Акт - постановлението се бави 4 месеца

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е91 320d, e46 325i
Мечтае да кара: M3 E92

Акт - постановлението се бави 4 месеца

Мнение от kinetism » 23 Юни 2015, 11:15

Здравейте, имам акт от 25-ти февруари за превишена скорост и постановлението ми се бави вече 4 месеца. Акта ми го съставиха в Пловдив и по адресна регистрация съм в Пловдив, тъй че не трябва да си го прехвърлят от една област в друга, че да има някакво логично обяснение защо се бави толкоз.
Вече 3 пъти ходя да си го плащам и просто ми го удължават. След 3-то удължаване вече нямам чак толкоз мерак да го плащам, че ми мина чувството на вина (+29 км градско).
До колкото помня тогава още се уточняваха със закона дали трябва да има знак или не трябва и тн. Снимаха ме с патрулка и ми написаха акт на място. Чудя се до колко е било спрямо закона по това време и дали след като е минало толкоз време мога да го оспорвам, ако не е било.
Някакви идеи някой :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Акт - постановлението се бави 4 месеца

Мнение от vicho » 23 Юни 2015, 11:21

kinetism написа:Здравейте, имам акт от 25-ти февруари за превишена скорост и постановлението ми се бави вече 4 месеца. Акта ми го съставиха в Пловдив и по адресна регистрация съм в Пловдив, тъй че не трябва да си го прехвърлят от една област в друга, че да има някакво логично обяснение защо се бави толкоз.
Вече 3 пъти ходя да си го плащам и просто ми го удължават. След 3-то удължаване вече нямам чак толкоз мерак да го плащам, че ми мина чувството на вина (+29 км градско).
До колкото помня тогава още се уточняваха със закона дали трябва да има знак или не трябва и тн. Снимаха ме с патрулка и ми написаха акт на място. Чудя се до колко е било спрямо закона по това време и дали след като е минало толкоз време мога да го оспорвам, ако не е било.
Някакви идеи някой :dunno:

талона взеха ли ти?

ако не са ги пусни по пързалката :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kinetism » 23 Юни 2015, 11:28

vicho написа:
талона взеха ли ти?

ако не са ги пусни по пързалката :yes:

Да, в тях ми е талона. Иначе предполагам, че на второто удължаване и можеше да не отида 3-ти път да проверя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 23 Юни 2015, 12:45

Последно беше 20 кинта за каране с изтекъл акт. Иначе винаги си е било по закон да те засекат с превишена скорост и да те спрат на място - ако нямаш основателни възражения в момента на съставяне на акта (или до три дни), значи си плащаш... проблема със знаците беше да може да те снимат и глобяват, без да те спират.
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 23 Юни 2015, 14:54

eekset написа:Последно беше 20 кинта за каране с изтекъл акт.

"последно"-то е било преди 4 години... сега, като те спрат с изтекъл акт и направят справка по станцията и ако ти е изтекло постановлението (1 месец) и ти вземат книжката на място! :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eekset » 23 Юни 2015, 17:02

vicho написа:
eekset написа:Последно беше 20 кинта за каране с изтекъл акт.

"последно"-то е било преди 4 години... сега, като те спрат с изтекъл акт и направят справка по станцията и ако ти е изтекло постановлението (1 месец) и ти вземат книжката на място! :mhihi:

:shock: баси..!
има-няма преди толкова съм бил последно с изтекъл акт...
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M3 & 320i

Мнение от kpa » 23 Юни 2015, 17:39

И на мен ми презаверяваха едно постановление от Септември до Януари. Явно в Пловдив или не работят, или са затрупани с работа и не могат да наваксат.
Ще те накарат да си платиш всички стари глоби и фишове(ако имаш такива) преди да ти върнат талона. Мен ме върнаха за един фиш от 10лв от предното лято и добре, че още си го пазех.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kinetism » 24 Юни 2015, 10:34

Ами аз последно плащах електронен фиш преди година и кусур, надявам се да са го отразили, тъй като го платих с онлайн банкирането, а смених банката и старото ми не важи да си го търся и принтирам.
Ще поживеем и ще видим демек.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eekset » 24 Юни 2015, 10:41

kinetism написа:Ами аз последно плащах електронен фиш преди година и кусур, надявам се да са го отразили, тъй като го платих с онлайн банкирането, а смених банката и старото ми не важи да си го търся и принтирам.
Ще поживеем и ще видим демек.

в КАТ София без бележката за плащане е 90% вероятно да трябва да си го платиш пак... :bang:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 24 Юни 2015, 14:21

Ако в шестмесечен срок от съставяне на АУАН не е издадено наказателно постановление, образуваното производство се прекратява. Даже скоро излезе и едно тълкувателно решение, че тези срокове са давностни и задължителни за прилагане. Така че, ако наказващия орган бездейства, няма въобще защо да се притеснявате. Тяхно задължение е служебно да си придвижват преписката и да постановят окончателния акт, който подлежи на обжалване, а именно наказателното постановление.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 24 Юни 2015, 14:57

Едва ли ще го огрее по тази линия. Има много примери за връчени НП след изтичане на 6 мес. от издаване на АКТ-а, а на НП се гледа дата на издаване,а не на връчване, която в КАТ са се постарали да е в срок.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 24 Юни 2015, 16:24

И аз оня ден получих акт за превишена скорост по АМ "Люлин" от далечния 14.11.2014г. Акта е на база засичане с радар преди един от тунелите и не са ме спирали да ми взимат талона, та се питам, ако не платя какво ще стане, защото по тая логика от тогава до сега са минали 7 месеца и това значи, че трябва да очаквам още доста актове за превишена скорост. Превишението ми е с 23 км/ч от 80 на 103 км/ч, обаче най-интересното е, че колата е "френска госпожица" на баща ми и изнанагорно не може да вдигне повече от 90 как е вдигнала 103 направо не мога да повярвам, да беше на спускане да, но на изкачване е невъзможно, дори и с връщане на предавки. Даже в понеделник ми се наложи да пътувам до София и по изкачването посока от кръговото при Перник към София по магистралата ме изпревари жена с Reno Twingo ...... направо ме е срам .... Ta в акта пише, че ако глобата се плати до 14 дни ще е 70% (70 лв), а после става 100% (100 лв), та ако изчакам да изтече давността какво ще стане? Лошото е, че акта е писан на името на баща ми, защото колата се води на негово име.
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 320d e90
Мечтае да кара: m5

Мнение от hpnotic2 » 24 Юни 2015, 21:55

Давността не се прилага служебно.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 24 Юни 2015, 22:33

таман оня ден получих фиш от Тракия - при ограничение 140 съм минал с 198km/h :lol: платих го в срок и от 130лв, платих 80 кинта заради %-тото намаление :bchug:

съвет - ако ви спрат и усетите, че сте в нарушение не си давайте синия талон ;)

п.с - къде е тази камера? (от снимката доколкото разбрах е на околовръсното посока софия-пловдив на моста) :roll:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 25 Юни 2015, 11:29

А сега към днешна дата отнемат ли се точки за превишена скорост?
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

Следваща

Назад към Извън Темата