Новата Giulia беше представена днес
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Новата Giulia беше представена днес
От доста време се улавям, че с любопитство чакам да я видя в официален вид тая кола.
Очакше се нещо подобно, и все пак не съвсем. Разбрах, че Алфа разчитат сериозно на Джулия за осъществяване бъдещите им планове.. Дано новата им машина бъде поне сериозна крачка в тази насока.
Ще им трябва време да се отърват от разни лоши слухове от миналото им, знае се, че и сега не им е леко. Но ще стане.., нали изцяло нови модерни платформи, и всички нововъведения в съвременната автомобилна индустрия, като инженерни решения използвали в новите Алфи. Гледам Жулиета най сигурната кола в своя клас била.. Поставила нови стандарти в т'ва направление даже.
Дано вървят по правилният път.

Ще им трябва време да се отърват от разни лоши слухове от миналото им, знае се, че и сега не им е леко. Но ще стане.., нали изцяло нови модерни платформи, и всички нововъведения в съвременната автомобилна индустрия, като инженерни решения използвали в новите Алфи. Гледам Жулиета най сигурната кола в своя клас била.. Поставила нови стандарти в т'ва направление даже.
Дано вървят по правилният път.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Карах бензиновата Жулиета след като карах BMW 1er. Бях очарован. И вървеж и управление бяха на ниво. Отпред е с някакъв умен диф, който е уж с някаква блокировка, но не знам дали е електронно симулирана или е реална механика. Само интериора дето правеше впечатление на нискокачествен. Сега след 3-ката очаквам да покарам и Джулия. 159-тката беше разкошен автомобил!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Един малко по различен фиат .Италианците си ги тачат тия коли и едва ли ще спрат да ги купуват ако ще и да заприлича на фиат мултипла 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Не знам какво ще рече, "тачат си ги тия коли". Напоследък с Джулиетата изкараха доста хубави бензинови турбо мотори, които нямат нищо общо с окепазения от Фиат туин скраб. ЖТД моторите им са първия комън-рейл в света и са много хубави и здрави мотори. Слагат се и на много други марки като Опел и същия мотор се използва от Алфа 156 до днес (макар и претърпял доста модификации). Така че това не е онази стара чуплива Алфа.
За Джулията само за предната броня не съм сигурен, че ми харесва. Всичко иначе хубаво, но според мен ако искат да бъдат преки конкуренти на премиум марките БМВ, Ауди и МБ трябва да имат по-голяма гама модели. Не може да имат 1-2 модела в произовдство. И това, че от края на производството на 159 през 2011 досега, когато представят Джулията нямат автомобил в този толкова масов клас 4 години си е груба грешка.
За Джулията само за предната броня не съм сигурен, че ми харесва. Всичко иначе хубаво, но според мен ако искат да бъдат преки конкуренти на премиум марките БМВ, Ауди и МБ трябва да имат по-голяма гама модели. Не може да имат 1-2 модела в произовдство. И това, че от края на производството на 159 през 2011 досега, когато представят Джулията нямат автомобил в този толкова масов клас 4 години си е груба грешка.

Последна промяна alpina-ma6inata на 25 Юни 2015, 13:07, променена общо 1 път
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
kener написа:Концептуалния модел е минал през калъпа май :
Това, което показваш е Fiat Aegea, нея я изкараха Май месец
alpina-ma6inata написа:Не знам какво ще рече, "тачат си ги тия коли". Напоследък с Джулиетата изкараха доста хубави бензинови турбо мотори, които нямат нищо общо с окепазения от Фиат туин скраб. ЖТД моторите им са първия комън-рейл в света и са много хубави и здрави мотори. Слагат се и на много други марки като Опел и същия мотор се използва от Алфа 156 до днес (макар и претърпял доста модификации). Така че това не е онази стара чуплива Алфа.
Като човек, който кара Alfa 147 1.9 JTD те подкрепям. Общо взето Alfa не са това, което са били през 80 и 90-те години. Качеството е дигнато и като цяло поддръжката не е скъпа. Сравнявайки я с Е46-цата, Alfa-та излиза по-евтина за поддръжка. Сега някой ще скочи ама то 147 не е в класа на Е46 - да не е , но 156 е точно в този клас. 147/GT/156 са на една и съща платформа и единственото, което ги различава са външните ламарини. Предимството на Alfa-та, е че почти за без пари (4-5к. ) купуваш кола бъкана с екстри, година на производство 2004-та и нагоре, а за аналогични екстри и година немските машини са х2, х3. Новите Giulietta и Mito също не са лоши коли. Качеството е дигнато много, даже Джулиета беше обявена за най-безопасна кола в класа си. Двигателите са повече от отлични - дизеловите са Фиат, турбо бензина разработка с Опел.
Малко повече клипове и снимки на новата Alfa Romoe Giulia:

П.С. В bimmer форума много я харесаха, даже повечето американци казаха, че ще сменят своето М3 с тази Alfa

п.с.2 Малка заигравка

Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Вай... Колко Алфаромео фенове имало тук... хвърлят йеМ-ките и скачат на алфите... Мале, мале... доживях.
Aми, въпреки че никой не си го признава, феновете на BMW и Alfa Romeo имат много общи черти. 
Сега, с появата на Giulia, Alfa Romeo ще има достоен конкурент на М3, което би трябвало да е добре за всички.

Сега, с появата на Giulia, Alfa Romeo ще има достоен конкурент на М3, което би трябвало да е добре за всички.

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Единствената кола, която съм карал с управление близо до 3-та серия беше Алфа 159! И аз смятам, че е нормално за фен на BMW да харесва Алфа. За да харесваш която и от двете не трябва да мислиш рационално. И за двете собствениците и фенове могат да кажат, че не е нито най-бързата, нито най-красивата, нито най-луксозната, просто за тях е най-добрата!
- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
skipper написа:.........
Имах предвид, че от фиат са я променили по подобие на техния седан.
Преди време един познат ми вика: Аз нямам пари да си купя и потдържам БМВ и затова си купувам Алфи....... И колко пари наля в тез няколко Алфи не е истина.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
stocky написа:Единствената кола, която съм карал с управление близо до 3-та серия беше Алфа 159! И аз смятам, че е нормално за фен на BMW да харесва Алфа. За да харесваш която и от двете не трябва да мислиш рационално. И за двете собствениците и фенове могат да кажат, че не е нито най-бързата, нито най-красивата, нито най-луксозната, просто за тях е най-добрата!
Алфата има по-добро управление от Е90-ките
kener написа:skipper написа:.........
Имах предвид, че от фиат са я променили по подобие на техния седан.
Преди време един познат ми вика: Аз нямам пари да си купя и потдържам БМВ и затова си купувам Алфи....... И колко пари наля в тез няколко Алфи не е истина.
Честно да ти кажа - имах е36 (M43B16), имах и е46(M43B19), по едно време карах и е39 (М52B20 и M57D30). Общо взето бяха бездънна яма за пари. Денят, в който ги продадох беше най-щастливият ми. Да чукна на дърво Alfa-та не ме е предавала до сега, вярно правих цялата предница 1 път, но това не е нищо.
DLVasilev написа:![]()
![]()
![]()
За секунда си помислих, че съм объркал форума
Защо Алфистите не се поздравяват на улицата? Защото сутринта вече са се видели в сервиза

Oo (|||)(|||) oO
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Преди десетина години имах 155 2.0 TS и имам само добри впечатления.
Имам познат, фен на Алфа с 159 2.4 mjtd , доволен е въпреки че е по-доволен от 146.
Алфа не е БМВ но са коли с душа.
Имам познат, фен на Алфа с 159 2.4 mjtd , доволен е въпреки че е по-доволен от 146.
Алфа не е БМВ но са коли с душа.

- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Единствения минус на алфите според мен е,че са с грешното предаване.
54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4