Мулти волан Е39 ТДС
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
			26 мнения
			 • Страница 2 от 2 • 1, 2

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Каквото запали
Re: Мулти волан Е39 ТДС
активирането на електониката е подаването на маса към 30-ти пин на ДДЕ-то, голема философия!!
http://wds.spaghetticoder.org/en/svg/sp ... .svg?m=e39
а за да му светне идикатора на таблото се пуска и един кабел от 11 пин на ДДе-то, до пин 15 на таблото

а за да му светне идикатора на таблото се пуска и един кабел от 11 пин на ДДе-то, до пин 15 на таблото
- Tipche
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: e39 525 ТДС
Колега не става дадох маса на 30 Пин и пак не тръгва 

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Каквото запали
Tipche написа:Колега не става дадох маса на 30 Пин и пак не тръгва
а прекодиране на ДДЕ-то-?
- Tipche
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: e39 525 ТДС
Ами не колега не съм правил   така няма ли вариянт да тръгне
  така няма ли вариянт да тръгне

така няма ли вариянт да тръгне
  така няма ли вариянт да тръгне- justtvargi
- Потребител
- 

- Кара: 530D
Съжалявам, че вдигам толкова стара тема, но имам въпрос. Трябва ли ми декодер за да подкарам да работят копчетата за увеличаване/намаляне за навигация Динавин?
Колата ми е е39 фейслифт, с Мков мулти волан, навигацията е тази http://www.avitel-bg.com/dvn-bmw-e39 , проблема е, че купих колата с навигацията и който я е слагал бая си е оставил ръцете няма евро букса отзад, а всичко е свързвано кабел-кабел и с изолирбанд ... въпроса ми е къде да свържа кабела I-bus (ако не се лъжа той дава команда за увеличаване и намаляне на звука, съответно и предишна/следваща песен) на прав път ли съм?
 няма евро букса отзад, а всичко е свързвано кабел-кабел и с изолирбанд ... въпроса ми е къде да свържа кабела I-bus (ако не се лъжа той дава команда за увеличаване и намаляне на звука, съответно и предишна/следваща песен) на прав път ли съм?  четох в нета, че управлението се свързвало за кафявия кабел KEY1/CAN IR IN (от снимката долу), ама не знам между 2та кабела трябва ли да я има черната кутийка (която пак е било управление, ама май за преди фейслифта)...
 четох в нета, че управлението се свързвало за кафявия кабел KEY1/CAN IR IN (от снимката долу), ама не знам между 2та кабела трябва ли да я има черната кутийка (която пак е било управление, ама май за преди фейслифта)...
изобщо в главата ми стана пълна каша, в нета има теми за преди фейслифта, има и за plug-n-play , а моята кола не е преди фейса и буксите са одрязани.. моля някой да внесе малко светлина, пък на събора има 5 кюфтета и 2 бири от мен
			Колата ми е е39 фейслифт, с Мков мулти волан, навигацията е тази http://www.avitel-bg.com/dvn-bmw-e39 , проблема е, че купих колата с навигацията и който я е слагал бая си е оставил ръцете
 няма евро букса отзад, а всичко е свързвано кабел-кабел и с изолирбанд ... въпроса ми е къде да свържа кабела I-bus (ако не се лъжа той дава команда за увеличаване и намаляне на звука, съответно и предишна/следваща песен) на прав път ли съм?
 няма евро букса отзад, а всичко е свързвано кабел-кабел и с изолирбанд ... въпроса ми е къде да свържа кабела I-bus (ако не се лъжа той дава команда за увеличаване и намаляне на звука, съответно и предишна/следваща песен) на прав път ли съм?  четох в нета, че управлението се свързвало за кафявия кабел KEY1/CAN IR IN (от снимката долу), ама не знам между 2та кабела трябва ли да я има черната кутийка (която пак е било управление, ама май за преди фейслифта)...
 четох в нета, че управлението се свързвало за кафявия кабел KEY1/CAN IR IN (от снимката долу), ама не знам между 2та кабела трябва ли да я има черната кутийка (която пак е било управление, ама май за преди фейслифта)...изобщо в главата ми стана пълна каша, в нета има теми за преди фейслифта, има и за plug-n-play , а моята кола не е преди фейса и буксите са одрязани.. моля някой да внесе малко светлина, пък на събора има 5 кюфтета и 2 бири от мен

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
		- justtvargi
- Потребител
- 

ново 20... изобщо няма кафяв кабел, който да излиза от динавина  

също така нямам бял/сив/с жълти точки и-бус кабел, ами имам бял/червен на жълти точки, който според интернет е К-бус? wtf ис дис? Едни и същи ли са кбус и ибус и тоя кбус върши ли ми работа? Пробвах да го свържа с CAN RXD/WHITE и CAN TXD/BLUE щото вече се бях отчаял и нищо не стана......
 и нищо не стана...... 
какво правим сега?

също така нямам бял/сив/с жълти точки и-бус кабел, ами имам бял/червен на жълти точки, който според интернет е К-бус? wtf ис дис? Едни и същи ли са кбус и ибус и тоя кбус върши ли ми работа? Пробвах да го свържа с CAN RXD/WHITE и CAN TXD/BLUE щото вече се бях отчаял
 и нищо не стана......
 и нищо не стана...... какво правим сега?

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
- 

- Кара: E39 530D
Има една кутийка която се връзва към динавина, тя ти разкодира сигнала от и-бъс към динавина, ама явно я нямаш и не е вързана.
Ето я тука, даже е от форума, от Е46 темата за динавина:
			Ето я тука, даже е от форума, от Е46 темата за динавина:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- justtvargi
- Потребител
- 

ясно... а тази кутийка прилича ли на оригиналното управление на е39/е46 или си е на динавин? И къде се ръга жак-а при положение, че нямам CAN ir in 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
- 

- Кара: E39 530D
- emko_cvetanov
- Потребител
- 

- Кара: 525 тдс е39
- Мечтае да кара: M-power
- Детайли за колата: скромно, но мое
mitkofriz написа:Ето как съм свързал моят волан, но той е от "96 година заедно с с лентовия кабел а бутоните са от "99.
червеният и белият са за еърбега,цветовете може да не съвпаднат но ако се спазва поредноста би трябвало да стане.
черният-е свързан към DDE-то
син-клаксон
сив- I-bus(бяло сив кабел с жълти петна има го на много места по колата аз лично съм го пуснал от буксата на IRISа на радиото)
жълт - ,+,захранване през 1ви контакт (също съм го взел от IRISа на радиото-лилавокафяв кабел на долната снимка)
кафяв - маса ,,-,,
кафевият и синият трябва да са свързани към долната букса както е било на стария волан(лентов кабел)
Първо пробвай да подадеш ,,+,, и ,,I-bus,, и пробвай дали ще започне да работи управлението на радиото (усилване/намаляне)
Здравей колега, всичко е много добре описано и съм го направил точно като на снимките, но темпомата не ми сработи, колата е 2,5тдс 10.09.97г., всичко друго работи, направи ми впечатление, че въпросната бяла букса на снимките, която си извадил и си вързал към нея жицата за волана е с 18 пина, а тук говорите за 32?! вързал съм жицата от волана за тази от бялата букса на снимката жълта с черна ивица. Ще съм много благодарен ако някой ми обясни какво трябва да направя, за да си подкарам темпомата! Благодаря предварително!
Май никой н3 споменава,че има и модул на мултито на волана,без който някой пре фейс волани ще тръгнат на кукуво лято.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
			26 мнения
			 • Страница 2 от 2 • 1, 2