Някой случайно да има тук със златен талон :))
Модератор: Общи модератори
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Някой случайно да има тук със златен талон :))
gotti88 написа:А ако имам снимка, пратена по пощата и платена в 14 дневния срок, пак ли няма да ми дадат златен талон преди да изтекат 6-те години от снимката?
Няма, снимките са нарушения. Аз заради снимка от мобилна щях да не взема златен, но дадох парите на баща ми и той я плати вместо да ме пишат мен

- ryan83
- gangstera
-
- Мечтае да кара: E46///M3 Е92///M3 E39///M5 E60///M5 F10///M5 F90///M5 COMPETITION
Вчера си взех златния талон
много е як!

Последна промяна ryan83 на 26 Юни 2015, 13:03, променена общо 1 път
Ако имаш каквото е необходимо...
можеш да имаш всичко

можеш да имаш всичко

честито и само безаварийни
аз се разминах със златния талон след 4 години и 9 месеца шофиране без нарушение ма на 9тия изгърмях
п.с - ламинирай си го

аз се разминах със златния талон след 4 години и 9 месеца шофиране без нарушение ма на 9тия изгърмях

п.с - ламинирай си го

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- ryan83
- gangstera
-
- Мечтае да кара: E46///M3 Е92///M3 E39///M5 E60///M5 F10///M5 F90///M5 COMPETITION
Мерси колега! Верно мога да си го ламинирам 

можеш да имаш всичко

можеш да имаш всичко

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Само,че е забранено ламинирането! 

dr.peshev написа:Само,че е забранено ламинирането!
Само, че до сега винаги съм си ламинирал талончетата. И никога не са ми правили проблем нито на улицата катаджиите, нито в КАТ като си го взимам след акт.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
ryan83 написа:Вчера ви взех златния талонмного е як!
E какво му е якото?
П.П.: Аз син нямам от 4-5 години, какво остава за златен...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
то и рушветите са забранени ама май всеки дава?
нищо лошо няма в това да искаш да съхраниш една хартийка, която само при нас съществува и е направена така, че след 1 или 2 годишна употреба да става на..

- ryan83
- gangstera
-
doomy525 написа:dr.peshev написа:Само,че е забранено ламинирането!
то и рушветите са забранени ама май всеки дава?
нищо лошо няма в това да искаш да съхраниш една хартийка, която само при нас съществува и е направена така, че след 1 или 2 годишна употреба да става на..
Последно да си го ламинирам ли

можеш да имаш всичко

можеш да имаш всичко

Ламинирай си талона и ако ти напишат глоба специално за него ми напиши на ЛС данните си да ти пратя пари като толкова време вече говориш че било забранено. Обаче ако за 1 год не ти напишат и 1 акт за въпросното ламиниране ще ми дадеш 500 лева

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Това,че със сигурност ,ще спечелиш 500лв , как точно ще промени факта , че е забранено?
Не ,предлагам да карам пробно 1 година с пожарогасител без годишна заверка и , ако някой не ми напише акт , ти ще ми дължиш 1000лв
Не става въпрос , дали ще пишат акт или ще направят забележка или нищо , а за факта , че е забранено да се ламинират документите от КАТ!

Не ,предлагам да карам пробно 1 година с пожарогасител без годишна заверка и , ако някой не ми напише акт , ти ще ми дължиш 1000лв

Не става въпрос , дали ще пишат акт или ще направят забележка или нищо , а за факта , че е забранено да се ламинират документите от КАТ!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
doomy525 написа:dr.peshev написа:Само,че е забранено ламинирането!
Ламинирай си талона и ако ти напишат глоба специално за него ми напиши на ЛС данните си да ти пратя пари като толкова време вече говориш че било забранено. Обаче ако за 1 год не ти напишат и 1 акт за въпросното ламиниране ще ми дадеш 500 лева
Аз карам със ламинирано талонче от над 10 години и не съм имал проблем за това,а не е да не ми е прибирано доста пъти

А и къде пише че е забранено?
dr.peshev написа:Това,че със сигурност ,ще спечелиш 500лв , как точно ще промени факта , че е забранено?![]()
Не ,предлагам да карам пробно 1 година с пожарогасител без годишна заверка и , ако някой не ми напише акт , ти ще ми дължиш 1000лв![]()
нещо бъркаш нещата и даваш пример със задължителните неща. Все едно да жаля акт за без гражданска

ти си длъжен да си правиш заверки и да имаш аптечка и т.н., но за ламинирането не знам какъв ти е проблема. Ако сега кажеш, че се изменя/променя (вземи и това си изясни каква е разликата между изменя/променя и съхранение или пък не дай си Боже видоизменение и подправка, както наскоро имаше една такава тема

написах в чичо гугъл "ламиниране на син талон" и ето какво даде
виж мнение тука и най-вече обърни на последния пост внимание от кога са като дата

http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=163384.0
както и тука
http://forums.data.bg/index.php?showtopic=1544548
и тука
http://skodaclub.bg/forum/index.php?/to ... %BE%D0%BD/
и тука /тцт тез bmw джигити начи

viewtopic.php?p=2887546

ще ида в КАТ да питам и аз да видим какво ще кажат

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Ignorantia legis neminem excusat
Примерът не е доказателство , но щом ще си даваме примери:
http://new.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=60&t=311057
" да обясня малко ,че така не е много ясно ...ламинирах си личната карта обаче при първото спиране от полиция ми казаха, че е забранено и я разламинирах ама с доста последствия ..."
"gogata1982, естествено, че е забранено да си ламинираш документа, така възпрепятстваш достъпа до доста от защитните елементи и не може да се провери дали не е фалшива."
Личните документи всъщност са собственост на държавата!!! Никой няма право да прави с тях каквото си иска!
Това,че не познавате закона ,както и половината кат-аджии не ви дава право да го нарушавате! Аз само какзвам какъв е закона!
2 неоспорими факта:
1-Личните документи са собственост на държавата по закон! Те не са ваша собственост и затова носите отговорност при повреждане,изтекъл срок за подновяване и загуба!
2-Никой няма право да пипа по какъвто и да е начин чужда собственост по конституция!
p.s.В закона никъде не пише,че е забранено ламинирането,в закона пише обаче че документите не са твоя собственост и като такива не можеш да си правиш с тях каквото искаш,независимо от добрите ти намерения!
Примерът не е доказателство , но щом ще си даваме примери:
http://new.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=60&t=311057
" да обясня малко ,че така не е много ясно ...ламинирах си личната карта обаче при първото спиране от полиция ми казаха, че е забранено и я разламинирах ама с доста последствия ..."
"gogata1982, естествено, че е забранено да си ламинираш документа, така възпрепятстваш достъпа до доста от защитните елементи и не може да се провери дали не е фалшива."
Личните документи всъщност са собственост на държавата!!! Никой няма право да прави с тях каквото си иска!
Това,че не познавате закона ,както и половината кат-аджии не ви дава право да го нарушавате! Аз само какзвам какъв е закона!

2 неоспорими факта:
1-Личните документи са собственост на държавата по закон! Те не са ваша собственост и затова носите отговорност при повреждане,изтекъл срок за подновяване и загуба!
2-Никой няма право да пипа по какъвто и да е начин чужда собственост по конституция!
p.s.В закона никъде не пише,че е забранено ламинирането,в закона пише обаче че документите не са твоя собственост и като такива не можеш да си правиш с тях каквото искаш,независимо от добрите ти намерения!
Последна промяна dr.peshev на 28 Юни 2015, 18:37, променена общо 1 път
говорим за приложение към личния документ затова казах да си изясниш нещата, но явно и това трябваше да се спомене..никой не говори за ЛИЧНИ документи, а за ПРИЛОЖЕНИЕ към личен документ. Спирам да споря с теб щото изкривяваш нещата както ти изнася и не правиш основна разлика
п.с - какво даваш сравнения с ЛИЧНА КАРТА и КОНТРОЛЕН ТАЛОН ? Като ще даваш примери от конституцията се запознай с тях. Контролния син талон може ли да служи за идентификация на едно лице така както шоф. книжка и личната карта
За какво извърташ нещата както ти изнася?
цитат от форума където си дал линк малко по надолу
спирам да споря наистина с теб щото избираш отделни части от това, което искаш да докажеш, а то е грешно! прочети пак цялата тема от линка който си дал
п.с - какво даваш сравнения с ЛИЧНА КАРТА и КОНТРОЛЕН ТАЛОН ? Като ще даваш примери от конституцията се запознай с тях. Контролния син талон може ли да служи за идентификация на едно лице така както шоф. книжка и личната карта

цитат от форума където си дал линк малко по надолу
Колегата имаше предвид ламинирането на личната карта и книжката, които имат водни знаци, холограми и други "предпазни средства", които светят или правят друго по определен начин и ламинирайки ги, може да ги направиш ... по-малко лесни за разпознаване (както и да звучи това).
Иначе синия контролен талон на книжката и аз съм ламинирал. Едно пране и заминава. А като го пипнат 5-тима проверяващи и вече е баница. Не мисля, че е проблем или поне досега никой не ми е обръщал специално внимание.
П.П. Преди да го ламинирам, питах един познат полицай и той каза: "Ламинирай - никой нищо няма да ти каже".
спирам да споря наистина с теб щото избираш отделни части от това, което искаш да докажеш, а то е грешно! прочети пак цялата тема от линка който си дал