкъщи. Под наем пак ме спира, защото нямам 1 ден работа. И най-удачно според мен е евтин къртач. Това е. Явно ще е парксайд,спарки или райдер. Най-евтиният печели.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Взех от такъв човек шлайф 125мм 1400 вата, на 50% от цената. Като изключим шумния редуктор, съм доволен, значително по-мощен от предния 850 ватов (пак спарки).
Колега М10, прати на лично, координнати на този човек, или конкретна обява. А как се познава ментето, с друг надпис ли е? Подобен имам предвид.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
В събота работих с такъв Райдер. Колкото и да струва - много му е! Това няма никаква сила! Като единствен + мога да отбележа, че е сравнително лек.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Elesar74 написа:BOSCH дават 2, доколкото знам.
Преди няколко години взех един GBH4-32 - син, гаранцията е 3 години.
На зелените е две.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
stocky написа:В събота работих с такъв Райдер. Колкото и да струва - много му е! Това няма никаква сила! Като единствен + мога да отбележа, че е сравнително лек.
Райдер, ама какъв? Колко вата, сила на удър и т.н. Един приятел ме убеждава да си взема такъв, да си свърша работата и да ме се занимавам повече...Тези hammer drill дето пускат на Лидл. Стават ли за къртене. Има такова чудо на промоция, ама не го разгледах добре какви екстри има. Същото като на колегата по-горе който беше постнал снимка. Само, че 1050 вата.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Какъвто и да е райдъра все тая .Аналогична машина - къртач която става за работа струва 1500лв и нагоре .Това недоразумение наречено къртач е 70 лв ?! Един малък перфоратър бош с 2кг удар въпреки че не е къртач ще е по полезен от тоя райдър .Тоя райдър е за свредла SDS плюс !!! тоест за малък размер накрайници а механично е изпълнен по такава схема че удара не е пневматичен както при качествените машини а е чук .Разбива се механиката за нула време да не говорим че двигателите им горят при първото озорване .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
@Сладур1: въобще не обърнах внимание на модела. Взех машинката и почнах да работя. Отчаях се колко е зле, и чак тогава погледнах каква е и се сетих за тази тема.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Аз от вчера се опитвам да пробия една плоча за стълбище (около 2м2) с онази машинка от ЛИДЛ. Блъсках 4 часа вчера. Вероятно с по-голяма машина ще стане по-бързо, но поне с тая нема да разпукам цялата плоча. Лека полека става - още толко и сигурно ще я бутна
Гледайте колко е силата на удара...
И хора, правете малко разлика между перфоратор и къртач...

И хора, правете малко разлика между перфоратор и къртач...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3