Какъв велосипед бихте предпочели?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв велосипед бихте купили?

Нов от китайски части
9
21%
Стар рециклиран от утвърден производител
34
79%

Общо гласове : 43
старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: Какъв велосипед бихте предпочели?

Мнение от Nickelback » 21 Юни 2015, 23:50

adovet написа:Идеята е не да вдигнеш 40 и после да спреш да почиваш, а да поддържаш някаква горе долу добра средна скорост. Иначе така може да стигнеш и до морето за няколко дни. За това казах, че за междуградско не става, защото ако трябва да минеш 150км. днес няма да стане, иначе за в града е идеално.

Ясна ми е идеята. За 8 часа 150 километра ли няма да мина? Хахахаха :mhihi: Хората правят турове на 29-ки/2.7-инчови гуми, та хибрида не ставал :mhihi: Казвам, че подготвен човек не му е проблем да поддържа 40 с такова колело. Но не разбрах технически какво те притеснява. Тегло на колелото ли, предавки ли, кое...? Така като те слушам оставам с впечатление, че не си запознат с моделната гама и наизуст си говориш... :dunno:

П.С.
Само да доуточня... Като казах, че "става" имам предвид, че за междуградско "става" малко повече, отколкото "става" за кроскънтри! Не знам защо се заяде, като съм покарал вече повече от година и имам вече доста широки наблюдения над неговия и моя собствен перформънс :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 21 Юни 2015, 23:58

Май ти си говориш на изуст или си някой доста профи за да държиш такава скорост, и въобще карал ли си шосейно колело на дълго разстояние? Самия факт, че караш хибрид говори много за теб като колоездач. Повече не ми се спори с теб.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 22 Юни 2015, 0:25

adovet написа:Май ти си говориш на изуст или си някой доста профи за да държиш такава скорост, и въобще карал ли си шосейно колело на дълго разстояние?

НЕма нужда да съм карал шосейно, за да знам хибрида как се представя, ко'стана? :mhihi: Ма така де, гледай си от камбанарията на шосейките и цъкай като те задмине някоя батка с кроскънтри 29-ка, то не става само с шосейка... :mhihi:

adovet написа:Самия факт, че караш хибрид говори много за теб като колоездач.

СмЕх... На Левски-ЦСКА го удари май :mhihi:

adovet написа:Повече не ми се спори с теб.

Много си ми лаконичен, без пряка аргументация и тегав за диалог. Затова и аз приключвам тук с моите пет с'тинки по темата :idea:
Никога не споря без да съм добре аргументиран и с поглед върху нещата. Ай със здраве, живей в заблуда :winky:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 22 Юни 2015, 7:16

Вземи покарай и тогава ръси глупости тука, защото за разлика от теб съм карал всякакви колела, а не си плямпам е така като тебе

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 22 Юни 2015, 8:33

Глей са пич, явно имаш афинитет към шосейките. Няма лошо. Лошото е, че ги виждаш като панацея за недоразвита физика ли, напреднали години ли, не знам какво... Ако ти е проблем да минеш за ден 150км дори с маунтин байк търси проблема в себе си, не в колелото. И ходи ги ориентирай ония дето обикалят България на туентинайнърите, че яко са се объркали :mhihi:
Все едно ми разправяш как с Лаферари е много по-добре до морето, ама аз понеже не съм карал с таа М5-ца съм зананикъде. Ай у лево :mhihi:
Спор няма, че шосейката си е за шосе, не знам дали някой го оспорва, но вземи стани по-широкоскроен и разгледай сериозните марки какво предлагат. Сигурен съм, че картинките те подвеждат, както и мен самия, когато си избирах подходящо колело. Не приемай така навътре нещата :winky:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Юни 2015, 19:19

Ебаси спора се заформил тук :mhihi:

Виждал съм хора да правят големи преходи с 29 инчови хибриди, но слагат гладки и по-тесни гуми. Ако имаш желание всичко може, а и 100-150км за читаво колело не са чак кой знае какво разтояние. Проблема им е, че стойката там е по-друга и не е мислена толкова за такива работи и е по-уморително от шосейката.

Аз с хибрид Трек, който е съвсем начален клас съм правил макс 65км за ден и то с ходене насам-натам, спиране за кафе и т.н. В общи линии бях излязал да си върша някаква работа. Доста си е уморително, но там гумите ми въпреки че са напълно гладки са 2.5 и адски тежки. 2.5 кила е външната само, а и вътрешната е много тежка. Цялото колело е може би над 16кг.

С Долана без проблем си правя 100км с много големи денивилации, дори от над 1500 метра. Т.е. не съвсем без проблем, но го правя. Там на равно трудно поддържам скорости от 40км, защото съм само с една скорост 42/13 и е трудно да се постигне голяма скорост на равно. Катеренето ми естествено е далеч по-бавно, защото 90% от времето съм прав и иска яко натискане. Спускането обаче е песен. Там стигам близо 80км, което е непостижимо за един хибрид най-вече заради геометрията. Ако сложа голям венец за да мога и да въртя може да стигна и доста по-висока скорост.

Средната скорост по маршрут с голяма денивилация ми е 20-22км, което за нормално каране на непрофесионалист е съвсем доволно като говорим за голямо разтояние. Понеже в Страва следя Дженсън Бътън, който кара като луд гледам, че той си прави 25-26км с неговото колело, което е далеч по-скъпо от колите на повечето от нас.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 22 Юни 2015, 22:29

[quote="Nickelback"]Я някой да ме светне за предимствата на тия баш градски велосипеди, че нещо недоумявам... Рамката е като за някоя монахиня да си джитка из метоха :mhihi: Единия багажник там да приемем, че е удобство при пазаруване и оттам нататък какво... Има една предавка ни в клин ни в ръкав (айде отзад да има някое и друго колелце там, не знам). Да не ти се наложи да катериш или да бързаш за някъде. На тичане ще е по-лесно май да стигнеш за където си тръгнал :mhihi: Пък и това динамо... :D

Предимствата са, че са си баш градски за какъвто пита и колегата.
Няма да споря и аз. Всеки си има приоритети и вкус. Аз на дълго нито с хибрид нито с шосейка пътувам а с кола ... :ok:
За 3-4 години съм продал над 350 велосипеда.И нови и стари . В началото и аз минах през байкове и хибриди , но накрая се спрях на този тип.

Задната главина е тази и си е доста добра за града.
А ще вмъкна, че с Балканче съм ходил до Пловдив и обратно , а с Украйна до цигов чарк .

http://www.store.joe-bike.com/products/ ... -w-shifter
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 22 Юни 2015, 22:55

Главно за рамката недоумявам, въпреки че при чести спирания по светофари сигурно е по-добре да си скочиш на земята и да си ти е свободен четала :mhihi:
Ама малко ми се губи предимството да си с колело из града при положение, че и Гертруда, например, е с подобно и не може много да и избягаш... или пък да я подгониш, въпрос на вкус :mhihi: Един велосипед трябва да си има потенциал. Като ти потрябва да си го напънеш както си трябва, пък през останолото време си го карай с 5, ако искаш... както с колата, както с мотора и т.н. :yes: Шосейка из софийско не бих карал, в предвид, че и сега ми подскача г*за с 2" гуми и амортисьорна вилка. Да не говоря, ако заклещя гума на между павета, трамвайна линия или нещо подобно... Кроскънтри по-бива, ама мисля ще ми е бая бавно вече като съм свикнал на хибрида... Еветуално туентинайнър :dunno:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 23 Юни 2015, 1:06

Бързото/бавното зависи от краката и дробовете. Нямаш ли физическа подготовка и с 5 кг. колело и гума един пръст пак си за никъде. Ежедневно виждам разни шапкарчета с freeride колела в града :dunno: Въпрос на предпочитания. За мен лично под 2 инча гума в София при текущата инфрастуктура си е мъка - постоянно да си нащрек и да се съобразяваш с всяко слизане и качване.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Юни 2015, 9:49

Със слизането и качването няма проблем. Също и с дупки и павета.

По някакъв начин е факт, че каплата ми на долана е по-права от тази на трека.. За тесните гуми основния проблем е ако минеш през голямо количество пясък с висока скорост. Нормален хибрид със стандартните гуми пак трябва малко от малко да се пази, иначе стават на яйце за нула време. Моя като го взех скачах по стълби, превземах всички бордюри без да мисля и само след 10 дни бях за сериозен ремонт на каплата и главината.

В комфорта на возене също няма значителна разлика (преди да откачиш на тема тегло и да сложиш карбонова седалка, която да ти пръсне гъза).

Факт обаче, че е много по-добре да си с хибрид в града и шосейка извън като и двете стават в някаква степен и за обратното. Минуса на шосейкатабе че не става и за извън пътя.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 23 Юни 2015, 19:14

не знам защо почнахте да спорите - някои хора си карат за кеф, без да ги интересува среданата скорост и т.н.
аз за последните няколко седмици имам по 20-тина километра на ден с напълно нормално градско каране, със светофари и т.н. просто се придвижвах с колело.
дали са много или малко километрите не знам, но за мен е добре, че се движа, върша си работата, а и ми излиза без пари :)

bum_bum написа:По някакъв начин е факт, че каплата ми на долана е по-права от тази на трека.. За тесните гуми основния проблем е ако минеш през голямо количество пясък с висока скорост. Нормален хибрид със стандартните гуми пак трябва малко от малко да се пази, иначе стават на яйце за нула време. Моя като го взех скачах по стълби, превземах всички бордюри без да мисля и само след 10 дни бях за сериозен ремонт на каплата и главината.

явно това ми е проблема и на мен, още след първите няколко дена предната капла почна да издава разни дрънкащи звуци, предполагам защото на няколко пъти минавах през разни стълби... :lol:

до колегата с темата, имам някакъв спомен, че някъде беше писал, че си в Холандия - не знам там как се крадат колелата, но в Дания се крадат и аз мойто колело не го оставям за дълго време навън. според мен инвестирай и в стабилни заключвалки. освен тия на гумите, аз си взех и една дебела за скутери. сигурно и нея могат да я отрежат, но едва ли за краткото време, през което оставям колелото навън.
ако ще оставяш колелото навън, по-добре си вземи най-евтиното възможно колело. така и ще си избиеш парите веднага :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Юни 2015, 19:26

Така е, много хора карат просто за кеф и не ги бърка средна, максимална скорост и т.н. Аз и за кеф и по работа да ида да си свърша нещо съм със сърдения монитор и помпам като глупав.. да ме питаш обаче защо няма да мога да ти отговоря смислено.

Тъй като наистина много се отклонихме от темата- аз бих предпочел по-старо марково колело.

Тия тип "от Метро" са ми много грозни, а са и адски тежки и недомислени.

Иначе си е както при колите- и това от 200лв и това от 2000 или 20 000 пак ще те закара от точка А до точка Б. Има такива от 500лв, които ще го направят и по-бързо от такива за 1000лв. Има и много хора, които няма да направят разлика в карането на колело от 500 или 1000лв тъй, че за всеки влак си има пътници.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 23 Юни 2015, 20:44

Преди много години в бг-то купих едно старо колело, внесено от Швейцария. Вярно е, че бяха му сменили гумите, но всичко друго си беше оригинално. Нямаше "лъскав" външен вид и си беше определено от ония старите от филмите на Фелини. Но за сметка на това с едно единствено завъртане пресичах целия Южен парк. Не е истина, как вървеше.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 23 Юни 2015, 20:57

Като си взимаш колело най важното е да си направиш сметка как и къде ще го караш, и също така размера е много важен. Вече оборудването на самото колело и т.н. си зависи от бюджета, а и къде ще се оставя самото колело.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 23 Юни 2015, 21:07

Така е, но с шосейката караш по бързо. За това си правиш сметка като си взимаш Байк, къде ще го караш. Най добре да си имаш две колела и според терена взимаш по удачното.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата