ааа
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: AirBag - задейства ли се без поставен колан ?
кофти историики... явно колана на повечето им пречи
от какъв зор ще се возя в кола без колан?
ааа сетих се -->
поразии за цял живот, макар и не фатални

от какъв зор ще се возя в кола без колан?

ааа сетих се -->
blqsu4ko написа:На пасат 5.5 се отваря и без колан. Резултата беше счупена скула и надробен нос...
поразии за цял живот, макар и не фатални

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Vanqu1sh написа:На мен не ми се отвори на задната седалка на Шевролет Каптива без колан. На всичкото отгоре гърба на предните седалки са като от камък
Май по-лошо от каране без колан е задния човек да е без колан, защото при удар задноседящия се превръща в потенциален убиец на предните. Като се шибнеш в предната седалка направо може да претрепеш хората отпред.

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
KUM4o написа:Vanqu1sh написа:На мен не ми се отвори на задната седалка на Шевролет Каптива без колан. На всичкото отгоре гърба на предните седалки са като от камък
Май по-лошо от каране без колан е задния човек да е без колан, защото при удар задноседящия се превръща в потенциален убиец на предните. Като се шибнеш в предната седалка направо може да претрепеш хората отпред.
Аз предната седалка я бях усукал доста, добре че явно не сме били с по-висока скорост. Като цяло винаги се возя с колан, а тогава мръднахме само за 2 преки разстояние, но то белята бързо става.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Аз само не мога да разбера, по принцип AirBаg-а не трябва да се отвори, ако си без колан? Като си без колан, какъв е смисъла да се отваря тази възглавница, освен да те довърши, щото при една по-висока скорост и челен удар политаш напред и в същия момент това чудо те посреща и директно те просва на седалката размазан? За това си мисля, че не се отваря, когато не е сложен колана, поне при по-новите автомобили. При по-старите, както казах може да се отвори заради бъг в системата..
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
randity написа:Аз само не мога да разбера, по принцип AirBаg-а не трябва да се отвори, ако си без колан? Като си без колан, какъв е смисъла да се отваря тази възглавница, освен да те довърши, щото при една по-висока скорост и челен удар политаш напред и в същия момент това чудо те посреща и директно те просва на седалката размазан? За това си мисля, че не се отваря, когато не е сложен колана, поне при по-новите автомобили. При по-старите, както казах може да се отвори заради бъг в системата..
Малко бъркаш нещата, бега се отваря точно за да не се изтириш напред
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
Бега със сигурност помага, дори и без колан. В случая с моя приятел последствията бяха такива, защото той кара много легнал, ама много! Иначе удара е със 130-40 в бордюр около 40см. и след това в сграда. Единствената щета му бяха носа и скулата, а колата - тотал.
Live it like you Love it
Ако белята стане с по-висока скорост колана може и да те убие като ти счупи ребрата и причини вътрешни кръвоизливи..така че най-важното - карайте разумно. Аз лично даже не забелязвам кога слагам колана и понякога се стряскам..а ако съм без ми е гузно 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Аз съм чел че при челен удар със 100 см час, колана спасява 30% повече животи. При нашите коли а може и при другите да е по сйщия начин, пиропатрона в колана го издърпва при удар и плътно придържа тялото към седалката, та не вярвам да причинява вътрешни травми, по скоро ще те предпазва от ускорението и последващо спиране, което предизвиква вътрешните травми.

- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
Ivo_Borisov написа:Аз съм чел че при челен удар със 100 см час, колана спасява 30% повече животи. При нашите коли а може и при другите да е по сйщия начин, пиропатрона в колана го издърпва при удар и плътно придържа тялото към седалката, та не вярвам да причинява вътрешни травми, по скоро ще те предпазва от ускорението и последващо спиране, което предизвиква вътрешните травми.
зависи как си седнал... аз карам почти легнал, на четириврата кола колана не опира в рамото ми. Удрял съм се така (тотал) и нямах особени проблеми - предния бег не съм го и докосвал, в колана се "блъснях" като на ластик, еърбега в краката беше най проблемен - бяха ми поизтръпнали след като ударно ги избута от при педалите.
В общи лини едно е сигурно - по-добре да се удариш с голяма, нова и скъпа кола

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
eekset написа:В общи лини едно е сигурно - по-добре да се удариш с голяма, нова и скъпа кола
А най-добре е изобщо да не се удряш.

- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
randity написа:Аз само не мога да разбера, по принцип AirBаg-а не трябва да се отвори, ако си без колан? Като си без колан, какъв е смисъла да се отваря тази възглавница, освен да те довърши, щото при една по-висока скорост и челен удар политаш напред и в същия момент това чудо те посреща и директно те просва на седалката размазан? За това си мисля, че не се отваря, когато не е сложен колана, поне при по-новите автомобили. При по-старите, както казах може да се отвори заради бъг в системата..
А през челното стъкло по-добре ли ще бъде?

- randity
- Photographer
-
А ти имаш ли представа с к'ва скорост се отваря тази възглавница и, че като полетиш към нея и те ковне ще си мечтаеш да си литнал пред прозореца.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

randity написа:А ти имаш ли представа с к'ва скорост се отваря тази възглавница и, че като полетиш към нея и те ковне ще си мечтаеш да си литнал пред прозореца.
Колега вижда че не си фен на въздушните възглавници обаче със сигурност е по-добре да се удариш във възглавницата отколкото да гризнеш волана.
Да излетиш от колата при катастрофа е най-лошия вариант от всички и в над 90% от случаите краят е фатален,не пиша на изуст това е статистика.
Няколко пъти съм претърпявал катастрофи и като водач и като пасажер и всеки път възглавницата ми е спестила доста страдание,а може и живота да ми е спасила.
За мен две мнения няма винаги бих предпочел автомобила да има колкото се може повече възглавници.
- randity
- Photographer
-
Не си ме разбрал, колега. Напротив, колкото повече възглавници има колата, толкова по-добре за всички - сигурността преди всичко. Имах в предвид конкретния случай да си без колан и да те посрещне ербег. За щастие съм нямал катастрофи, дано и да нямам.
То е същото като с коланите - виждал съм кола, която не може да се разпознае, а шофьора без колан е жив и здрав, само с охлузвания - Има и случаи, всички с колан, обаче всички на место. Та всичко си е до удар и т.н. явно
То е същото като с коланите - виждал съм кола, която не може да се разпознае, а шофьора без колан е жив и здрав, само с охлузвания - Има и случаи, всички с колан, обаче всички на место. Та всичко си е до удар и т.н. явно

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
randity написа:Не си ме разбрал, колега. Напротив, колкото повече възглавници има колата, толкова по-добре за всички - сигурността преди всичко. Имах в предвид конкретния случай да си без колан и да те посрещне ербег. За щастие съм нямал катастрофи, дано и да нямам.
Колега стига си дрънкал глупости, има си статистики и това е. Явно си фен да се кара и без колан

37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3